יש הרבה תוכניות על ישוע בטלויזיה

יש הרבה תוכניות על ישוע בטלויזיה

בימים האחרונים אני צופה בהרבה תוכניות שעוסקות בישוע וגם בנצרות עצמה - אם זה ב BBC PRIME, ערוץ 8... אתמול ראיתי תוכנית בBBC שבה גילו שישוע לא נולד ב דצמבר, אלא באפריל. זה היה מדהים כל המחקר הזה. אני עכשיו מחכה לשעה חמישה לתשע כי יש תוכנית מעניינת בערוץ 8 על הצלבנים וכל התקופה.. מאוד מעניין. שיהיה לכולם חג שמח והמשך ערב טוב

michaeld1

New member
שלום איש הפיל

נשמח לקבל תקציר לגבי התוכנית בערוץ 8. תודה על התעניינותך. ותודה על התקציר שיבוא

תקציר מערוץ 8

בגדול, סופר שם על המאבק בין המלך ריצ'ארד האנגלי וצלאח א-דין על ירושלים. המלך ריצ'ארד יצא למסע צלב אך בסופו של דבר לא כבש את ירושלים. כשצלאח א דין כבש את ירושלים הוא לא עשה טבח תושבים הנוצרים ואף נתן להם לחיות כרגיל. הוא היה בעל מוסר גבוב מאוד. לעומתו, המלך ריצ'ארד כשכבש את העיר עכו, הוא טבח שם באנשים. בסופו של דבר, הם עשו שביתת נשק. המלך ריצארד החזיק ביפו, עכו ורצועת החוף וצלאח א דין החזיק בירשולים. הצלבנים שהיו עם המלך ריצ'ארד הרגישו נבגדים. בסוף, שניהם מתו ואמרו בתוכנית שהם היו אנשים ראויים להערצה ואם כל אחד היה מקבל את תכונותיו של השני היו הם שני נסיכים אדירים. היה מאוד מאוד מעניין.

salt of earth

New member
אמנם סלאח אל דין

לא טבח בנוצרים המזרחיים אבל הוא כן כבש כנסיות והשתלט על מקומות קדושים. אבל אחריו הגיעו המנגולים שכן טבחו בנוצרים כנקמה על מסעות הצלב, למרות שהצלבנים עצמם טבחו בנוצרים המזרחיים. והרסו את כל הכנסיות פה בקיצור מאז ומתמיד תמיד אנחנו הנוצרים המזרחיים מקבלים על הראש משני הצדדים.

lion 7

New member
לצערי הרב יש תמיד דמגוגיה ביחס

לתקופת הצלבנים , אם רוצים לעשות השואה בין מה שעשה צלאח אלדין ומה שעשו הצלבנים , שניהם הרסו , צלאח גם הרס המון כנסיות , שנבנו רק במאה ה18 , מדובר על כנסיית האורטודוקסים בלוד , הרסו אותה הקוליגה של צלאח כנקמה מהשלטון הצלבני (שדוקא בנה הרבה כנסייות כאן) ... אני לא ראיתי את התוכנית אולם קראתי על אותה תקופה , הסיבה העיקרית לביאת הצלבנים , שמירה על מסלול הצליינים מאירופה לירושלים , אם יתגלו מסמכים מאותה תקופה , שבה נטבחו יהודים ומוסלמים , וגם נוצרים מקומיים (לא באותה כמות כפי ששומעים) ,הרי היה איזה הסכם בין הרמב``ם ולצלאח על היות הצלבנים אויב משותף, אז למה נטבחו גם יהודים ,, אם יצא לראות מסמכים כאלה נדע עוד הרבה ... במאה הרביעית היה טבח לנוצרים כאן בא``י דרך הדת המתחרה וחבל , כדאי מאד לשמוע צדדים אחרים , ואני אביא את זה , הטבח זה אחר כמובן מטבח הפרסים שבוצע מאוחר יותר , על זה אפשר לומר שלא היה כמעט המשכיות מאז ימי בית שני (תקופת ישוע ) של משיחים מקומיים עד עכשיו , ואפשר להבין למה .. חבל שגם תוכניות אלה משודרים בעת החג , כאשר יש לך אורחים וחברים ... ‏מי יתן והאזור הזה כבר לא יראה עוד מלחמות , כי אל כזה לא מעוניין שיקריבו אנשים בשמו , כי הוא לא שייך להם .. כמה חבל ..

למעלה