יש-אין

יש-אין

יש,והלב ממאן מכאב אך,אין לו מרגוע-כשיש אין שום מזור ללב מדמם אין שום תכלית-כשאין אין כפרה לדמעה שנפלה אך,יש עוד תקווה-כשיש מטרה יש,וגם אין....מחוסרי עבודה כשמה שבלב,הוא ה-א-י-ן .

maxima

New member
יש

כשיש כאב לב ונדמה אין מזור כשהלב מדמם כי אכלנו מרור התבונן פנימה לתוך נישמתך שם תימצא מזור ותכיר בעוצמתך שם יש מרגוע ללב דואב שם יש אדם מבין ואוהב האין......בקבלה היהודית הוא האל הוא הכל הוא היש

maxima

New member
ובכן קקטוס../images/Emo140.gif

האין סוף.........במקורות היהודיים הוא האל שנקרא בקיצור אין

maxima

New member
בכל מצב........../images/Emo140.gif

בחיים השלילה גורמת לנו לעריך את החיוב

חן (*_*)

New member
על יש או אין- סיפור קצר ../images/Emo63.gif

יש או אין- סיפור קצר ההורים שלי נולדו וגדלו בירושלים. אבא שלי ממשפחה אמידה יותר, אימא ממשפחה עניה מאוד, אבל גם אבא וגם אימא למדו להסתדר עם מה שיש, כי לא היה הרבה אז, בירושלים. אצל שניהם השירותים היו בחצר, משותפים עם עוד שכנים. עם המים של הכביסה שטפו את הרצפה. היה קצת סבון במים של הכביסה וזה עשה תחושה של נקי. בשנות המלחמה גם לא היה אוכל וכולם קיבלו תלושים לקמח, שמן ואבקת ביצים. מאז המצור ירושלמים גם מעשנים את הסיגריות עד הסוף. נגד כינים לדוגמא, מרחו על הראש תערובת של כף שמן, כף חומץ וכף נפט. הגישה הייתה שמה שיש צריך להספיק. אבי תמיד אמר לי,שאם עתיד העולם היה מופקד בידי הירושלמים, מעט מאד היה נעשה מלבד למחזר את "מה שיש" ביעילות רבה. אך המציאות היא אחרת, ואת העתיד מכתיבים אנשים הפונים אל "מה שאין". הרבה מאד אנו חייבים לאנשים שפיתחו את תוכנת החשיבה בה העיקר הוא "מה שאין". בזכותם הגענו אל הנוחות הטכנולוגית של היום. הכל היה יכול להיות באמת נפלא, אלא שבמהלך השנים, מרוב התלהבות, עלה יותר ויותר משקל ה"מה שאין" בחיים וה"מה שיש" נדחק אל הפינה. כיום המצב כבר די חמור, ואנשים רבים מתקשים להירדם בלילות מרוב מחשבות על "מה שאין". אנשים יינטו בחפץ לב לגלות בבני זוגם תכונות שאין במקום לאהוב את "מה שיש".בכל העולם אנשים מתבוננים במראה, ורואים את "מה שאין" במקום לראות את היפה ב"מה שיש". מדינות רוצות לכבוש מדינות אחרות והעולם כולו רוצה לכבוש את החלל. אומרים שרוצים עתיד טוב יותר לילדים אבל מרוב דאגה לעתיד שוכחים לשאול את הילד: "איך אתה מרגיש?" הורים יזכירו לילדיהם ללא הפסקה את כל מה שעדיין אין להם ויהיו חייבים להשיג - אין תואר ואין מקצוע, ואין בית ואין חתונה ואין ילדים... ומבלי דעת מחנכים, ש"מה שיש" אף פעם לא מספיק. חכם סיני אמר: "הגנן הטוב משקיע את מרבית זמנו בגינתו. גנן המרוכז בעיקר במה שאין בה , שלא יתפלא אם היא נובלת." אנשים ישקיעו את זמנם בעבודה כדי לחפש עבודה אחרת, במקום לחשוב כיצד להפוך את מקום העבודה הקיים לנעים יותר. מאז ומעולם נאלצנו להילחם על זכותינו לחיות, ומאז שקיימת מדינתינו, המלחמה בטרור נגדינו היא מנת חלקינו. עם כל הכאב על אובדן החיים במלחמות אלו במהלך השנים, אל לנו לשכוח, שהם אינם מצליחים במשימתם- אנחנו כאן!!!, על אפם ועל חמתם, ולא בים! ואם נסתכל על ה"יש"- יש לנו ארץ נהדרת, ואנשים נפלאים בה. כמו סוס שרודף אחרי גזר הקשור בקצה מקל לאפו, כך גם לעיתים הנודדים בחיפוש אחר האושר מקווים להגיע ל"הארה" – מצב של אושר מושלם, ידע נסתר וכוחות על, כאילו שלהגיע להארה זה למצוא את העיר המוזהבת בה אין מוות וכל הימים הם מופלאים, אין צרות מלחמות, נפגעים......... מה שאין מטבעו אינו קיים, בדיוק כמו שאין מים יבשים, אין שמש קרה ואין ירח מרובע. החכמים אומרים שאין שום דבר אחר מלבד "מה שיש", המציאות היא האמת, ירושלים יש רק אחת, ו"הארה" זה להתעורר מהחלומות על "מה שאין" כדי לחיות נכון יותר היכן שאתה כבר נמצא. רק כך אפשר לגלות שכל יום יכול להיות יום מופלא.

kisskiss

New member
חן חן..חן! מילים כדורבנות../images/Emo9.gif

הרעיון שאת מדברת עליו(ובצורה יפה מאד) הוא שיש להיות שבע רצון ממה שיש לך, ממה שהשגתך, ממי שאתה וכו.מסכימה איתך ב-100 %. כוונתי בה"אין" גורם להעריך את ה"יש" היתה במובן אחר, לדוגמא שאנו מתחילים להעריך מישהו אחרי שהוא כבר עזב או במובן ה"אין הטוב בלי הרע", כמו שאני אומרת לבעלי "..אם לא אהיה קצת רעה אליך איך תדע מתי אני טובה ?.." חה, חה

חן (*_*)

New member
מסכימה גם איתך ../images/Emo6.gif

גם זו דרך להעריך את ה- "יש".

maxima

New member
חן תודה על הסיפור היפה........../images/Emo140.gif

מסכימה איתך ועם הסיפור

*pank

New member
האיש עם הפנקס../images/Emo101.gif

לאיש עם הפנקס יש מרשם ולחיי אין כל טעם לאיש עם הפנקס יש שאלה על מה שהייתי פעם והאיש עם הפנקס רוצה להשיב לחיי את הטעם אבל אני כבר לא יכולה לחוש את אשר היה פעם האיש עם הפנקס חדל לרשום וצעק תתעוררי זה חלום!!! אז צעקתי עליו בחזרה אני לא מצליחה ויש לזה טעם איום!!! האיש עם הפנקס אבחן באותיות לועזיות זה מה יש!!!! אבל אני כבר לא רוצה לא מעוקצו של האין ולא מדבשו של היש אז למה איתמר להושיט לי ידו בושש.

maxima

New member
מי זה..??.../images/Emo140.gif

האיש עם הפנקס שמכוון את חייך קחי הפנקס ורשמי האחריות עלייך מה שהיה פעם נגמר כל יום הוא יום חדש פיקחי עינייך לראות וטעמי מן הדבש

*pank

New member
../images/Emo8.gifמקסימה

האיש עם הפנקס כלל אינו קיים זהו שיר שמבטא מצב רוח מסויים האמת תמיד שנאתי דבש אם כבר מעדיפה לאכול קצת קש בעצם כבר אכלתי ברומן נואש זה הכל מתחיל בראש ונגמר במקש. אבל כחול העיניים שב אל חיי הסיר את האולטימטום לא יכול בלעדי, אז עוד שלושה מחזורים של ירח מלא ישמעו את השם שלו עד סן חוזה.

maxima

New member
פנק

אני מתארת לעצמי שכל מה שאנו כותבות/ים יש בו שמץ מהחיים והשאר מאזור הדמדומים

פנק

היי נעים מאוד חברה אמיתית צודקת בהחלט יש הרבה מן החיים. סוף שבוע מהנה ושקט. חברה אמיתית.

*pank

New member
לחברה אמיתית../images/Emo140.gif

לעזעזאל עם האמת, מה לגבי קצת חיי שקר, זה בהחלט יעניק לי סוף שבוע שקט, אז המציאות זה פרט שולי וזניח הגיע הזמן להנות מהחיים גם אם אצטרך לבדות אותם לחלוטין לשם כך. שלב ראשון אני מדמיינת שהלב שלי לא שבור, הכחשה מוחלטת. שיהיה לך סוף שבוע מקסים חברה אמיתית.

*pank

New member
../images/Emo8.gifמקסימה

את צודקת במאת האחוזים, רק אתמול שוטטתי באזור הדמדומים וגיליתי תגלית מרעישה, שהחיים שלי מוזרים יותר ומדומדמים יותר.

kisskiss

New member
כחול העיניים שלך הזכיר לי

את כחול העיניים שלי: ונ.ב אני בהחלט יכולה בלעדיו.. "הענק העדין" הו קשת יפה תואר אביר חלומות כחול העיניים ובעל הידיים החסונות כה גדול ויפה וכל נפש מרנין מתנהג כענק עדין ומקסים אך ממהר הוא למתוח את קשתו וכך לפרוק את חיצו ואת תוהה, היכן מטרתו? הרי ללא מטען הוא ריק ,מרוקן ואז פניו מועדות, לאן?

*pank

New member
../images/Emo25.gifkis kis

גם אני יכולה בלי כחול העיניים שלי ועוד מעט אתגבר גם על ההוא המכתי. אבל כחול העיניים שלי כל-כך חמוד הייתי רוצה ללכת איתו לאיבוד. ויש לי עוד כחול עיניים הכי מיוחד בלעדיו להיות לא אוכל לעד. זהו קקטוס היחיד והאחד.

למעלה