יש בי חשש...

BiAAcH

New member
יש בי חשש...

אוקיי, היום הייתה לי נסיעה, נסיון התאבדות, איזה בת 45, נרקומנית, יושבת ביית ובוכה (עוד לא ניסתה להתאבד), והמשפחה מנסה להרגיע אותה, לאחר 5 דק' היא שברה צלחת וניסתה לחתוך את העורק הרדיאלי והקרוטיד שלה (קרוטיד ללא הצלחה, ורדיאלי חתך שטחי עם דימום בינוני עד קל). פינינו לבי"ח, והיא התפרעה וצעקה, ובסוף הגענו, שמנו אותה ועפנו לתחנה. עכשיו לקטע החשוב, אחרי כמה זמן נודע לי בוודאות שהיא חולת איידס, והקטע, אני לא שמתי לב אם נגע בי דם שלה, אבל כמו שאמרתי, יש בי חשש שנגע בי דם שלה ואני מפחד להידבק... מה כדאי לעשות??

E M T

New member
אז ככה

גש לאחראי מתנדבים שלך או של התחנה האזורית שלך, ספר לו את המקרה, והוא יציב בפניך את האפשרות אם להבדק או לא, במידה והחלטת שכן אז תקבל הפניה והבדיקות יהיו חינם, אבל אם התוצאות הם חיוביות ותתכוון לתבוע את מד"א אז יהיה לך קשה לנצח... מקווה שאתה בריא,

EMT

לא יודע לגבי תביעות (אני לא הולך כ"כ רחוק, ונקווה שלטובת ידידינו לא יהיה צורך בזה), אבל אם החולה השפריצה דם, לא חושב שמי שבא איתה במגע הוא אשם (אלא אם כן, הוא ניגש אליה בלי כפפות, והחליט למצוץ לה את הדם במקום לשים תחבושת).

nsr

New member
לך לקופת חולים

תבקש לעשות בדיקת דם. יהיה בסדר, אחי!

MoonShield

New member
בבדיקת דם רגילה לא מזהים איידס

כדי לגלות נשאות/מחלה צריך לעשות בדיקה מיוחדת. בכל אופן, בשביל שאיידס יוכל לעבור צריך מגע ישר של דם נגוע עם פצע שלך. אם הדם הנגוע בא במגע חיצוני עם העור - אין סיבה שהדם יעבור. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם סמכויות יותר גבוהות במד"א, הם יגידו לך אם צריך למלא דוח חשיפה או בדיקה כלשהי. אם אתה רוצה להיות בטוח בכל מקרה אתה יכול ללכת באופן פרטי לעשות את הבדיקה בקופת החולים שלך.

BiAAcH

New member
תודה לכולם...

אתמול איזה שעה אחרי שכתבתי את ההודעה חייגתי 101 וסיפרתי למוקדן את הסיפור, הוא מילה דו"ח חשיפה, שאל שאלות, ואמר לי לבוא היום לתחנה לבדיקת דם. אז עוד מעט אני הולך, תאחלו לי בהצלחה...

E M T

New member
מה...

להתקשר למוקדן ולהתריד אותו בזה? ושלא נדבר על לתפוס קו חירום? טוב כבר עשיתה את זה אבל להבא עדיף שלא

mdadan

New member
בטיחות אנשי הצוות

EMT יקר. בשום מקום לא נאמר שהוא התקשר בקו חירום, כמו שאתה יודע לכל מוקד יש גם לפחות קו אזרחי אחד. להבא (בתקווה שלא יקרה) עליו להפנות את תשומת ליבו של איש הצוות הבכיר באירוע, אולם היה והסיטואציה תחזור על עצמה במדויק איני מוצא שום פסול בהתנהגותו. להזכירך בטיחות אנשי הצוות (עובדים ומתנדבים כאחד) באה עוד לפני הטיפול בחולה (SAFETY). בריאות שלמה לנחשף. mdadan

נוהל חשיפה

כמדומני, יש במ.ד.א נוהל ברור ומדוייק למקרים כאלה (כולל ידוע האחות אסתר - אחות ראשית של מ.ד.א). בכל מקרה - תיבדק!! אין מה לדאוג יתר על המידה, אבל כדי להיות רגועים חשוב להיבדק.

BiAAcH

New member
עשיתי את זה...

אתמול הייתי בתחנה, ולקחו לי מבחנת דם, וכנראה היום זה יגיע לאחות אסתר. אהה, ואיידס בטחו אין לה, בזה אני יכול להיות בטוח...

למעלה