יש 'אמת' בכלל ל'בוגד'?

יש 'אמת' בכלל ל'בוגד'?

יש 'אמת' בכלל ל'בוגד'? או שהבחור איבד (לנצח?) כל אפשרות להיות אמיתי עם עצמו וסביבתו?? טוב, אולי קצת נסחפתי בכותרת, וודאי שיש אמת,לכל אדם . הבעיה שלי היא –ואני ממש מבקש עזרתכם בקטע הזה- היא שאני מאבד כוון, ממש מאבד כוון (והיא קנתה לי לפני נסיעתה מצפן, וכה כתבה: 'שלא תאבד את הכוון'. נביאה או מה?). הסיפור שלי הוא ככה. אני בתהליך היפרדות ממה שהיה. מי שעוררה אותי לחשוב על הכל היתה מישהי שהכרתי בתור 'עוד אחת' בסדרת האבולוציה האישית שלי. איתה חוויתי לראשונה בחיי זוגיות אמיתית כנראה (והפסיכולוג שלי טוען שזו גם פעם ראשונה שהערכתי מישהי. חושב שהוא נסחף קצת. חוץ מזה ממתי אפשר לסמוך על אמירות של פסיכולוגים בכלל? חושב שכן מעריך את פרודתי על קטעים מסויימים. לא הייתי מגדיר אותה כלא-מוערכת אצלי). כשהיא ראתה שמתקרב הזמן, שאני פשוט הולך לעשות את זה, היא לקחה את רגליה לטיול ארוך בחו"ל. אבל, גם לזה יש סוף, והוא מתקרב מאוד. לפי התוכנית המקורית היא אמורה לנחות בשבת הקרובה. אין לי מושג אם היא שינתה תוכניות. לפי הסיכום המוקדם היא אמורה לקבל ממני תשובה בבואה היכן אני עומד. האם התהליך אצלי הוביל לחזרתי לאישתי , או שהוא הוביל אותי החוצה. היא הצהירה מראש שתוותר עלי רק אם זה יהיה תהליך של בניה בתוך המסגרת הקודמת, אבל אם זו בריחה ולא תהליך של צמיחה , היא לא תרפה ממני (לא, לא תהרוס לי את הבית , כמובן. רק לא תניח לי לוותר לעצמי , כנראה). עכשיו היא אמורה להגיע, ואני הבטחתי לה (ולעצמי) תשובות ברורות יותר. והבעיה היא שאני מסובך עם עצמי, מסובך היטב. אולי כמו שרק אני יודע. מצד אחד היא מאוד חסרה לי, חושב שאיתה הייתי יכול לעבור הכל הרבה יותר קל. מצד שני ממש לא הייתי רוצה שהיא תהיה חלק מהתהליך. חושב שכל זמן שעדיין לא סגור-תפור עדיף שהיא תהיה מבחוץ. כאן אני מתחיל להסתבך. ברגיל אני יוצא לחופשונות כאלו לעיתים די תכופות, ובעיקר אחרי החגים כזה. אז התוכנית היא שאני בנופשון בחו"ל אחרי סוכות. הרעיון היה שכשהיא חוזרת אני או מחופר היטב בבית (ונוסע עם אישתי לאותו נופשון בחו"ל. האמת? לא נראה לי מצב מעולם. גם לו 'חזרתי' זה היה בצעד מהסס וגישושי בלבד). או שאני נוסע איתה (עם החברה), ואז נתחיל לעבוד ברצינות על העתיד שלנו. לפי המצב כרגע , אני לא נוסע לא איתה (כמובן) , ולא איתה (נוטה כן להאריך את פסק הזמן, עם כל הקושי. ואם היא לא תעשה משהו שיהפוך לי הכל בפנים). הבעיה שלי היא שאני מוצא את עצמי חושב/שוקל/מפנטז על יציאה עם מישהי אחרת. כלשהי.

השאלות שאני שואל את עצמי הן אלו.

השאלות שאני שואל את עצמי הן אלו. האם אני 'בוגד כרוני'? כלומר האם יש מצב בו אדם נוטה 'לבגוד' בכל מצב? כנראה שזו לא ממש בגידה, כי מוסכם עלינו שאנחנו משוחררים ממחויבויות הדדית. למה בכל זאת אני מרגיש לא טוב או שלם עם מצב בו אצא עם מישהי אחרת? אני סתם מחמיר עם עצמי? מה זה בכלל הצורך הזה לצאת 'עם מישהי'? מאיפה זה בא בדיוק? למה לא גבר נחמד? לא, לא חושב שזה קשור ישירות למין. נכון, מעוניין במתח המיני, אבל ממש לא בשביל חדירה או משהו כזה (עוף מוזר קצת. יודע, ושמח). זה הורג אותי הקטע הזה , ממש הורג. כאילו מה יש לי לחפש אצל מישהי אחרת? מה חסר לי בעצם? אולי אני סתם בורח ממנה עכשיו? אולי מוקדם לי מידי להכנס לתוך מערכת זוגית ותהיה איזו שלא תהיה . טוב, זה ברור לי, וודאי מוקדם לי מידי. אבל מה, לא מצאתי דרך אחרת לברוח רק בלצאת עם מישהי? לא, לא אשקר לה, זה ברור מראש. היא תדע שאני יוצא (ואם לא תהיה התנגדות, אז גם עם מי). אז למה אני מרגיש 'לא בסדר' בקטע? חוץ מזה, מה הקטע הזה בכלל שאני יוצא עם מישהי? כאילו שיש מישהי שרוצה בכלל (ושגם אני ארצה)? אני מנסה לבחון את עצמי מהיכן נולדת הפנטזיה הזו בכלל? הרי הנט מלא באנשים ש'מחפשים' , אז למה אני מתייחס לזה ברצינות כזו? כאילו כל מה שחסר כאן זו רק הסכמתי? מוזר לי שאני משתף אתכם כאן בזה. מוזר מכמה בחינות והיבטים. ראשית התגובות הציניות הצפויות. שנית, מי בכלל ישתף אותך במה שקורה לו/ה באמת בתוכי תוכו. אתם בכל זאת 'קהילה' מבחינה מסויימת, ומה? תחשפו ככה כאן? אה, אולי במסרים, שכחתי לרגע. אבל בעצם מה הציפיות שלי כאן בכלל? נכנסתי כדי לשאול לדעתכם אם לחזור אליה מיידית, או שלהמשיך את פסק הזמן. אבל תוך כדי כתיבה עניתי לעצמי שאני הולך להמשיך את פסק הזמן. אז למה אני ממשיך כאן? יש כאן בכלל מישהו/י (עזוב אותך. אם כבר אז נקבה. יש בכל גבר לדבר איתו ככה מהבטן?) שיבין על מה אני מדבר? אם כן , אז פליזזזזזזזזזז , תעזרו לי. מנסה להבין מהיכן נובע הצורך הזה? לא מעניין אותי בכלל כמה זה 'נורמאלי' , לא איכפת לי בכלל כמה זה מתאים לאיזה אחוז באוכלוסיה, רוצה רק להבין את עצמי, זה הכל. זו בקשה מוגזמת? מאחל לכם שלכם יהיו חיים קלים ופשוטים יותר. בעצם, לא בטוח שזה איחול טוב בכלל.

למה אנחנו בוגדים?

קודם הגבתי ועכשיו קראתי את ההמשך שכתבת,אז קודם כל אני מצטערת שאני לא גבר עכשיו,למה אנחנו בוגדים? מיליון ואחת סיבות רשימה קצרה מי שיש לו עוד שיוסיף 1.שיעמום 2.קנאה בחברים פנויים 3.הצורך להרגיש מחוזרים 4.נקמנות בבן/בת הזוג 5.אמפטיה מוגזמת 6.חסך בריגושים 7.חסך ברגש 8.התאווה לגוף חדש וצעיר יותר 9.חוסר סיפוק בחיי המין בבית. 10.חוסר סיפוק בחיי האהבה בבית. אבל בתכלס אנחנו בוגדים מתוך חרמנות אגואיסטית ותו לא

למה את מצטערת שאת לא גבר?

בכלל, לא מצליח להבין את רוב הדברים שכתבת. גם לא את הבעת תנחומיך שבהודעה השניה שלך. תנחומים על מה? ומה הקשר כאן לחרמנות???? נשגב מבינתי. תודה על המאמץ בכל אופן

הייתי שם

הייתי שם,קודם כל תנחומיי,אבל כל אחד אוכל את הדייסה... החלטה נוראית לבחור בין האשה,אם ילדייך,לבין האוהבה ממש לא פשוט וכומבן שעדיף את שתיהן,אבל להחליט החלטות מאיפה שאתה נמצא עכשיו יכול להוביל ללחץ לא נורמאלי ובסופו החלטה שגויה ומגיע שלב שכבר אי אפשר לא להחליט יותר. מה שאני מציעה זה לנתק תקופה את הקשר עם האהובהולברר לעצמך לבד מה אתה באמת רוצה,או אולי אפילו תיסע לבד לנופשון שלך וכשתחזור תראה לאן יותר התגעגעת,לבית המוכר עם האשה והילדים,או להרפתקאות עם המאהבת כי אתה יודע, הגעגוע הוא המדד הכי טוב לאהבה,כי כשאוהבים הלב נקרע מגעגוע שיהיה בהצלחה
ד"א אני לא יודעת אם לכל בוגד יש אמת.לי יש.

iritika

New member
העניין הוא פשוט...

הגדרת לה זמן מסויים- זמן בו חשבת שיהיו לך תשובות ברורות... לא עמדת בזמן... וזה בסדר. מה יותר פשוט מלבקש את הבנתה על מנת שתאפשר/יתאשפר לך לחשוב שוב ולהתמחזר. התהליך הוא לא פשוט, די ארוך, עם המון עליות ומורדות. ניכר ממכתבך שלא היא הבעייה- אלא עניין לא סגור עם עצמך.. אינני רואה אותה בתמונה. אני חושבת שעליך לקחת פסק זמן מזוגיות- שכאמור במצב הזה לא ניתן להתקיים בתוך מערכת נורמלית ובריאה. תעשה חשבון נפש עם עצמך... תחשוב מה באמת הביא אותך לאותו מקום בו בחרת לא לנכון לחייך. אינני חושבת שאישה חדשה מהווה פיתרון, או לחילופין כלי לפיתרון. אם לא תתקן את עצמך- גם אחרי 10 נשים ו10 מערכות יחסים חדשות- תיווכח שבחרת את אותן הבחירות מאותו המקום בו אתה נמצא- רק בשינוי אדרת- מה שיגרום לך לבילבול נוסף. ליסוע לחו"ל על מנת ללבן את העניין- נשמע לי מיותר ולא רציני. הרי אתם בסך הכל מעבירים את הליכלוך למקום אחר ולא באמת מנקים... זה כמו לעשות עוד ילד- כדי שהיחסים בינכם ישתקמו. ניכר שאשת חייך הנוכחית- מהווה מעין גורם מאזן ויציב בחייך- כך לפחות משתמע לי מדבריך. אינני חושבת שהאיזון שלך צריך להיות תלוי במישהו או במשהו. תנסה אולי להיות עם עצמך לבד- ורק אח"כ לצרף ללבד הזה בנאדם נוסף. אני מקווה בשבילך שתלמד לפרוט את ההיסטריה הזו. תפשט את הבעייה ותפתור חלק חלק-... ממש כמו במתמטיקה. אני חושבת שגם אם אינך רואה כעת את הקץ- אתה תיווכח לדעת שדברים מסתדרים מעצמם בסופו של דבר- השאלה הנשאלת היא- מהו המחיר שאתה מוכן לשלם בעבורם. תחסוך את האנרגיה הכרוכה בנסיעה- והתמקד במה שחשוב באמת- בעצמך. אני יודעת שאני עדיין ילדה- אך החיים של הגדולים ממני ביום לימדו אותי לקחת רק מה שאני יכולה - לדעת לבחור נכון והגיוני... אני מאמינה שלכל אחד יש דרך מסויימת שנקבעה לו מראש- 'גורל'.. מי שלא הולך על פייה- מובל בסופו של דבר אליה... חסוך מעצמך אי נעימויות- ופעל בהיגיון... אתה כל כך מבולבל- ומתוך בילבול אתה בוחר באישה אחרת... שגורמת לך להיות עוד יותר מבובלבל.. שים לב- המקום שלך כרגע- הוא בילבול אחד גדול- כל מה שתבחר יראה כך... וכל מי שתבחר יהיה מבולבל בעצמו- זו דרכו של עולם- לא אני המצאתי- אבל אנשים מתחברים ממקום דומה- הרי אם לא היית מבולבל בעצמך- היא לא הייתה בוחרת לנסוע איתך (האישה האחרת)... חשוב על זה. הרי כל אישה דעתנית והגיונית אחרת- לא הייתה מסכימה להיכנס למיטה שלך... אני מצטערת אם אני נשמעת בוטה- אבל כוונתי היא באמת טהורה.. מאחלת לך שקט נפשי ובריאות נפש... אירית

הנה את, שוב איתי. תודה לך.

חייב לך תשובה ממקום וזמן אחר, נכון? את טורחת לעקוב ולהתעדכן? זה בסדר? קצת מפליאה אותי העיסוק הכמעט אובססיוי שלך בזוגיות וכל זה, יש לך סוד קטן ללחוש לי? אשתדל ענות לך, אם כי את וודאי יודעת שזו משימה ממש לא פשוטה. אולי אעשה זאת בצורת נקודות, נראה לך? אני כבר חודש וחצי בערך בהתנתקות יחסית מכל העולם, די שקוע בעצמי ובמחשבותי. חושב שהגעתי להבנה סופית שהתא המשפחתי הקודם היה, פשוט היה. אין לזה קשר לאף אחת (מקווה. זו נקודה שקשה לי מאוד לגלות בתוכי. יש לך הוקוס פוקוס בשבילי?). בכל אופן היא נסעה לחו"ל לפני שהתחלתי את התהליך עם עצמי, כדי שלא תהיה כאן בכלל כשזה קורה ל י . עכשיו כשהיא חוזרת אני צריך לגבש עמדה שלי. העמדה שלי לא מחייבת אותה, מותר לה לחשוב כל מה שהיא רוצה. אולי בכלל היא בחו"ל הגיעה למסקנה שאני שתלטן ואולי אפילו דו פרצופי? (יש בפורום מי שחושב כך). ממש לא התכוונת אבל אולי נתת לי מפתח להבין משהו. אני ממש ובהחלט לא הולך להתחתן שוב מיד, חד משמעי. אפילו אם יהיה נדמה לי שזוהי אחת ויחידה ואין בלתה וכו, אין מצב. ככה שלא זה הנידון שלנו. מה שכן. ייתכן בהחלט שאני רוצה ללבן את זה עם מישהו אחר. לא משהו עם מחוייבות וחששות שיתפתח מזה סיפור , אלא חשיבה שקטה ואובייקטיוית. טוב, משהו פה לא נראה לי. למה דווקא נקבה? בעצם, ואספר כאן סוד, כתב לי איזשהו גבר תגובהבמסרים, רק שהוא לא השלים את התמונה , וגם לא בקשתי רשותו לפרסם כאן. אבל כן יכול להיות שאמצא גבר שאפשר לנסוע איתו. לרוב זה פשוט לא תכל'ס , רק יחפש זיונים וכל מיני שטויות כאלו, לא יוסיף לי כלום לחיים. צריך מישהו עם נשמה, מישהו עם סבלנות, שיודע להקשיב, שיודע לחשוב עם הלב. יש גבר כזה? הלוואי. תודה לך שאת מפנה אותי לפעול בהיגיון. נשמעהגיוני למדי , לא? רק שאני סמל ההגיון הקר, ומה שאני מנסה עכשיו להתחיל ללמוד זה ל ח י ו ת.... את מבינה??? לא בטוח שזההולך עם הגיון, ואנימוכן לשחרר את ההגיון לפנסיהמוקדמת לקצת זמן אם חיים זה נוגד אותו קצת. הגיע זמנו של הלב לפעום, לא? ואל תדאגי, נשמה טובה. אף אחת בעולם לא תכנס למיטה שלי בלי הכנה נפשית, זה ממש לא אפשרי (תתפלאי, אבל מצידי). והבלבול, רוצה להיות מופתעת? הפסיכולוג שלי ממש מתענג על הבלבול שלי, חושב שאני מתחיל לחיות. וכן, להיות מבולבל ולא לדעת מה ולמה , זה חלק מהחיים. את לא מבינה? תפני לפסיכולוג שלי (או שלך). זה בנתיים

iritika

New member
יקירי...

אם נתתי לך תחושה לא נוחה- הרגשה שאני עוקבת אחרייך... אני ממש מתנצלת. אין לי צורך לפנות לפסיכולוג שלך- אני מצליחה לקרוא בין השורות. אם היה לי הוקוס פוקוס למצבך- הרי שהייתי נותנת לך אותו ומיד. מצטערת- אין כזה- לאף אחד. אם לא ידעת, פסיכולוג לא יכול ללמד אותך לחיות- הוא רק יכול לתת לך כלים להתמודד עם המציאות בה אתה חי ובכל זאת מעוניין לשנות. אחרי פגישה עם פסיכולוג לא תהיה מאושר, הדברים לא יתבהרו ומה שבטוח נסיבות חייך לא יעלמו מהעולם. אני מרגישה שאתה לא בדיוק מפוכס... במכתבך ניכר בילבול- אין זה אומר שזה רע, אני בהחלט מקבלת את הבילבול כחלק אינטגרלי מהתמודדות שלנו עם חיינו- בכל אחד ואחת ביננו קיים בילבול. העניין הוא מהותי- להכיר בבילבול ולא לבחור כשאנחנו במצב הזה. לא בפרטנר לנסיעה, לא ביעד לנסיעה, לא בבן זוג ועל אחת כמה וכמה בחתונה. זו הייתה הנקודה שלי. אני מבינה את הרצון שלך לנסוע, מבינה את הרגשת החובה שלך כלפי אישתך ,שתיבדל לחיים ארוכים,לתשובה. אני מבינה את הסייג מהבלתי נודע. אני מבינה את הרצון שלך- אך בעניין הדרך שלך להשיג את מבוקשך- במקומך הייתי פועלת אחרת. אתה רוצה לחיות- לא לשרוד. לנצל את חייך עד תום... לגיטימי. אך האם בהיעדר היגיון- תצליח לחיות באמת? מבחינתי כשאין היגיון- הרגש כובש וגובר. ההחלטות תופסות מקום רק בגלל הרגש- כשההיגיון שלנו בריא- הבחירות שלנו סבירות. אנחנו מודעים למגבלות שלנו ושל הסביבה הקרובה ונוהגים בהם בהתאם. אחרי ההיגיון-מגיע הרגש- אין היגיון קר- יש היגיון בריא- היגיון כזה שיהיה אקטואלי גם בעוד עשרים שנה. אין לי בעייה עם הזילזול שלך בדברי... אני מקבלת את החוסר יכולת שלך להבין את המהות. אני מאמינה שביום מין הימים- כשפני הדברים ישתנו- תבין שרק כך- באמצעות ההיגיון- ניתן לממש חיים אמיתיים. אני מאחלת לך הרבה הצלחה- הדברים מונחים כאן לצידך- אתה לא צריך לנסוע לארץ אחרת כדי לקחת אותם. שיהיה לך רק שקט וסבלנות- בנוסף לאיחוליי הקודמים- לילה נפלא.

יקירתי

זלזול בדבריך? חלילה וחלילה. ההיפך הוא הנכון , הרבה הרבה הערכה והוקרה על מה שאת עושה כאן בשבילי (ובשביל אחרים, כאן ובמקומות אחרים). מעריך ומקבל מאוד את גישתך לחיים, לא מוצא טיפה זילזול כלפיך, להיפך ולהיפך. ניסיתי רק לצעוק את הצורך שלי בחיים, זה הכל. ולא קולט איך 'קולטת' טוב כמותך טועה שוב ושוב בקשר לנסיעה לחו"ל. אין שם מה שאין כאן, זה ברור, לא? אז נותרת השאלה, מהיכן בא הצורך? מה הוא מבטא? עכשיו יותר טוב? אלף תודות לתשובותיך. אלף איחולים לזמן בו את תתחילי לשאול.

iritika

New member
אחד לאחד...

ביום בו התחלתי לשאול- הדברים התבהרו. ביום שלא העזתי - פחדתי לדעת. היום אינני פוחדת- כי השקר עצמו קשה לי יותר מהתמודדות עם האמת... ובאם נחזור לצורך שלך לחיות- אין על כך ויכוח- אינני מבינה מדברייך אם בכלל ירדת לסוף דעתי... העניין הוא מהותי- כפי שאמרתי ואמשיך לדבוק בעמדה- אינני מתערבת ברצונותם של אחרים- אך באם נשאלה דעתי על הדרך- אתן את הדרך אשר הוליכה אותי לכל מקום- "דרך ההיגיון"... מה שלא תחליט- ובאיזה צורך שלא תבחר- שתהיה לך את מלוא ההצלחה.

שמח מאוד שחזרת אלי

היתה לי תחושה לא טובה בקשר אליך, ממש תודה לך. כן, אצטרך לקורא שוב במרחק זמן מסויים את מה שכתבת. חושב שאכן כרגע 'לא מקבל' ממך מספיק. נראה לי כמו מקובעות ללכת דווקא בתלם ההגיוני. עד כדי כך שניסיתי לעורר אצלך מחשבה מאיפה זה בא א צ ל ך. רק שתדעי שבעיקרון אני בא ממקום שכולו הגיון,לא היה מקום למשהו שסותרק אותו בעולמי. ואני עמל קשה לפתוח את עצמי לאפשרויות שאינן הגיון. אומרים שאני סטאר גם בזה, עדיין לא חש כך. מקווה. אעשה את מקסימום בכל אופן. חושב שמה שהציק לי בעיקר היה מה שנראה כהתגוננות שלך מפני אמירתי שאת 'עוקבת' אחרי. ממש לא רואה בזה משהו. מופתע שוב ושוב איך החבר'ה המיומנים פה עוקבים ואוחזים ראש היטב היטב. יודעים פרטים עלי וזוכרים כל אמירה שלי. איני ראה בזה כל רע, ולא התכוונתי לפגוע בך בכל צורה שהיא. משוכנע שאת ברכה לסביבתך. בקרוב אצלך.

למעלה