יש בזה עבודה?

יש בזה עבודה?

היי לכולם, אני שוקל לעשות הסבה מקצועית ולהתחיל ללמוד רפואה משלימה. העניין הוא שבשביל להשקיט את המצפון שלי וגם של ההורים שלי מעבר לכיף, כמובן שגם צריך להתפרנס מזה. למישהו יש נתונים אם באמת קל למצוא עבודה? איפה כדאי לחפש? אם יש מוסדות יותר נחשבים שאם לומדים בהם זה נחשב יותר טוב? האם כדאי להשתלב תוך כדי הלימודים בעבודה? אשמח לתשובות. התחום די חדש לי. תודה

0 אור 0

New member
לא ממש

לא קל למצוא עבודה בתחום, ומרבית המקומות שכן מעסיקים מטפלים מגבילים את היכולת שלך לתת טיפול אמיתיי , מלא כפי שצריך לפי האמת המקצועית שלך - החל מספא שבו המטרה היא עיסוי להנאה ולא טיפולי עומק, והמשך בקופות החולים בהם מי שקובע את האבחנה ואת משך הטיפול הוא רופא ממיין. בנוסף לכך, מקומות אלו גם משלמים שכר די נמוך, ולכן היתרון הגדול שלהם הוא בכך שהם מאפשרים רכישת נסיון איכותי עם קהל מגוון בתחילת הדרך (יתרון שאין לזלזל בו כמובן) יש מעט מאד קליניקות מומחים - ובדרך כלל הן בנויות על שותפות ולא על שכירים. מכאן שמרבית המטפלים אשר שורדים בתחום נאלצים לפתוח קליניקות פרטיות ולעסוק בפרסום ושיווק עצמי בתחרות עם שוק מאד רווי ומאד תחרותי. אז למה בכל זאת אנחנו כאן? בגלל האהבה למקצוע בגלל שהוא בוער בעצמותינו וחלקנו פשוט מתפרנס ממשהו אחר, ועוסק בתחום ברמת חלקיות כזו או אחרת. אז אם מה שאתה מחפש זה מקצוע מסודר ורווחי, כדאי ללמוד מחשבים, ראיית חשבון או כל תחום מעשי אחר. לתחום שלנו כדאי לבוא רק אם זה מה שאתה כל כך אוהב שאתה מוכן להיות גם אם זה לא ממש רווחי או מסודר (ואז דוקא יש סיכוי שתעשה לך שם ותרויח טוב)

תודה, אבל איפה ללמוד?

ברור שאני רוצה ללכת ללמוד בדיוק מהמקומות שתיארת כאן. מהאהבה למקצוע והרצון להעניק וכמובן הסיפוק האדיר. מה שמעניין אותי, זה אם באמת יש מוסדות שיותר נחשבים ממקומות אחרים? כדוגמת לימודי משפטים שלבוגרי אוניברסיטאות יש יותר ביקוש מלבוגרי מכללות. האם כך גם לגבי עבודה ברפואה משלימה? מעדיפים בוגרים של מוסדות מסוימים?

אולי מדיסין?!

אבל אני מטופלת אצל חברה שלי במסגרת הלימודים שלה במדיסין. האמת היא שאני לא כל כך מכירה אבל אני יודעת שאז היא ביררה גם בעוד מקומות אני חושבת שברידמן ובסמינר הקיבוצים. נראה לי אבל שכל המקומות האלו הם מוסדות פרטיים לא?

0 אור 0

New member
הפרסום אסור בפורום רפואה משלימה

מכיון שרק הזכרת שמות של מוסדות בלי להביע דעה זה לא ימחק, אבל בבקשה להמנע מכך ומנצלשת לחברי הפורום: אולי לכבוד העונה הבוערת של ההרשמות, נעשה שרשור בתי ספר חד פעמי?

זה מפרסם.

בכרטיס האישי מופיע שמדובר בפרסומת. ולגבי שרשור בתי הספר- אני בעד.

רקירוק

New member
הסמינר זה לא פרטי

ולשאלתך - תתקן אותי מנהלת הפורום אם אני טועה - אבל יש מוסדות לימוד שמשתפים פעולה עם מרפאות הכללית, או מכבי. נדמה לי שגם בסמינר זה ככה. לכן לדעתי להגיד שאין עבודה זה לא מדויק. אין בוגרים של הסמינר שעובדים בכללית?

0 אור 0

New member
ביקשתי לא לדבר על מוסדות ספציפיים

אבל בלי להזכיר שמות, אכן יש מספר מכללות שיש להן שיתוף פעולה עם המרפאות לרפואה משלימה של קופות החולים. במידה שהסטאז' מתבצע במרפאות (אני לא בטוחה) אז יכול להיות שיש בזה יתרון, וכמובן שיכול להיות יתרון מסויים למכללות שיושבות בצמוד לקופת חולים או למוסד אקדמי - בכך שאותו מוסד רוצה לשמור על שמו הטוב ועוקב אחר רצינות המכללה. אבל לא הייתי אומרת שזה יתרון מכריע שבגללו צריך לפסול את המכללות האחרות. במה שאני בטוחה לחלוטין - לפחות בבאר שבע הכרתי לא מעט אנשים שעבדו במרפאות הרפואה המשלימה, ואף אחד מהם לא היה בוגר של מכללה ספציפית שקשורה לקופה. הקבלה לעבודה היא על סמך תעודות מכל מכללה שמוכרת על ידי האיגודים הרלבנטיים.

וזה עוד מפרסם.

ז'אנר חדש ורווח בתפוז. כנראה שסמינר הקיבוצים הלך על פרסום מסוג מיוחד, כי בכל פעם שהם מוזכרים, בכרטיס האישי מופיע שמדובר בשיווק. אז את יכולה לבקש, אני בטוח שזה לא יעזור.

0 אור 0

New member
האמת שלא ברור לי העניין הזה

אותי אישית כקליינטית פוטנציאלית, אנשים שנכנסים רק לפרסם - בין אם את עצמם , בין אם מוצר או מכללה - יוצרים אצלי אנטגוניזם מיידי כנגד מה שהם מוכרים. לפעמים כשמדובר על מוצר טוב, שמפרסמים בצורה אגרסיבית, אני ממש צריכה להפעיל על עצמי שכנוע רציונלי בכח לא לפסול את המוצר רק בגלל התוקפנות של המפרסם. האם הפרסמים לא מבינים את זה? או שאולי אני אדם לא אופייני? לי ממש לא נראה כך, כי כל פעם שמתחילה הטרדת הפורום בפרסום עצמי ריק, אני מקבלת המון מסרים מאנשים שזה מפריע להם (ויש להם מזל שהם לא רואים את כל המבול שהמנהלים כן מוחקים מלכתחילה). מה שאומר, שזה לא רק מרגיז , זה גם פשוט לא אפקטיבי ויוצר שם רע למה שאתה מפרסם.

טאוֹ

New member
../images/Emo45.gif היה יכול מעניין לחקור את זה פעם לעומק

בבניין שבו אני מתגורר יש ממול לדלת הכניסה הראשית סלסלת קש גדולה, ולשם מושלכים אחר (חוסר) כבוד אינספור עלוני הפרסום שמחולקים לתיבות הדואר מדי יומיום; פרסומות למגוון מוצרים, שירותים, אנשי מקצוע ובתי עסק. הסלסלה תמיד מלאה עד גדותיה, ולא בגלל שלא מרוקנים אותה - לפחות אחת ליום. איני מבין מדוע יש כאלה הממשיכים לבזבז את כספם כדי לממן תכנים של סלי אשפה. עוד לא קרה שהזמנתי פיצה או שרברב על סמך הזבל הזה, אני תוהה אם יש כאלה שכן עושים זאת. אני חושב שלא, ואולי זו הסיבה לכך שלעתים קרובות אני מוצא על ידית דלת הדירה שלי עלון שתלוי עליה, או פרסומת מגנטית שמודבקת על הדלת. המפרסמים כנראה מכירים את סלסלת הקש של הבניין, אך האם הם סבורים שהשלכתן של הפרסומות ה"אישיות" שלהם היישר לפח האשפה הביתי מהווה גורל טוב יותר? וכמו שציינת, אי אפשר שלא להעלות תהייה דומה גם לגבי אלה שכותבים כאן תגובות מברקיות שעיקרן "יש לי נסיון מוצלח בטיפול בבעיה זו / השיטה בה אני מטפל היא הטובה ביותר".

0 אור 0

New member
דוקא לגבי עלוני הפרסום

יש לי חברה שהיא מורה ליוגה, ובאחד מביקוריה בביתנו הפקנו לה עלון פרסומי מדליק עם צילומי תנוחות יוגה על רקע הגינה והמפל הפסטורליים שלנו. מסתבר שדוקא הפצה של העלון בתיבות הדואר באיזור הרלבנטי הביאה להרבה מאד פניות - אז אולי יש עוד כמה שקונים פיצה על סמך העלונים .. העניין הוא שפה לפחות זה פרסום ישר, לא מישהו שמנסה להעמיד פנים - הוא אומר לך בדיוק מה הוא מוכר, ואתה יכול להחליט אם לקנות בידיעה שזה פרסום. מה שמעורר אנטגוניזם זה הנסיונות הכושלים להסוות פרסום כמשהו אחר.

טאוֹ

New member
טוב, זו לא דוגמה מייצגת

הפרסום במקרה זה היה אפקטיבי בגלל הגינה והמפל הפסטורליים...

0 אור 0

New member
ואל תשכח את העיצוב המקצועי ../images/Emo152.gif

צחוק צחוק - אבל יצא לנו מהמם, שזה ממש מפתיע לאור העובדה שלמרות כישורינו האומנותיים הבלתי מבוטלים, למעשה למדנו את הפוטושופ תוך כדי ריצה. וזו ממש לא תוכנה קלה לשימוש או מובנת מאליה.

0 אור 0

New member
אני כבר משתגעת מההודעות שנמחקות ../images/Emo123.gif

אם אשחזר בקצרה את תמצית מה שכתבתי בתשובתי הארוכה: התחום שלנו לא דומה למרבה המזל למה שקורה עכשיו באוניברסיטאות - שם הכל זה עניין של תדמית המוסד. יש לא מעט מכללות איכותיות וטובות - חלקן גדולות וחלקן קטנות ומתמחות בתחום מסויים בלבד, מעבר לבחירת מוסד שמוכר על ידי האיגודים המקצועיים, ועושה עליך רושם טוב, מה שהכי חשוב ז הלבחור את המורים הנכונים. המורים נעים ונדים בין בתי הספר ולכן אם מישהו מחבריך למד במכללה מסויימת והיה מאושר על הגג, זה עדיין לא אומר שאותם מורים ילמדו גם אותך. כדאי לבחון את תוכנית הלימדים, לראות שהיא רצינית ומעמיקה להפגש עם המורים להכנס לשיעורים לשוחח עם תלמידים בהווה ועם בוגרים (את השמות תבקש ותקבל מהמכללה) לא פחות חשוב מהמכללה והמורה זה להבין איזה תחום בכלל אתה רוצה ללמוד - אני מציעה לחרוש קצת כאן בפורום , במאמרים ובאינטרנט כדי להבין את השיטות השונות, ויותר חשוב - לקבל טיפול בשיטות שונות. אז נכון שיש שיטות שטיפול נסיון הוא קצת בעייתי כמו דיקור או הומאפתיה, אבל עדיין כדאי להיחשף לטיפולים - בפרט אם אתה חושב על התחום של טיפולי מגע אם אחרי שתעשה שיעורי בית יהיו לך שאלות ספציפיות אתה מוזמן להמשיך לבקר ולשאול

yoramg007

New member
שיטת הריפוי בביורגונומי

היכנס ותתרשם, אשמח לשוחח איתך תודה יורם גני

יש

אבל צריך למצוא, או בעיקר להמציא אותה. אלפי (מיליוני)אנשים חיים ולכולם ניתן לעזור לשפר איכות חיים. כל מה שנשאר- זה רק לשכנע אותם שהם צריכים ודווקא אתה זה שיעזור להם (ואפשר). בדר"כ בזמן הלימודים - אתה "מתאמן" על חברים וחברים של ..וחברים של חברים של.. וכך לאט "בונה" לקוחות וממליצים פוטנציאלים. אבל - כמו שאור כתבה - קודם חשוב שתבין למה אתה רוצה בכלל לעסוק בתחום,(פרנסה, הנאה מעזרה לזולת, שיפור אישי, טרנדיות או כל סיבה אחרת) - למצוא תחום שמענין אותך -למצוא מקום שיענה על דרישותיך (רמת הוראה, מיקום, תעודה, אפשרויות סטאז' וכד')

למעלה