יש הטוענים

יש הטוענים

שכל סוגי המדיטציה זהים.
בסרט המצורף מנתח מדען, חוקר-מוח, ד"ר פרד טראויס את סוגי המדיטציה השונים.
מצביע מה קורה בכל אחד מאלה.
מהם גלי המוח שמלווים אותם.
איך מתבצע התירגול.
מהן התוצאות שלו.
ובסוף - במה שונים כל סוגי המדיטציה.

כדאי לכל מי ששומע את המלה "מדיטציה" לראות סרטון זה ולהבין מהו ההבדל בין סוגי המדיטציה השונים.

פנו40

New member
פתחת כאן הזדמנות נפלאה לדיון מרתק מאין כמוהו

אז אם כבר נכנסנו לספירה המדעית ולהסברים המודעים והפשוטים של השאלה הגדולה הזו, "איך בדיוק עובדת מדיטציה"

אז תסביר לנו בבקשה מה בעצם עומד מאחורי הטכניקה של TM

מה יש במנטרה המסויימת שנותן המורה שמאפשרת כזה פתח אדיר לחוויה כל כך ייחודית?

מה יש במילה הקסומה הזאת?

אנא ממך גליקר, תן לנו עוד מדע... הפג את הקסם של המילה...

המנטרה מהווה

רק חלק מהעיקר.
בהיותה צליל, היא לא כובלת את התודעה לניטור או התבוננות, ומאפשרת לכל תהליך החשיבה להתעדן.
בנוסף לכך, היא מותאמת לכל אדם בצורה שתיתן לו, בכל רובד חשיבה שהוא, אך ורק תוצאות שתומכות בחיים.

כיום ניתן לבדוק מדעית כ מ ע ט כל דבר.
כל שיטה שטוענת למנוחה, למשל, ואיננה מראה אובייקטיבית, מדעית שאכן זה מה שקורה, מידת המהימנות שלה עלולה להיות מוטלת בספק.

poly parrot

New member
אז בעצם אתה אומר שהמפתח למצב תודעה

טרנסנדנטלי(מה שאתם מגדירים אותו ככזה)
זה פשוט צליל

אז אם מישהו לוחש לי את המנטרה שלי, זה יעבוד באותה צורה כאילו אני חושב אותה?

אתה לא קורא את מה שאני כותב.

המנטרה היא רק חלק מהתהליך עצמו.
היבט לא פחות חשוב (וכאן השוני שהוגדר בסרט) הוא הדרך שבה משתמשים במנטרה.
אם הייתה לך מנטרה נכונה של המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) והיית מפעיל אותה בצורה בה מתרגלים מיקוד תשומת הלב או ניטור והתבוננות, זה לא ייתן את התוצאות של TM.

כדי לתרגל TM, ומישהו לוחש לך את "המנטרה שלך", זה יכול להיות רק המורה שלך ל-TM במהלך ההוראה האישית של לימוד TM.
כל דבר אחר איננו TM.
אחר גם לא יכול לתרגל עבורך את המדיטציה.
לא בכך שילחש לך (ושוב, זה לא הנוהל של TM ולכן זה לא יקרה) או שינגן לך או שישיר לך.

poly parrot

New member
זה מפני שאתה לא יודע לכתוב

(מגרעה נוספת לרשימה)

צליל זה משהו ששומעים
מה שמדמיינים זו מחשבה(גם אם זו מחשבה על צליל)

זכותך להאמין ככה

מי שמתרגל את המדיטציה הטרנסנדנטלית גם חווה את הצליל בצורה שונה מאיך שאתה מתאר וגם מבין שאין כאן דבר אותו מדמיינים.

צליל אינו בהכרח "קול"

המנטרות, הצלילים בהם משתמשים במדיטציה הטרנסנדנטלית, אתה יכול לחשוב עליהם כעל מלים ללא משמעות.
אוסף של אותיות, הברות, עיצורים.

אבל, אתה צודק.
אם לא הבנת, סימן שלא הסברתי טוב מספיק.

poly parrot

New member
אתה רוצה גם הגדרה ממילון? בבקשה:

ההגדרה של צליל עפ"י המילון היא במילים פשוטות: קול מוזיקלי

כך ש...sadly for you...בדיוק ההיפך ממה שכתבת זה הנכון
צליל הוא בהכרח קול
וקול הוא לא בהכרח צליל

נראה במה עכשיו תנסה להיתלות

או שאולי תרצה סופסוף לענות לשאלה שכל כך מפחידה אותך ושמוצגת לך בפעם השישית:

האם האגודה מחתימה את המועמדים לקורס מורים על הסכם בלעדיות כתנאי להכשרתם?

לפי ההגדרה הזו

המנטרה איננה צליל.

לעומת ההגדרה המעפנית שנתת, ההגדרה שאני מכיר:
"מה שנשמע, כתוצאה מגרוי עצב השמיעה על-ידי רטט באוויר."
בהגדרה הזו, מנטרה היא צליל.

poly parrot

New member

העיקר שאת עצמך אתה שומע

הערה לפני הצפיה בסרט...

ובכן, מי שסבור שכל סוגי המדיטציה זהים, מן הסתם איננו מבין גדול במדיטציה.

הערה אחרי הצפיה בסרט...

מחקר מעניין.
גם מוטה ומגמתי, כמדומני.
נהניתי לצפות בו.
החלוקה לשלוש קבוצות שד"ר פרד טראויס הציע היא מעט בוסרית ותמימה לטעמי אך עדיין יפה... ואני שמח מאד על עצם המחקר והנסיון.

טבעי שאכן יש מסורות מדיטטיביות "חד צדדיות", כגון המדיטציה הטרנסנדנטלית עליה דובר במחקר זה ואחרות, שמתמחות בעיקר ב"מתכונת מוח" מסויימת, כגון גלי אלפא (המאפיינים בין היתר מצבי רוגע), גלי תטא (המאפיינים בין היתר מצבים יצירתיים) או גלי גמא (המאפיינים בין היתר מצבים של הרמוניה תפקודית כוללת), אולם קיימות בהחלט מסורות שבהן המודט לומד לשלוט בכל חמשת התדרים העיקריים הללו (אלפא, בתא, גמא, דלתא, תטא) ולזמן אותם כרצונו, כמו גם לדעת בדיוק כיצד להשתמש בהם למטרות שונות.

ממש כשם שלומדים לבצע תנועות חיצוניות שונות (לקפוץ, להתגלגל, לבצע "סלטה" וכולי), כך ניתן גם ללמוד לבצע תנועות פנימיות שונות (לשחרר אל תוך אלפא, לעלות לגמא, להיכנס לתטא וכולי).

משהו מגמתי

לא בהכרח איננו נכון.
כשגלילאו הוכיח את העובדה שכדור הארץ סובב סביב השמש (עובדה שכמעט עלתה לו בחייו),הוא היה מגמתי.
הוא גם צדק.
מגמתי זה כשאשת מדע מבר-אילן שבעבודת הדוקטורט שלה השוותה סוגי מדיטציה, מציגה את הסוג אותו היא מתרגלת ולא את הסוג האחר שהיא בדקה (שאלה שדורשת את המלה "למה").

אשמח לשמוע ממך, ולהפנות לד"ר טראויס, על סוגים מהותיים אחרים של מדיטציה.

יש להבדיל בין שלושה דברים.
שיטת התירגול (והמדיטצה הטרנסנדנטלית לא "מנסה, להפיק גלי אלפא 1 או משהו כזה).
מה קורה בזמן התירגול.
מה התוצאות שבאות אחריו.

סוגי גלי המוח שהוצגו בסרטון, הם תוצר נלווה של צורה מסוימת של תירגול.
אני משוכנע שמתרגל ויפאסנה, לא מנסה ליצור גלי גאמה אם הוא מתרגל בשיטת גוונקה, או גלי טתא אם הוא מתרגל ויפאסנה (מיינדפולנס) בשיטה אחרת.
אלה תוצר של סוג המדיטציה בה הוא עוסק.

בשמחה, אך אני לא בטוח מה רצונך.

בכל מקרה, נהניתי כאמור מהסרטון... וכמובן קראתי גם את המחשבות והדעות המעניינות כרגיל שהצגת.
לגבי "סוגים מהותיים אחרים" של מדיטציה, האם ד"ר טראויס מחפש אחר כאלה?
ואם כן, לאיזה צורך? האם הוא בעיקר סקרן בנוגע לתדר גלי המוח המופיע במהלכן?
במסורת שאני בא ממנה, למשל, המדיטציה איננה צורת תרגול קבועה לכל המתרגלים, אשר חוזרים עליה שוב ושוב, אלא סט של מיומנויות מוגדרות שנרכשות בין היתר בעזרת מגוון גדול של תרגולים ובסיוע מדריך המסייע בהתאמה אישית מלאה. לפיכך, לא ניתן לסווגה לאחת משלוש הקבוצות שהציע ד"ר טראויס, מאחר ויש באמנות זו אלמנטים מכולן.

חוקר מוח

מתעניין בפעילות המוח.
יכול היות שאם יוצג סוג חדש (קבוצה חדשה) של מדיטציה, יהיה לד"ר טראויס מעניין לראות מה מייחד אותה.

מה שאתה מראה מהמסורת שאתה חלק ממנה, זה מה שאומר גם ד"ר טראויס - מהשיטות שמלמדות אותך איך להשתמש בסכין ולא איך להשחיז אותה.

ינוקא1

New member
סרט נחמד.

מבחינתי המדיטציה הכי טובה היא פשוט משחק.

אינני מאמין למכשירים שמודדים כל מיני דברים , אני מאמין בעיקר להרגשה שלי.

כאשר כיף לי , אני משחק עם תנועות.
כאשר כיף לי , אני משחק עם קולות.
כאשר כיף לי , אני מתבונן במחשבות.
כאשר כיף לי , אני מתבונן בנר.
ויש לי עוד הרבה משחקים כאלו.

כל המדיטציות טובות ונהדרות - בזמן הנכון , במקום הנכון , וכאשר הן מביאות הרגשה טובה.
כאשר קיים אספקט של "כפיה" רציני מידי , אני חושב שזה לא נכון - לכן גם אני לא הכי בעד מדיטציות בודהיסטיות מסוימות.

לגבי המ"ט , יש לי כבוד אליה.
כל מי שראיתי שתרגל אותה , היה מאוד מרוצה ממנה , וראיתי שהיא גם כן הביאה הרבה אנשים למקום טוב.

אך אם כבר יש שיטה שאני חושב שהיא הכי טובה בעולם , אז זו שיטת הצ'י גונג שהמצאתי.

כי בשורה תחתונה - הכי טוב זה פשוט לשחק כמו ילד , לא להיות מקובע על כלום , ולעשות את מה שמרגיש נכון וכיף.

למעלה