סוס של נייר
New member
ישששששש!!!!! ../images/Emo9.gif
החדשות טובות, ועיקרן תחילה: אני אוכל לרוץ
היום הייתי אצל הפיזיותרפיסט (תודה קרן על ההמלצה, האיש נראה כמו מקצוען אמיתי, מבין את הספורט והרצון, וחושב איתך איך כן אפשר לעשות ולא מכסה את עצמו בתילי-תילים של מגבלות ומה לא לעשות). בדק יסודי. כמו שאמר האורתופד - אין נזק לרצעות, מיניסקוס והברך נראית שלמה ותקינה. מה כן? הפיקה שלי נוטה לברוח החוצה, ואי לכך שוחק את הסחוס (כי אינה נעה במקום המיועד לה). יש מה לעשות, וקיבלתי תוכנית מפורטת כדלהלן: 1. יש לי קשת גבוהה בכף הרגל, ולכן הכין לי מרשם למדרסים (זה נראה בדיוק כמו הוראות של וטרינר לפרזול מתקן, כמה צחקתי
). המדרסים יתקנו את הטיית כף הרגל והיא מצידה, תעביר את התנועה נכון כלפי מעלה ולא בהטייה שמבריחה את הפיקה החוצה. בדק את הנעליים שלי (ריצה של סאקוני מהדיוטי - פרי, נבחרו בלי דעת כי היו במחיר סביר ורכות ונעימות לנעילה). אמר שהן בסדר גמור, והמדרס כבר יעשה את התיקון הנדרש, אין צורך להחליף
נתן את הטלפון הנייד שלו, למקרה שיהיה צורך בהתייעצות קצרה או בהנחיות נוספות למדרסן. 2. לעשות תרגילי חיזוק לארבע-ראשי הפנימי. כמו אצל הרבה אנשים, הצד החיצוני של השריר אצלי חזק יותר, ובעת כיווץ הוא מושך את הפיקה החוצה. קיבלתי תרגילים לעשות לבד בבית שיחזקו את הצד הפנימי של הארבע ראשי ויעזרו לפיקה להישמר במרכז. 3. לגמור את הטיפול התרופתי. אחרי שיכוך מלא של הדלקת, לחזור בהדרגה לפעילות. מהתחלה (
למי יש סבלנות? אין ברירה!) להתחיל רק בהליכה, ואח"כ להגדיל מרחק, ורק אח"כ - ב-ה-ד-ר-ג-ה להוסיף קטעי ריצה (שיתפסו נפח לאט לאט). כמובן עם המדרסים. שכחתי לשאול אם יש צורך במדרסים על האופניים, בכל מקרה, הוא הציע לוודא שהאופניים מכוונים כיאות. 4. אחרי כל צעידה-ריצה - לקרר את הברכיים בקרח. אם יש כאבים - לחזור על הקירור גם אחרי שעה, יש לזה אפקט מונע התפתחות דלקת. בכל מקרה - לא להתרגש מהכאב, הוא אינו מעיד על נזק! אני מאושרת, מצטיידת בהרבה סבלנות, ומצפה לחזור לפעילות. אמרתי לו שהחלום שלי הוא לעשות טריאתלון, והוא אמר:" אני לא רואה סיבה שזה לא יקרה. זה תלוי רק בך"
החדשות טובות, ועיקרן תחילה: אני אוכל לרוץ