יש בשורות.

shellyland

New member
השיר כולו יפה

אני אנסה לחפש לך אותו אחרי שאכלה לראיין. זה שיר של אריק אינשטיין ונדמה לי שקוראים לו "דמות יסוריך" או משהו דומה. הוא פותח במילים (וסליחה אם יש טעויות כי מזמן לא שמעתי אותו): חיפשתי אותך ולא מצאתיך חיפשתי אותך הלוט בענן מלוא נפש עריתי הדבש מיני פיך ראיתי חלום עקבותיך בגן... (אולי שם השיר בכלל חולם עקבותיך. לא יודעת).

shellyland

New member
ואולי בכלל "דמות גילגוליך"

לא מצליחה למצוא את המילים

nutmeg

New member
חשבתי אומרים

לרדות דבש כמו גם לרדות לחם אבל לערות? עריתי? לא מכירה (אבל אני גם לא כתובת)

אטיוד5

Active member
גילוי עריות

ערה פרושו יצק מתוך כלי, שפך. כשאוספים את הדבש - רודים אותו. צדקה נאטמג. תגידי, מוסקט הולך טוב עם דבש?

זה לא זה

צר לי להשבית את שמחת הדיון, והניחוש אבל הפועל הוא ארה ולא ערה. "באתי לגני אחֹתי כלה אריתי מורי עם בשמי אכלתי יערי עם דבשי.." (שה"ש ה,1) אמנם שם לא אורים דבש, אבל זה הפועל. משום מה אבן שושן מביא דוגמה ל"לארות דבש" רק מביאליק. נדמה לי שיש כבר קודם. תכף בודקת לכם.

וזה מזכיר לי

ששמעתי היום בחדשות שבבקעת הירדן (נדמה לי) החלו בגדיד התמרים. וחשבתי על זה שכמו שיש לנו מילים רבות ומגוונות לתאר את קולותיהם של בעלי חיים, כך גם בנוגע לפעולות חקלאיות. גדיד הוא פעולת קטיפת/איסוף התמרים, ויש לנו שמות נוספים לפעולה זו חלקם כלליים וחלקם ספציפיים (משמשים לפירות מסויימים בלבד): אסיף, קטיף, קציר, לקיטה, תלישה, בציר (ענבים), מסיק (זיתים), גדיד (תמרים), ואחרון חביב: אֲרִיָּה. (תאנים, דבש ופרחים) חקלאים שבינינו, שכחתי משהו?

MAD MAX1

New member
נקיף/נקיפה - זיתים וחרובים../images/Emo75.gif

נקיפה היא המכה לניעור העץ ע"מ להפיל את הפרי

nutmeg

New member
כלומר...

הכוונה ב"לא נקף אצבע" היא שלא ניערנו מספיק את הידיים?

MAD MAX1

New member
לא הוצאנו את האצבע?../images/Emo8.gif

הכוונה היא שלא הזזנו אצבע יש שתי משמעויות-תזוזה הזמן נוקף הלב נוקף ופעולת הדפיקה למשל: נקיפה=פרצסיה

נו, ידעתי שזה יגיע

מאיפשהו. טוב, אין לי מה לחדש פה, אני הולכת הביתה יש לכם רשימת נושאים שלא דיברתם עליהם?

גנגי

New member
שנייה, יש רשימה כזאת,

תני רגע לחפש אותה ולצרף קישור, כי גם על זה דיברנו פעם.

למעלה