יש באמת מה לעשות?

Scept

New member
יש באמת מה לעשות?

נדודי שינה כבר קרוב לחצי שינה פעמיים ומעלה בשבוע- לוקח הרבה זמן (עד 4 שעות) להירדם, מתעורר כמה פעמים באמצע הלילה, מתעורר לפעמים מוקדם מהרגיל. גם כשישן כמו שצריך- מתעורר מאוד בקלות, הרבה פעמים מתעורר ומרגיש כאילו שלא ישנתי. הוחלט ללכת לרופא, התור מחר. ההורים מתנגדים לכדורי שינה- מה הסיכוי שבאמת ימצאו את הגורם לעניין? מה בעצם אפשר לעשות?

shaiush4

New member
אתה צריך להמשיך במה שהתחלת לעשות

מבחינת הסיכויים, קשה לומר. חשוב שתלך לרופא, וההורים שלך צודקים בהתנגדות שלהם לכדורי שינה, משום שכדורי שינה יעילים במקרים ספורים בלבד. מה שצריך לעשות זה למצוא את שורש הבעיה ולטפל בה, ולא בסימפטומים של הבעיה. גם הרופא לא אמור ישר לתת לך כדורי שינה, אלא להפנות אותך לבדיקות דם ובדיקות אחרות בהתאם לכל מה שתוכל להגיד לו. שיהיה בהצלחה מחר..

Scept

New member
תודה

גם אני לא התלהבתי מהרעיון, לכן שאלתי עד כמה סביר שימצאו את הבעיה עצמה. מחר אני אחזור עם קצת יותר ידע, מקווה

shaiush4

New member
תספר לנו מה היה...

מאוד מעניין אותי לשמוע מה יגיד הרופא...

Scept

New member
אז, כמובטח-

תוצאות- הייתי עכשו אצל הרופא, הסברתי את העניין, שאלתי מה אפשר לבדוק. אמר שלא נראה לו שזה עניין למעבדת שינה, העלה סברה שיש לזה קשר לסכרת שלי (סכרת סוג 1), ולכן רצה להתייעץ עם עוד רופאים קודם. לבינתיים רשם משהו טבעי שאמור לעזור בהירדמות- תמצית פסיפלורה וולריאן. עוד לא יודע אם אשתמש במרשם, זה כבר נראה. אם יהיו התפתחויות אני אדווח

Scept

New member
עוד הצעות שעלו-

קודם לא נשלח, מקווה שהפעם כן. (גם אם לא שימושי בשבילי, אולי בשביל אחרים) - בעיות רגשיות למיניהן - ספורט לפני השינה (קורה שמתאמן עד 9 בערב, הרופא הסביר שעלול לגרום לבעיות בהירדמות משך שעתיים ואפילו יותר אחרי הספורט, כנראה שזה לא העניין כי אני לא נרדם גםאם כמה ימים כבר לא עשיתי שום ספורט). - טלוויזיה לפני השינה, דגש על תוכניות אקשן (לא רואה טלוויזיה לפני השינה). - הציע לקרוא לפני השינה (קורה גם שאני קורא עד שאני כמעט נרדם, מניח את הספר, מכבה את האור ושוכב במיטה שעתיים בלי להירדם).

דנטל

New member
אהבתי את הרופא שלך

פשוט עד הרגע לא הייתי בטוחה שרופאים באמת מבינים יותר מדי בהפרעות שינה, כי מעבר לענין שמדובר בתחום מאוד נרחב והם גם ככה צריכים לדעת המון דברים, גם קיבלתי תחושה שהם ממהרים לתת כדורים. בכל מקרה, לגבי הרופא שלך רואים שהוא מבין בתחום. בהתאם למה שסיפרת לו הוא הזכיר פה פן נפשי, הוא ציין אפשרות להשפעת אדרנלין והוא גם הציע דרך להתרגעות. את הענין של הסכרת אני לוקחת כמובן מאליו שרופאים צריכים להיות מודעים לכך שזה עשוי לגרום להפרעות שינה.

Scept

New member
מסכים בהחלט-

הרופא מקצועי מאוד, הבין בכל דבר שיצא לי לשאול אותו. בקשר לסכרת דוקא שאלתי את הרופא המומחה והוא לא ידע לענות.

shaiush4

New member
עכשיו אתה רק צריך לחכות בסבלנות...

אם זה קשור לסכרת - צריך לבדוק איך פותרים את זה, ואם זה לא, אז כנראה שיש צורך בעוד בדיקות... אגב, גם הרופאה שלי אמרה אותו דבר - שזה לא עניין למעבדת שינה...

Scept

New member
תמצית פסיפלורה ווולריאן-

ניסיתי הלילה, לא עזר.

דנטל

New member
לדעתי אתה צריך משהו יותר חזק

זו תמצית שמביאה לרוגע, אצלך הבעיה יותר חמורה. אין לי מושג מה הבעיה שלך, כמובן, אבל זה נשמע לי משהו שדורש טיפול ולא תמצית מרגיעה.

Scept

New member
גם לי נראה.

זה אמור להיות זמני, עד שהרופא יברר קצת בנושא. גם הלילה לא ממש נראה לי שזה עזר.

למעלה