יש גם כאלה...

החבר'ה האלה לא הסיקו את המסקנות

המתבקשות מהשואה ומהרדיפות שסבלו מהם היהודים. הרב המקובל דוד בצרי (נשמע לי כמו בחור תמהוני ולא מקובל), אמר: "הקמת בית ספר כזה הוא מעשה נבלה וטומאה. אי אפשר לערב טמא בטהור. הם פגע רע, שטן רע, נגע רע. הערבים הם חמורים ולכן נשאלת השאלה מדוע לא ברא אותם אלוהים הולכים על ארבע? ובכן, התשובה היא שהם צריכים לבנות ולנקות. אין להם מקום בבית ספרנו". ואילו הציטוט הזה נשמע לא פחות "תמוה": "הערבים הם נחותים. מה הם רוצים? לקחת את הבנות שלנו. אומרים עלינו שאנו גזענים. ובכן, הם הרשעים, הם האכזרים, ניחנים הם בזוהמה של נחש. יש טהור ויש טמא והם הטמא". תקנו אותי אם אני טועה, אבל רבנים הם לא עובדי ציבור? במדינה מתוקנת מזמן היו מועפים מהתפקיד שלהם.

אחחח שירין, האטימות שלהם מרגיזה!

אני בטוחה כי אם הייתה לי האפשרות לשבת ולשוחח עם אחד מהם יום אחד ( אוכל גם בשעה או פחות ) הייתי מצליחה לפקוח עיניו!

המרגיז בכל הקטע הזה שאלה אנשים

דתיים. לא סתם דתיים, אלא המנהיגים עצמם שמשפיעים על דעת הקהל של הציבור שלהם. אגב רולין, אני מחבבת איזה סבא'לה בן שבעים. הוא חובש כיפה והוא המרצה הכי מצחיק שהיה לי אי פעם. צוחק על הכל: על זה שנעשה סנילי ועל זה שהוא מזדקן ושוכח דברים. מספר לנו מה מה הוא אוכל ומה עשתה אישתו ומה קנה לבן שלו. בקיצור, "מאמי אמיתי". שהרבנים האלה ילמדו ממנו איך מתייחסים לאחר ומכבדים אותו על אף השוני.

זה אכן מרגיז! מקווה כי יפקחו עיניהם

ולגבי הסבאל'ה אוווו איך אני אוהבת אנשים כאלה, צודקת על הרבנים ללמוד ממנו כיצד יש להתייחס אל האחר...

sela v

New member
אולי הדברים פה הוצאו מהקשרם?

לא תמיד אני מאמין לעיתונים. דבר שני הרבנים האלה לא היו בשואה, כי השם שלהם הוא ספרדי. כנראה יש מקבילים לאנשי הדת הקיצונים באירן, שחושבים דברים דומים על היהודים.

אולי, זאת לא נדע... למדיה כח עצום

( לדאבוני ) לדידי, ישנה הקבלה- אנשי הדת ( הקיצוניים מבינהם ) בקרב שני הצדדים, שוכחים את מטרתם העיקרית- העיסוק בדת. ומעדיפים להטיף דברים המכילים בתוכם שינאה רבה, חבל...

sela v

New member
יש נסיון לשמר על הדת

של שני הצדדים, וזה מה שאני שונא בדתות. הנסיון להגיד שמי שלא שייך לדת הוא לא לגיטימי או נחות.

Ragamala

New member
יש הקבלה רחבה יותר

בין לאומנים בשני הצדדים ובין דתיים לאומנים בשני הצדדים. ראיית עולמם זהה לחלוטין - ולכן ניתן לאמר שזוהי מלחמה של קיצון בקיצון והקורבן הגדול ביותר של המלחמה הזו הוא האמצע המתון. בשני הצדדים

זה מזכיר לי אדם שפגשתי בתפוז

בתחילת הגלישה שלי פה. בחור יהודי מאד חביב. הוא כתב הודעות על אהבה ועל אחוות עמים וכל המנטרה הידועה. העזתי אפילו לפגוש אותו על כוס קפה והייתה לנו שיחה מאד מעניינת ועשירה. הוא היה אז בתחילת החזרה בתשובה. כיום הוא מזכיר לי את ערב רב, ידידנו מהפורום. מדבר על מדינת ישראל הקורבן ועל המחבלים האיומים שמזכירים יותר מפלצות מאשר בני אדם. על הערבים שחיים בתוך ישראל, הסכנה הבאה של ישראל. בקיצור, הבנאדם ירד מהפסים לגמרי. ובכל זאת, אני לא חושבת שמדובר בהשפעה של הדת.

masorti

New member
יאסר ערפאת היה דתי לאומני?

יכול להיות. אולי זה מסביר את נאום החודבייה שלו, שבו הוא הסביר ב- 1994 שההסכם עם ישראל דינו כדין ההסכם הכוזב שחתם הנביא מוחמד עם שבט הקורייש.

sela v

New member
זה שבן אדם חילוני לא גורם לו

לא להשתמש בענייני דת. למשל שרון שהיה מנהיג הליכוד מפלגה מסורתית, ומצד שני בניו מגדלים שפנים למאכל.

masorti

New member
זאת אומרת שלא צריך להיות דתי-לאומני

כדי להביע דעות ימניות.

Ragamala

New member
מי טען שהוא דתי לאומני?

מספיק שהוא יהיה לאומני כדי שיתנהג בצורה בה יאומנים יהודים מתנהגים. אבל כמובן שאת נאום חודבייה אתה לא תשכח! ואתה צודק. כל מי שחותם על הסכם כדי להפר אותו הוא נבלה. לא משנה אם הוא יאסר או לא.

Ragamala

New member
הוא עכשיו נבלה - רק אחרי מותו

יכול אדם להפוך לנבלה

5EDEN50

New member
כל בני האדם שווים בעיני האלוהים אז

למה כמה שיותר דתיים יותר גזעניים? ומה בקשר לפסוק ואהבת לריעך כמוך?

למעלה