יש בכלל דבר כזה - סליחה על בגידה ?

Help Me3

New member
יש בכלל דבר כזה - סליחה על בגידה ?

כן, נבגדתי . ולא הבן זוג שלי לא בגד בי עם אישה אחרת . מי שהחשבתי לחבר הכי טוב שלי,האדם שרציתי לחלוק איתו את חיי לנצח שאהבתי כמו שלא אהבתי אי פעם השאיר אותי לבד. הוא השאיר אותי לבד כשהיה לי קשה והייתי צריכה אותו, את החיבוק שלו את המילה הטובה שלו את הדבר הבסיסי ביותר שאפשר לבקש ממישהו שטוען שהוא אוהב אותך כל כך ... השאיר אותי לבד וברח בלי להסתכל אחורה... חתכתי את הקשר מבלי לרצות לשמוע ממנו מבלי להשאיר לו שום ערוץ תקשורת איתי מבלי לומר דבר. הייתי שבורה,מרוסקת... ועם המון, באמת המון אהבה של הסביבה חודשיים אחרי אני נמצאת במקום אחר לגמרי . ואז אתמול אני מקבלת ממנו מסר. שבו הוא מודה שהוא היה לא בסדר , שזה לא הגיע לי .... מסר שמתחנן לסליחה ממני ... הוא טוען שהוא לא יודע מדוע התנהג כפי שהתנהג ..."נתקפתי שיתוק שרק בימים אלו הופך לחרדה ולדכאון .." כך כתב . הוא מתפלל שאסלח שלא אשנא אותו שהוא נושא בנטל האשמה באופן יום יומי ...ומתייסר . אני יודעת שהוא לא רוצה לחזור אליי שכל מה שהוא רוצה זה את הסליחה שלי כדי לחזור להיות האיש המושלם שהסביבה ( ויותר מכל שהוא בעצמו ) מחזיקה ממנו . אבל אני לא יכולה להתעלם מהיסורים שאני מאמינה שהם אמיתיים ... ואני רוצה לסלוח , כל כך רוצה לסלוח אבל לא מסוגלת לא עכשיו, אני לא יודעת אם אהיה מסוגלת אי פעם . אז יש בכלל דבר כזה - סליחה על בגידה ?

זו...

בגידה בעיניי...הכי בגידה שאני מכירה... לא אישה אחרת...לא סקס...ולא אמאייט... זו הבגידה. יכולה להבין אותך לחלוטין. ולסלוח? לא'דעת אם זו הסליחה פה העניין... זה כבר לא משנה. והזמן...לא מביא איתו ת'סליחה...אבל מביא איתו השלמה... השלמה ש...הטעם והניחוח...לא יחזרו שוב לעולם...לא עם האדם הזה. לך זה כבר לא אמור לשנות כלום... והוא...כמו שאת תלמדי לחיות עם האובדן...כך הוא ילמד לחיות עם התוצאה. ואני ד"כ אומרת במצבים כאלו... "מחוק...נקסט פליז" וואלה...הבנתי אותך...דיברת בשפה שלי.

שירלי6

New member
את יודעת מה?

הייתי זקוקה למילים הללו שלך, לענות על שאלה שנשאלתי השבוע.

בהחלט יש

ולא רק שיש מאמינה שברגע שתסלחי באמת ומבפנים לא תצדיקי את הבגידה זה לא אבל תביני שלאנשים יש חולשות ולפעמים עושים את השיקול והמעשה הלא נכון ורק מאוחר יותר מבינים את הטעות אם תסלחי יהיה לך קל יותר להמשיך הלאה ולשחרר לסגור מעגל אחרת זה ישב אצלך בראש

ע פ ר ל ה

New member
היה לי עצוב ומר לקרוא אותך...

שום סליחה ושום עמייאת ונעליים. זזת משם והתחזקת בעזרת אוהבייך,תברכי על כך. עכשיו את במקום אחר,בתהליך הבראה,והמשיכי בדרכך... הוא...כבר לא רלוונטי עבורך,כפי שאת לא רלוונטית עבורו. מה שחשוב לו זה להשקיט את המצפון שלו,ולאוו דווקא רווחתך ואושרך. גם בריאותך הנפשית לא מעניינת אותו אחרי פגיעה שכזו. מה שמעניין אותו זה הוא עצמו. לא על כל פגיעה יש מחילה. אין טאבו על הסליחה. אני אישית,לא הייתי מנידה עפעף לעברו. יש דיסות שמוכרחים לבלוע,גם אם לא בתאבון גדול. תאהבי את עצמך,תדאגי לעצמך,ואין מקום להיות יפת נפש ורחמנית כלפיו. מאחלת לך המון בהצלחה,ואהבה מתגמלת כפי שליבך מבקש.

סליחה אבל יש סליחה

סליחה היא עניין אישי ואינטימי שמהותו היא בין האדם לעצמו וככזו לא תוכלי לקבל תשובות מהקהל ביחס לעצם קיומה האפשרי או אי קיומה האפשרי. בואי נגדיר רגע מהי "סליחה" לצורך ביסוס איזשהו מכנה משותף שעל בסיסו אפשר יהיה לנהל דיון. הסליחה היא תהליך מחשבתי-שכלי, שמוביל (לעיתים רבות באופן אוטומטי) לתוצאה רגשית שבו אותו "סולח" מפסיק להרגיש עלבון, תסכול וכעס אל מול האדם שפגע בו. בדרך כלל התהליך של סליחה מקפל בתוכו גם את הפסקת הרצון להעניש את אותו פוגע ולקבל ממנו פיצוי כלשהו על מה שעשה. אף שמושא הסליחה הוא אדם אחר, התהליך הזה הוא אישי. יכול אדם מחד, למצוא עצמו סולח על כל דבר שבעולם ומאידך למצוא עצמו בחוסר יכולת לסלוח על עניינים פעוטים. הסליחה היא תוצאה של ההרגלים של אותו אדם, של דפוסי החשיבה האוטומטיים שלו, של המשקפיים שדרכם הוא הוא מורגל לראות את העולם ושל יכולתו לדעת מה באמת מפעיל אותו ולמה אותו "מה" מפעיל אותו. עניין אישי. אין כל חובה לסלוח אך במקביל אין לפרש כל "אי סליחה" כמוות חלקי או כטרגדייה. חשוב לזכור שכשסולחים, אין הסליחה מייטיבה עם זה שסולחים לו, אלא בראש וראשונה עם הסולח. אין אנשים מושלמים ואין אנשים שלא טועים. ובכל זאת כדי להיות פראקטי, השאלות שכדאי לך לשאול את עצמך הן: האם היה זדון במעשה וחוסר תום לב ? האם המעשה הפוגע הינו דפוס החוזר לע עצמו או חד פעמי ? האם את מצליחה להעלות על דעתך במהירות יחסית עוד כמה וכמה סיבות אפשריות להתנהגות הפוגעת, שמצביעות על כך שלא הייתה כל כוונה לפגוע ? ביחס לחוסר יכולתך לסלוח עכשיו (ושוב, אין כל חובה לסלוח), תחושות של פגיעה, של כעס ושל תסכול צריכות את הזמן שלהן כדי להתפוגג. אז זה בסדר לדחות את ההחלטה האם אני סולח או לא ולא להתעסק איתה בכלל לזמן מה. שיהיה לך ברוגע

Help Me3

New member
נכון סליחה היא עיניין אישי ואינטימי...

והאמת שלא חיפשת תשובות לגבי קיומה או אי קיומה כמו שחיפשתי את הדרך למצוא/לפתח אותה כשלראשונה בחיי אני מוצאת את עצמי בחוסר יכולת לסלוח. אני מאמינה באמת ובתמים שלא היתה לו כוונה לפגוע וכן אני מצליחה להעלות על דעתי במהירות סיבה להתנהגות שלו (דפוס התנהגותי) ועל כן אין בי כעס, מעולם לא היה , "רק" כאב ותחושת אובדן שהוא דאג להעיר בבקשת הסליחה שלו אחרי חודשיים של ניתוק. נתתי את כולי, הייתי שם בשבילו, אהבתי אותו ומעל לכל האמנתי בו ... אין לי שום רצון להעניש אותו או לקבל פיצוי על המעשה...הוא פגע בי, הכאב נגרם שום דבר לא יחזיר את הגלגל לאחור וגם אם היה הדבר אפשרי אני לא יודעת אם יש בי רצון שכזה. כל השאיפות שלי מסתכמות בלהתגבר, להיות מסוגלת לאהוב שוב לא פחות , להיות מסוגלת לתת אמון במישהו אחר. שתהיה לכולנו שנה טובה .

בהינתן כל מה שכתבת הרי שכבר סלחת לו

ההשפעה של האירוע עליך ועל ראיית העתיד הזוגי והאינטימי שלך והיכולת לתת אמון היא כבר נושא אחר. עברת לשאלה בתחום הטראומה. אגב, לסלוח אין משמעו החזרת גלגל לאחור. אם ניתן היה להחזיר גלגלים לאחור, לא היה צורך בסליחה. סליחה היא חרסדג פגיעה כלשהו ולא ביטול שלה. ההמלצה האישית שלי כמו תמיד היא היחשפות. והפעם היחשפות משמעה לתת אמון. לתת אמון מבלי להתנות זאת בתוצאה. לתת אמון תוך הבנה שלא ניתן לקצור פרי ללא אמון. אם יופר האמון - מחליטים מה לעשות. אך אם הוא לא מופר - אחחח... איזה פיגומים שאפשר לבנות עליו. מגדל בבל יקירתי. תני אמון ושימרי נפשך.

< תיקון טעות >

באמצע הודעתי כתובה ה"מילה" חרסדג. במקומה אמורה להיות כתובה המילה חרף.

הסליחה

היא בשבילך! לא בשבילו. ולו רק למען היכולת שלך לתת אמון באחרים בעתיד. בגידה,היא בגידה! זה כואב,זה חותך מבפנים,זה הכי לאשלא יכול להיות. כשאת מגיעה לשלב שבו את סולחת,את לא סולחת למענו,את סולחתלעצמך,כי אנחנו,מה יש לומר,תמיד לוקחים חלק מאשמת הבגידה עלינו. תמיד עולה השאלה: מה אני עשיתי לא בסדר?איך אני הייתי יכולה לגרום שזה לא יקרה? תרפי,תשחררי,למענך,ורק למענך.

זה לא קשור לסליחה.

ברגע שאדם הוכיח לך שהוא לא אמין. והוא הוכיח בגדול, אסור לך לבטוח בו שוב. כולנו טועים. אנו בני אנוש. אבל יש קווי אופי שאסור להתעלם מהם. אסור לתת לאנשים שמועדים לפגוע ולבגוד בנו שוב, להתקרב אלינו. זה קודם כל, ואין לזה קשר לסליחה. סליחה זה דבר אחר. זה בינך לבין עצמך. זו בעצם אדישות כלפי המעשה והעושה. את תסלחי יום אחד כשתביני, אבל באמת, ברובד עמוק שזה לא קשור אליך. זה הוא. הוא היה עושה את זה לכל אחד. לא רק לך. זה כואב לך עדיין, ואת עדיין כועסת ולא מוכנה לסלוח, כי את רואה בזה משהו אישי. יום אחד ... איך אומרים.... זה יעבור לך. לסלוח במובן הזה, לא אומר שנותנים לאדם הזה להתקרב שוב. כי אז תצטרכי לסלוח לעצמך.... וזה שהוא מבקש סליחה.... אנשים מבקשים סליחה מהשני משתי סיבות: אחת, מתוך איכפתיות עמוקה לרגשות של השני, ורצון למנוע אי הבנה, או להביע חרטה אמיתית על כך ששינו בשיקול דעתנו, או שפגענו ללא כוונה תחילה. סליחה כזאת בדרך כלל מתקבלת, היא עוזרת לשני "לסלוח", כי היא מעלה את הערך העצמי שלו בפניו. והשניה, מתוך רצון לנקות את המצפון שלו... את יודעת כבר מה עושים עם סליחה כזאת.... ראיתי איזה קטע בטלויזיה שאחד מנחה את אחיו שצריך ללכת לבקש סליחה מהחברה שלו, שיביא לה משהו רך במתנה, כי יש סיכוי שהיא תזרוק את זה עליו כשהוא יבוא לבקש סליחה. וההוא בא אליה עם זר פרחים ומבקש סליחה.... כמובן שהוא עושה את זה באידיוטיות מצויה.... והיא זורקת עליו את הפרחים.... ואז הוא צועק לה לפני שהוא יוצא: "את רואה, בגלל זה לא קיבלת טוסטר!"

Puer Aeternus

New member
סליחה תמיד קיימת

מי שלא מתגמש ומחליק... וגם מגזים בכעסים ובטינה ימצא את עצמו לבד..

בגידה?...

במה?... בציפיות שלך ממנו? פעם מזמן חשבתי שאנשים צריכים להיות כמוני כזו שנותנת, מבינה, ואיכפתית עם השנים למדתי על חבריי וסובביי שישנם אנשים הבנויים, רואים, מתייחסים למערכות יחסים אחרת ממני גם בתוך מערכת יחסים יש את אלה שקולטים ומפנימים ויש את אלה שצריכים לבקש וגם את אלה ששונים שלא יודעים מסוגלים להיות בשביל ברגעים קשים מחוסר כוח נפשי ורגשי ואת הרי הכרת את הבחור שלך ולדפוסי התנהגותו כפי שציינת אז למה את נפגעת? למה את חשה נבגדת? הרי הכרת את הנפש ואת דפוסי התנהגותו את נפגעת ונבגדת מהציפיות שרכשת לעצמך והאמנת בהם לגבי הסליחה, את נתת לו להרגיש רע ובבדיקה שהעביר עם עצמו גרמת לו לחוש לא מושלם וגרמת לו לחוסר שקט מצפוני לדעתי את חייבת לסלוח לו כי הבעיה שלך ולא שלו למה אנשים חושבים שאם בוחרים במישהו בקרבתו עליו לפעול לפי דעתו? ותחשבי/ו על זה

avitalelko

New member
תמסרי לו שהוא לא קרוב להיות מושלם

ומה שהוא נראה מבחוץ ,כנראה לא תואם למי שהוא מבפנים. אז תאחלי לו בהצלחה, ותראי לו את הדרך לדלת... בהצלחה

למעלה