יש ספר שנקרא "origami design secrets", שמסביר שיטות מתמטיות ליצירת דגמים. הספר מסובך ביותר, וקריאה שלו לא עוזרת כל כך ליצור דגמים משלך. היא עוזרת להבין חלק מהשיטות שבהם יוצרים משתשמים, ונותנת כלים שעוזרים לך ליצור דגמים. אבל, אולי בעתיד המצב יהיה שונה... בינתיים אני רק אגיד לך שכדי ליצור עליך לנסות ליצור.
לי יש כמה שיטות משלי לאיך ליצור דגמי אוריגמי: השאלה הראשונה היא האם אתה רוצה להמציא משהו מסויים (כדור, עכביש, דרקון, קוסודמה וכו') או שאתה רוצה פשוט להמציא ומה שיצא, יצא. אני אוהב יותר את הדרך השנייה למרות שהיו גם המצאות שלי שהמצאתי מתוך רצון להמציא את הדגם המסויים (מנגל, דרקון תינוק ועוד). הבעייה העיקרית לדעתי היא איך להוציא שפיצים (לרגליים,לידיים, לזנב וכו') שמתאימים למודל. העקרון שלי הוא להתחיל בבסיס שלא ראיתי עוד באף דגם אחר שקיפלתי או שראיתי מעט. אם מתחילים בבסיס מוכר כמו בסיס פצצת מים לדוגמה, אז נמשכים לעשות דגם שזוכרים בערך בעל-פה ואז האפשרויות מוגבלות (כי לא רוצים להמציא דגם שהומצא). אם הממציא מתחיל בבסיס לא מוכר הוא חופשי לגמרי לעשות כל שלב שהוא רוצה. גם אני המצאתי דגמים מבסיסים מוכרים אבל אני מעדיף שלא. אני גם בעד להמציא דגמים שלדוגמה עושים פיתול ואז מקפלים בסיס מוכר וכו'. ניסיתי להמציא הרבה פעמים דברים מסובכים אבל לא הצלחתי. זה קורה אחרי שאני מקפל חרק של לאנג או משהו כזה אז אני רוצה להמציא משהו סופר-מסובך אבל אני לא טוב בזה.
אני מצרף תמונה של דגם שהמצאתי שלא ברור לי מהו... יש לו המון שפיצים ולכן אני מתעקש שאפשר לעשות ממנו משהו. יש בו רק שיקוע אחד ו הוא די נחמד. הדגם די כיף להכנה אבל מהו? אלירן, נזכרתי שאתה מקפל רק מודולרי. להמציא מודולרים זה קשה כי קשה להמציא דברים שמתחברים יחד מושלם. אני המצאתי מעט מאוד יצירות מודולריות. יש לי רק עצה אחת שחשבתי עליה כשהמצאתי את צלחת הכוכב: לא להשתמש בהמצאות מודולריות ב-22.5 מעלות אלא רק ב-90,45 ואולי ב-60,30 אם תתעסק בשלישים.
אם אתה רוצה לחלק פינה של ריבוע (שהיא 90 מעלות) לשליש ושני שליש אז זה יוצא 60 מעלות (2/3) ו-30 מעלות (1/3). בעצם התכוונתי שאם פותחים את החוליות של הדגם אז בתרשים הקפלים לא יהיו 22.5 מעלות. אגב, זו רק הצעה שלי והיא לא חייבת להיות טובה לכל אחד
חח אני בן עשר ודווקא במצב של כעס המצאתי את זה... פעם שקיבלתי אזהרה ובול באותו יום קיפלתי את העגור התחלתי לשנות אותו, בהתחלה יצא לי צפרדע מכוערת (ניסיתי לעשות דגם חדש) ואז קיפלתי את זה מנייר אוריגמי וכל פעם שיכללתי את זה עד שהגעתי לזה אגב, אתם מאמינים שכל זה נוצר רק בגלל אזהרה קטנה? מי יודע, אולי שאני יקבל עוד אזהרה (מה שאני מקווה שלא) אני ימציא משהו יותר גדול?... בכל מקרה, בהתחלה שקיפלתי את זה בפעם ראשונה, בפעם השניה לא ידעתי איך.. הסתכלתי על הראשון ולמדתי אגב, ההגדרה של ה"יצור" הזה כפי שאימי קוראת לזה, הוא זבוב מעורבב עם איזה חיה קדמונית... בשביל אוריגמי צריך דמיון...
צריך להגדיר כמה פינות (שפיצים) יש במה שאתה רוצה ומה האורך שלהם איך הם מתחברים. למשל ללטאה יש ראש ארבעה רגלים גוף וזנב, לפרח אירוס יש שלושה עלי ם גדולים שלושה קטנים וגוף. בספר של רוברט לאנג מוסברת שיטה איך לארגן את ההגדרה בדף אבל לא מוסבר איך מאפשר לקפל אותה לכן יותר כדאי לבחור אחד מהבסיסים הקימים שעונה לה. למשל לאירוס התאים בסיס צפרדע ממשולש. אחרי כן צריך למצוא לבד את השיטה לקפל את הפינות לעובי הנכון על ידי שיקוע או קיפול עלי כותרת או כל שיטה אחרת.
אני מנסה להמציא פרח זה שיש לו שלושה עלים רגילים ועוד שלושה עלים מעוותים אחד ארוך כמו קוץ ואחד מתרחב ואחד קמור. לא מצאתי בסיס לזה. יש לי בסיס עבור משהוא דומה מחמישה עלים. הבסיס הוא צרוף של חצי בסיס צפרדע מורכב על בסיס משולש אבל לא הצלחתי למצוא דרך טובה להקטין את עובי העלים לכשתמצא תגיע תמונה.
כן, אחת השיטות ליצור אוריגאמי מקורי היא השיטה שתאר יהודה. אבל, זו לא השיטה היחידה והיא לא מתאימה לכל נושא. אם ברצונכם ליצור קיפול של ספר או של שולחן, השיטה הנ"ל לא תעזור לכם. היא כן תעזור ליצירת חרק עם שש רגליים, שתי אנטנות, ארבע כנפיים, שתי לסתות משוננות, ושאר מאפייני זיהוי.