יש חדש במחנה יהודה ?

salo22

New member
יש חדש במחנה יהודה ?

ענייני עבודה מאלצים אותי להגיע לעיר, אוף, אני אהיה אפילו חייב להסתובב בצהריים בשוק מחנה יהודה, איזה באסה
רוצה לשלב סיבוב מיטיבי לסת עם קניות בשוק, יש המלצות לחנויות המיוחדות והירקנים המועדפים שהחבר'ה מהאיזור אוהבים בשילוב עם תוכנית קולינארית מעודכנת עשירה על הדרך, אולי מקומות חדשים, כוכים קטנים, חורים בקיר, פירצות בגדרות וכאלה ?
חשבתי על איזו מנה "ספיישל" בעזורה, אולי איזה כיוון קובה שם או שמקום אחר באיזור ומשם נניח משהו בשרי בפיתה באחד המוסדות (מוריס?) או שוב משהו מפורטונה, ואז עוד איזה משהו מעניין וכולי ? קינוח מוסלין ו\אולי טרטוריה חבה אם רמת המתוקים טובה ? כל פעם שאני מגיע לסביבה יש לי תחושה שאני מפספס המון מקומות טובים שרק המקומיים מכירים לקניות ואוכל

Meirav Flum

New member
אני ניסיתי ולא היה מלהיב

במיוחד כשמבחינתי המקום לעליה לרגל זה לחמים או בר לחם בשיכון דן.

salo22

New member
לחמים התל אביבית ?

ממש מאוכזב מהם, הרבה מהומה על כמעט מאומה
מרבה סניפים כנראה מרבה דאגות.. בר לחם לא מכיר, אלא אם זה קשור למקום על ויצמן ארלוזורוב ? נדמה לי שזה שם אחר..

אתה חייב להגיע לבר לחם

נמצא בצפון תל אביב המזרחית ומדובר בהיכל אפיה מהמשובחים.
לגבי לחמים- ביחס לכמויות הייצור שלהם הם מאוד מוצלחים לדעתי וחלק מהמוצרים שלהם אפילו טובים מזה.

Meirav Flum

New member
מדוע מאוכזב?

אני מאד אוהבת את הלחמים שלהם וגם מאפי השמרים מצויינים בעיני.את העוגות הקרות לא ניסיתי.
בר לחם מעולה- גם שמרים, גם בריושים וגם עוגות השוקולד שלהם פשוט יוצאות מהכלל. יש לקחת בחשבון שהם מאד יקרים. הם בצפון תל אביב ליד קהילת ונציה.

salo22

New member
מאוד בינוניים

הזכרתי בעבר פה ושם, אני ממש לא חובב מאפים גדול ומבחינת רמת טעמים לא רואה יחודיות במוצרים שלהם, לבטח לא בחומרי גלם נותני הטעם (ע"ע שוקולד בו הם משתמשים, מחית השקדים בקרואסון, טעמו של מקל הגבינה עם זיתים ובעצם כל מאפה מתוק או מלוח שניסיתי, כמובן שלא ניסיתי את כולם ולא מתכוון להגיע לזה), הלחם היחיד שזכור לי כנחמד הוא דווקא קמח מלא "הפשוט ביותר" שלהם משוק הכרמל בשבוע שעבר וגם הוא לא מסעיר במיוחד. אני מכבד מאוד אפייה שמלווה בצורה נעימה ולא מעיקה חומרי גלם טובים שקשורים לטעמים, עם מחשבה טובה ומעמיקה על שוב, טעמים טובים.. מבחינתי בלחמים הצד החזק הוא הקמח וכל מה שמסביב חלש, זה ממש לא עובר אצלי.. גם בתוצאות של האפייה והקמח אני לא מרגיש משהו ממש "רמה גבוהה", בלחמים עצמם נניח ולא רק, אבל שוב, לא מתעמק מאוד בתחום.

כמו שכתב תום, הם מכינים המון דברים ובשביל הכמות אולי האיכות סבירה פלוס, טובה נגיד, אבל בשביל ביזבוז קלורי בתחום הפחממות הפשוטות, לדעתי צריך לבחור בפינצטה את המועדפים, בשבילי שני המקומות היחידים שארגיש יחסית בנוח לשוב אליהם ממה שניסיתי התל אביב, הם לחמנינה ודלאל. אבדוק גם בר לחם בהזדמנות.

Meirav Flum

New member
איך יכלתי לשכוח את דלאל?!

ישבתי שם פעם אחת אבל כל מה שטעמתי היה מצויין וכבר הרבה זמן אני מתכננת לשוב לשם. חבל שהם לא פתוחים בשבת...

passioneta

New member
בר לחם - פוקאצקת גרעינים, דניש גבינה, קרואסון

"כמהין"...מקרר עם חמאות מענינות - הכל יקר מאוד אך טעים. צוות לא תמיד נעים.

salo22

New member
תודה על המידע

גם יקר מאוד וגם היתכנות לצוות לא נעים ?
זה כבר יכול להיות קצת גדול עלי.. אבל נשמע מקום מסקרן.. אגב מה זה עם מקומות כאלו באיזור המרכז ? גם טאטי, לגמרי גם בלחמנינה לעיתים, לבטח חוסר סבלנות בלחמים החשמונאים, יחס לא מעודד במיוחד אני חייב לציין, סוג של תעשה לי טובה תקנה וניפרד כידידים, אבל טוב שזה לא קורה הרבה.

passioneta

New member
קטע של היפסטרים שבטוחים שהעולם זורח להם מה...

במיוחד מול "קשישים" כמונו חחח

החתולית

New member
לטעמי הטארטלטים שלהם מצויינים

אכלתי שניים מהם. טעמתי גם מאפה שמרים אחד והוא היה טוב מאד.

salo22

New member
עברתי שם כמה פעמים בזמן האחרון

ידעתי שהמקום "מפורסם" אבל לצערי זה היה פחות או יותר בשעות שעדיין סגור או נסגר.. או שפשוט לא היה זמן לעצור
ננסה שוב בגיחה הבאה לאיזור, מעדיף לשמור את הפחמימות למקומות שלטעמי מיוחדים יותר (ע"ע לחמנינה), מה דעתך על המקום, יצא לך לנסות ?

בהחלט מקום טוב. ואם אתה כבר שם כנס גם

לספייסס הסמוכה מאד. אמנם החליפו בעלות אבל אפשר למצוא שם דברים מעניינים. לפני החלפת הבעלות היו גבינות טובות ולא נורא יקרות.

salo22

New member
פיספסתי היה די עמוס בחבה

ולא התחשק לי בסוף הסיגנון, אז ישבתי בפורטונה הטעימה ונחמדה מאוד אך לא זולה במיוחד, אחרי זה גלידה די טובה במוסלין, הרבה קניות בשוק, המחירים בבאשר סימרו שיער אז ויתרתי, הרבה יותר מידי פקקים בדרך הלחוצה חזרה הביתה, אוף
אתמול בערב היינו בפופינה, ארוחה מצויינת אך בהחלט יקרה באופן לחלוטין לא מפתיע בימינו גם לרמתה, נרחיב בהמשך..

FiReBall

New member
מה שלא ברור לי

איך פורטונה, מקום מוצלח בהחלט, נראה תמיד ריק?

salo22

New member
סה"כ היה לי בהחלט נחמד מאוד

הסלטים טריים, מתובלים נכון ועדין וטעימים, נכון שזו לא חוכמה גדולה מידי. שני שיפודי אנטריקוט חביבים, לא יכול בדיוק להגיד שהתרגשות גדולה אבל בהחלט בסיידר גמור. צ'יפס לטעמי נפלא.. יחד עם בקבוק שתייה קרה, 75 ש"ח בהחלט לא זולים בכלל, לא אזמין שיפודי אנטריקוט בפעם הבאה, אבל הסה"כ היה לי בסדר גמור, מה לעשות שאפשר לקנות אותי כבר בנקודת הכמה סלטים טובים &quot

אגב גם הטחינה טעימה מאוד ובכלל נראה שערכת הסלטים חמודה להפליא, סלט אבוקדו מצויין עם אבוקדו טרי מאוד, לא הולך ברגל, למרות שבהחלט יודע שתגידי שלווא דווקא לשם זה התכנסנו
מסכים..

Meirav Flum

New member
השוק הפך מקום תיירותי ודי יקר

השיפוץ שעשו שם אכן יפה אבל הוא הפך היפסטרי משהו והמחירים עלו בהתאם. לירקות כבר מזמן עדיף לנסוע לאושר עד או רמי לוי ולתבלינים הבנתי ששווה לצאת מהמתחם המסודר ולחפש מציאות בשוק הבוכרי אם אני לא טועה. באשר די שווה את המחיר כי הם טובים ויש גם מעדני צידקיהו בהמשך אותה סמטה.
איפה זה מוסלין? אני תמיד מחפש גלידריה טובה כשאני באיזור.

למעלה