יש דרך לאבטח את ה ADMIN PAGE?

• פותח הנושא tkz
  • פורסם בתאריך

tkz

New member
יש דרך לאבטח את ה ADMIN PAGE?

מה הדרך הכי טובה לאבטח את ה ADMIN PAGE? כי נגיד יש לי delete.php מישהו יכול לכתוב את זה ולמחוק לי את הכל יש משהו דומה ל-SESSION כמו ב ASP ? או שיטה אחרת? תודה

lizard

New member
אוקי

אחרי מחקר קטן מצאתי כמה שיטות. הטובה ביותר היא כזו : (בהנחה שאתה עובד על שרת APACHE) יש לאפצ´י מודול בשם htaccess שמבצע authentication (בדר"כ מותקן תמיד). אתה יכול להתקין מודול נוסף על השרת שמחבר את הhtaccess לשרת MYSQL,אבל לא חובה,אפשר להשתמש בבסיס נתונים בצורת קובץ. מה זה נותן לך בעצם? אתה מכיר את המסכי POPUP של שם וסיסמא ? זה מה שזה עושה. אתה משייך את המנגנון הזה לקובץ php שלך. מחברים את זה לתוכנית ע"י משתני $PHP_AUTH_USER - $PHP_AUTH_PW. וככה אתה יכול לבנות מנגנון autherization מורחב. לסיכום: 1. יש לך מנגנון ראשון של השרת APACHE עצמו, מנגנון חזק מאוד אמין וקשה לפריצה יחסית ןהכי חשוב, בחינם (בכסף תמיד תשיג משהו יותר חזק ויותר טוב). 2. בתוכנית עצמה אתה יכול לתת אפשרויות (אם תכנתת את זה כמובן) ע"פ השם שהוכנס למערכת. אתה לא צריך לוודא סיסמא כי המנגנון הקודם כבר אישרר את זה (ככה אתה לא משדר שוב סיסמאות ברשת,בייחוד כשהן בclear text) זהו בגדול. אפשר כמובן לאבטח עוד את המערכת ע"י שימוש בSSL אבל זה דורש עוד דברים(ממש לא סיפור גדול) מיכה

tkz

New member
אי אפשר פשוט...

לעשות admin.php?iamadmin=yes delete.php?id=5&iamadmin=yes ואז זה מגן עלי ? זה מספיק בטוח? כי אני לא ממש מבין איך לעשות את האטרזישנים האלה זה מסובך לי מידי!!! אשמח גם אם תצור איתי קשר באייסיקיו 66666218 ואם אין לך אז תענה לי פה :) תודה

lizard

New member
אוקי

נתחיל בזה, איזה מערכת הפעלה יש לך ? איזה שרת WWW ?

tkz

New member
זה הולך להיות על לינוקס

אבל כרגע אני מתכנת את זה ב IIS

tkz

New member
אממ

אני יודע שב ASP יש דבר שנקרא SESSION זה שאם הבן אדם לא קיבל sesson("ath")=ok אז הוא לא יתן לו לראות את הדף השאלה אם יש משהו דומה ב ASP

lizard

New member
יש sessions בphp

העניין הוא שאת מערכת הhtaccess של הAPACHE מאוד קשה לפרוץ

לא מסכים אתך (פריצת HTACCESS)

משום ששם המשתמש והססמה אינם עוברים על שכבה מוצפנת, כל סניפר הכי פשוט מפענח את זה. כמו כן, יש להביא בחשבון שמנגנון הדקדםמ של PHP מסתמך על עוגיות (בעצם גם של ASP), כך שאם התא עובד בלי עוגיות, לא תוכל להכנס.

lizard

New member
היי

לאהבנתי את הקטע עם העוגיות. בקשר ל HTACCESS, ברור שאם אני שם סניפר אני אדע שם וסיסמא. רוב שירותי האינטרנט לא עובדים בצורה מוצפנת. בניגוד למה שאומרים,ממש ממש ממש לא קל לשים שניפר ברשת,בייחוד ברשת חדישה וכשהשרת נמצא בחדר סגור. חוץ מזה,אם אני רוצה אבטחה מקסימאלית אני תמיד יכול להרים את האתר על SSL. ככה הוא כן יהיה מוצפן. מיכה

למעלה