יש זוכה בשווייץ!

טליה ג

New member
נכון!

אני מקווה רק שמה שכתוב ב-ESC-Today לא נכון ושהזמרת לא תשיר אותו באנגלית באירוויזיון. סוף סוף שיר אירוויזיוני טיפוסי בשפת המקור! למה להרוס גם אותו?

Euromix - Avi

New member
צודקת ב- 100%....

גם אני מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד (האא... נראה לי שקצת הגזמתי...) מקווה שהיא תשיר בצרפתית. אחרי הכל, השיר בצרפתית נשמע דיי טוב, יתכן שהוא בינתיים הפייבוריט שלי... (אם הוא ישאר בצרפתית)...

טליה ג

New member
זה לא כל כך חד משמעי

כתוב שהסינגל שלה יכיל בנוסף לגרסה הצרפתית, גם גרסה אנגלית וגרסה גרמנית(פרנסין מוכרת בשווייץ בעיקר כזמרת של מוסיקה עממית גרמנית-Volksmusik) וכן שהכותרת של הסינגל היא שם השיר באנגלית:In the Garden of my Soul. והוזכר שאולי היא תחליט לשיר את השיר או חלקו באנגלית. לא נראה לי שהיא תשיר את כל השיר באנגלית, אבל בהחלט יש סכנה שהיא תשיר את חציו או לפחות פזמון אחרון באנגלית. אני לא טיפוס של שמחה לאיד, אבל אם היא תשיר באנגלית ותיכשל אני אגיד, כמו כל פולניה טובה,:" זה הגיע לה!". זה בדיוק מה שהרגשתי בשנה שעברה עם איסלנד, שכל כך הרבה התווכחו אם לאפשר לשיר באנגלית או לא, החליטו לבסוף לשיר באנגלית והגיעו למקום האחרון! מה אני אגיד-זה הגיע להם! מי שאין לו טיפת כבוד לשפה שלו ורק מנסה להתחנף לקהל ע"י שירה באנגלית, זה מה שמגיע לו.

Euromix - Avi

New member
וואו...

במקום ללכת לרבנים שונים ולשמוע דברי תורה וחכמה אפשר פשוט להגיע אלייך... אני שוב מסכים איתך, באמת הגיע לאיסלנד 2001 לזכות במקום אחרון. הם היו אמורים לשיר את השיר שלהם באיסלנדית וברגע האחרון הם שינו את זה לאנגלית, ולכן, זה היה נשמע כמו עוד שיר פשוט באנגלית והוא נבלע בין ים השירים באנגלית... לצערי, גם אנחנו נשתמש השנה בשפה האנגלית כאשר שרית חדד תעלה לשיר את חצי השיר בעברית והחצי השני באנגלית ושוב גם ישמע כמו שיר ממסוחר שמבקש מעמי אירופה נקודות... וחבל... הייתי מעדיף להגיע למקום אחרון אבל שהשיר שלנו יהיה שיר שיכבד את המדינה והשפה שלנו... קחו לדוגמא את השיר ´אין דבר´... לא היה איכפת לי שזכינו במקום 16 בגלל שזה היה שיר טוב והוא היה בשפה העברית - שיר שראוי לייצג את הארץ.

טליה ג

New member
אני לא חושבת ששרית חדד תצליח יותר..

בזכות זה שחצי מהשיר יהיה באנגלית. אם השיר מוצלח וקליט והיא תשיר אותו בלי יותר מדי סלסולים (ובלי כוריאוגרפיית ה"הורה" הנצחית), היא תצליח, ולא משנה אם השיר כולו בעברית או אם חציו באנגלית. משום מה כמעט כל המדינות חושבות היום שאם הם ישירו שיר שלם בשפה שאינה אנגלית, הן יצליחו פחות. כך אנחנו מקבלים גרסאות דו-לשוניות מזעזעות שנשמעות מלאכותיות וממוסחרות. צרפת הייתה מצליחה באותה מידה גם ללא הפזמון השני באנגלית(שממילא לא הבינו בו מילה). טורקיה הצליחה לא רע, אבל זה בוודאי לא בזכות האנגלית, כי האנגלית שם נשמעה כמו טורקית
זה פשוט פתטי איך כל המדינות מנסות להוסיף ברגע האחרון כמה שורות באנגלית, ועוד חושבות שזה יעזור להן להצליח יותר. בשיר של ספרד לא הייתה חצי מילה באנגלית והוא הגיע למקום השישי המכובד. לעומת זאת 6 המקומות האחרונים היו כולם באנגלית.

אייל_18

New member
והכי גרוע שהם מתרצים את זה ב

"הוספנו כמה שורות כדי שגם אנשים שלא מבינים את השפה שלנו יוכלו להבין את השיר". ומי בכלל רוצה להבין את השיר? הרוב הגדול של הטקסטים באירוויזיון הוא דווקא לא עמוק וחזק כמו הונגריה 1994, לדוגמא. הטקסטים כ"כ רדודים שכבר עדיף לא להבין על מה הם שרים.

איליה.

New member
יש לך אולי את התרגום של הונגריה 94?

תרגום ישיר מהונגרית, ולא הגירסה האנגלית שיש ב- Song Thrush ?

טליה ג

New member
אני מעדיפה לא להבין את הטקסטים

כי הם בד"כ כל כך רדודים ונדושים. ושוב, כמו שכבר אמרתי בעבר, זה לא נכון שכל האנשים מבינים אנגלית ובגלל זה הם מעדיפים שירים באנגלית. הם פשוט רגילים לצליל של האנגלית במוסיקה המודרנית. אבל עכשיו, כשיותר מ-20 שירים יהיו באנגלית, אין כבר שום יתרון לאנגלית. דווקא שירים בשפות אחרות יבלטו יותר ויישארו בזיכרון. בשורה התחתונה- צריך שיר טוב וקליט, ולא משנה השפה.

למעלה