יש גבול בנמל

this is the end

New member
יש גבול בנמל

ביום שישי ה12/7 תערוך "יש גבול" אירוע לציון 35 שנים לכיבוש, 20 שנים למלחמת לבנון ו20 שנים להקמת "יש גבול". האירוע יתקיים בהאנגר 11 שבנמל תל אביב בין השעות 17:00-24:00 ויעלה 50 ש"ח [כל ההכנסות מהאירוע יתרמו למשפחות הסרבנים הכלואים]. בין המשתתפים- אלון אולארציק, ברי סחרוף, בן ארצי, יזהר אשדות, אביב גפן, חמי רודנר, שרון בן עזר, ורד קלפטר, מיקה קרני, ישראל ברייט, יובל גורביץ, טל גורדון, , DAM [הראפרים הערבים הראשונים], זאב טנא, חלס, שרון מולדבי, סגול 59, נתן סלור, קרני פוסטל, פוצ´י, פרוייקט הגומייה, קטיפה שחורה, מיקי שביב, דן תורן ואחרים... בין הנואמים- משה איבגי, שולמית אלוני, מוחמד בכרי, יעקב גלעד, סיהאם דאוד, דוד זונשיין, נתן זך, מוחמד עלי טהא, נועם כוזר, יצחק לאור, מוטי לרנר, יהודה מלצר, ישי מנוחין, סלמאן נאטור, ישי שגי, יגאל שוחט ואחרים... פרטים נוספים באתר של יש גבול www.yesh-gvul.org

EverMan

New member
אם כל הכבוד

נשמע לי נחמד מאוד... אבל ! "[כל ההכנסות מהאירוע יתרמו למשפחות הסרבנים הכלואים]." ! בחיים לא ! אני לא הולך לתמוך במישהו שלא מקיים את חובתו הלאומית ומשרת בצה"ל !

אורD

New member
דעתי בקשר לכל עניין הסרבנות

אני לא קורא לסרבנות פשע, עבירה על החוק וכו´ לדעתי הסרבנות היא פשוט חוצפה וחוסר אחריות חד וחלק. אנשים מקריבים את חייהם למען בטחון המדינה, נלחמים, עוזבים משפחות שלמות כדי לתת הכל למדינה ולצה"ל ומצד שני באים אנשים שנותנים סטירה ענקית לכל האנשים האלו ולכל עם ישראל. למה הם מסרבים? הם מסרבים ל"הרג"? (איך שהם קוראים לזה?) אז שייסרבו "להרג" ויאבדו (חס וחלילה) יומיים אחרי זה קרוב בהרג\רצח עם של הפלשתינאים. מילא היו מסרבים (ואתם יודעים את דעתי בנושא) אבל לא היו צריכים לעשות מכל הסרבנות (שהם רואים בה כגיבורות) עניין גדול ולהתסיס את כל המדינה, המזרח התיכון, והעולם. לדעתי, האנשים שהורסים פעם אחר פעם, ופוגעים יותר מכל בהסברה הישראלית הם השמאלנים (לא מכליל כמובן, יש ויש..התכוונתי לאלו כמו הסרבנים ותומכיהם). לאחר כל פעולה צבאית, מוצדקת כמה שתיהיה, הם נמהרים "ללכלך" על ישראל בעולם, ולתת לגיטימציה לפיגועי ההתאבדות. הם נותנים למנהיגי ערב עוד סיבות להשמצת ישראל, ועוזרים להם בפעולות ההסברה הנגדיות. הם פשוט יכולים להגיד שאפילו הישראלים לא תומכים בפעולות צה"ל..וזה ממש לא נכון - רובנו הגדול תומך. אז זהו... לדעתי סרבנות, שתיהיה כמה שתיהיה - לא רוצים להתגייס? סבבה! עזבו אותנו בשקט!

אורD

New member
נכון

ולא אמרתי זאת. לא אמרתי שהסרבנים הם שמאלנים, וגם אם כן אז לא הכללתי. אבל תסכים איתי שאנשי הסרבנות באים מהשמאל..

EverMan

New member
וגם מהימין

באים אירגוני טרור כמו המחתרת היהודית וגם באים אנשי הטרנספר. הם לא מסמלים את הרוב של השמאל , לכן אין ניתן להגיד שהם מייצגים אותי. הם באים מהשמאל אך הם אינם מייצגים את השמאל הרציונלי והרוב שלו.

אמירש

New member
...

יש טעות קטנה בדבריך: "מילא היו מסרבים (ואתם יודעים את דעתי בנושא) אבל לא היו צריכים לעשות מכל הסרבנות (שהם רואים בה כגיבורות) עניין גדול ולהתסיס את כל המדינה, המזרח התיכון" הם לא אלה שהתסיסו כדבריך את המדינה, בזה אתה יכול להאשים את התקשורת בלבד. וחוץ מזה, הסרבנים הם אנשים שלא מאמינים במלחמה, או שלא מאמינים במלחמה הזאת. אתה מבקש מהם לעשות דבר שהם לא מאמינים בו! אני אישית אתגייס, אבל זו האמונה שלהם, אתה צריך לכבד זאת.

Johnny the Doe

New member
שני דברים

1. אל תהפוך את הסרבנים לכאלה תמימים. הם משתמשים בציניות בתקשורת כדי להעצים את הנזק שהם גורמים למדינה. הם בראש ובראשונה ניזונים מהתקשורת כי בלעדיה הם לא היו נשמעים ובכלל לא היתה להם השפעה. אתה גם רוצה לומר לי שהסרבנים שהולכים למסעות הסברה בארה"ב ובאירופה ומבקשים להטיל על מדינת ישראל סנקציות הם תמימים שלא משתמשים בתקשורת? הם רוצים את אור הזרקורים עליהם וזה לא משנה אם ייצא להם שם טוב או רע, כמו שמישהו אמר: "כל עוד העיתונות מאייתת את השם שלי נכון". 2. אל תכליל ותאמר שכל הסרבנים מסרבים לשרת בגלל שהם לא מאמינים במלחמה ורק בגלל זה. רק מיעוט מהסרבנים משתמש באידאולוגיה כסיבה היחידה לסירוב לשרת. רובם הם פשוט עצלנים וחסרי אמות-מוסר שתפסו טרמפ על גל הסרבנות שקצת התחזק ועטו על עצמם מעטה "אידאולוגי" של אי-אמונה במלחמה כתירוץ להשתמטות ובכך הם מביישים את האידאולוגיה הזו, בה מאמין המיעוט שבאמת לא רוצה לשרת מסיבות מצפון. אני במקומך לא הייתי נותן יותר מדי קרדיט לסרבנים כי רובם הם פשוט מתחזים, חלק יותר, חלק פחות.

למעלה