ישראל

שטיבלמן

New member
ישראל

דברי מכוונים לכל מקטרי ישראל ה"מקצועיים". אם עדי חושבת שדברי חריפים מדי, אין לי התנגדות שתמחוק. אם תסתכלו טוב טוב, תראו שמלבד המצב הבטחוני שהוא על הפנים ובאמת מקשה מאוד על החיים בארץ, ישראל היא ארץ נהדרת לגור בה ולגדל ילדים. ארצות אחרות נראות לכם כגן עדן עלי אדמות. אולי כי אתם מסתכלים עליהן מנקודת מבט של זר, ולכן אתם לא לוקחים ללב את כל הצרות של אותה מדינה. לדוגמה, מקס התלונן על היריות בכבישים (road rage). סליחה, בארה"ב הדבר נפוץ "מעט" יותר. בארץ אם קורה אירוע כזה הוא מיד מגיע לכותרות, בארה"ב מדובר בתופעות יומיומיות וכמעט בכל עיר גדולה יש שכונות שלמות שאנשים נמנעים מלהגיע אליהן היות ומאוד מסוכן שם (שכונות בשיקגו, הארלם וכו´). איפה בארץ קיים דבר כזה??? אפילו לשכונות עוני, האם מישהו מפחד להכנס אליהן??? (לדוגמה, שכונת התקווה). מקס דיבר על כך שאנו חברה מפולגת ומסוכסכת. צריך לזכור שמותר שלכל אדם תהיה הדעה שלו, ואני חושב שהייחוד שלנו כעם עדיין נשמר. יש לנו שותפות גורל שאינה אופיינית לעמים רבים. עובדה, גם ישראלים אשר עברו לחו"ל אינם יכולים להתנתק מהחיים בארץ. קוראים עיתונים בעברית, נכנסים לפורומים כמו זה. הסבים והסבתות שלנו התנתקו בקלילות מגרמניה פולין וכו´, וכך גם קבוצות מהגרים בארה"ב מתנתקות מארץ מולדתם. ישראלים, כרוכים אחר ישראל גם לאחר שנים שהם בחו"ל, למרות כל הקיטורים. ואנשים סובלניים (בניגוד למרמלד אשר עזב את הפורום בטענה כי הפורום ימני מדי) יודעים לגשר על הפערים ולא מקצים מחמת מיאוס אנשים אשר להם דעה שונה. לדעתי רוב האנשים בארץ סובלניים. ולא, אל תביאו לי דוגמאות מהפגנה זו או אחרת, או מה ש"ס או כל מפלגה אחרת אמרה. אני מדבר על חיי היום יום, האנשים איתם באים במגע, חברים, ברחוב, בעבודה וכו´. אני נתקל בסובלנות רבה, ללא קשר לדיעות הפוליטיות. מסחר בנשים? ומה, בארצות אחרות לא קיים סחר בזנות?? קיים גם קיים. ורק בארץ זה מגיע לדיון ציבורי ולוועדות הכנסת, שוב, כי אנו חברה אשר עדיין מזדעזעת מתופעות אלו. יחס משפיל לקבוצות שלמות באוכלוסיה?? אם אתה מתייחס לערבים – מדובר בעיקר בנקודת מבט פוליטית. שמאלניים חושבים שהיחס מחפיר, ימניים חושבים שהיחס אנושי מאוד, ולא אפתח את הנקודה אל מנת לא לגלוש לפוליטיקה אשר מלהיטה כידוע את האווירה. לגבי עובדים זרים, מדובר בתופעה חדשה יחסית, ונחקקים כיום חוקים הבאים להסדיר את מעמדם. אבל את מקס מרשים שב lonely planet מבקרים את הישראלים. נכון, יש לנו תרבות אשר שונה מהתרבות האמריקאית, והיא מאפיינת יותר עמים במזרח התיכון. מדברים בקול רם, סחבקים, ישירים יותר. העובדה שזה שונה, לא אומרת שזה לא טוב. וכדאי לך לפעמים להקשיב לחבורות אמריקאיות קולניות וגסות רוח במיוחד. מה שאני בא להגיד, שיש דברים טובים ויש דברים רעים בארץ. ממש כפי שיש בכל ארץ אחרת. זכותו של כל אדם להחליט אם הקיים בארץ הוא טוב בעיניו, ואם לא – לנסות לשנות או לעזוב. אבל לשבת מרחוק ולהשמיץ בלי סוף את ישראל – זה באמת לא לעניין. זה משעשע מדי פעם להעלות נקודות אותן אפשר לשפר בישראל, בייחוד אם משווים לחו"ל, אבל לכתוב באופן שיטתי מכתבי ביקורת מלאי ארס על ישראל, לדעתי ממש לא במקום. לא היה לכם טוב, עזבתם, תתמקדו בעתיד שלכם ולא בנסיונות לשכנע אחרים כמה ישראל מגעילה. תתפלאו, אבל יש אנשים שרואים את הטוב ואת הרע בארץ ועדיין אוהבים אותה ולא יחליפו אותה באף מדינה, לא מתוך נסיון לייפות את המציאות אלא פשוט מתוך אהבה. ומקס, העובדה שאתה בא לפורום הזה מוכיחה כי גם אתה אוהב ישראלים ומחפש את הקשר איתם. חשוב, הישראלים אשר בפורום הזה מייצגים את כל החברה הישראלית, גם את אלו אשר אותם אתה מאשים בהתבהמות, במתן יחס משפיל, בחוסר כבוד. אולי כי רק איתם אתה מרגיש "בבית"?

שטיבלמן יקר

כמו שכתבתי בהודעה אחרת, אין לי בעיה שכל אחד יבחר לגור איפה שהוא רוצה. אבל למה אתה צריך כל הזמן לגונן על הבחירה שלך? אולי אתה לא כל כך בטוח בבחירה הזו? אתה מחפש חיזוקים? או אולי מנסה לשכנע את עצמך כמה רע בחו"ל? כל מה שאני מבקש - עשית בחירה. זו לא סיבה לעצום את העיניים. מצויין. תהיה שלם איתה. מותר גם לבוא בביקורת על חברה שאתה חי בא. ולגבי ארה"ב - מי שמנסה כל הזמן להשוות זה כבודו. אני בכלל לא התייחסתי לארה"ב. יש לי דברים קשים להגיד גם על החברה האמריקאית, אבל זה נושא לדיון אחר.

Gefen

New member
היי ישראל

קבל ח"ח על הנאום... אני מסכימה עם דבריך (מלבד הקטע הנוגע למרמלד..). אישית, אחרי שנתיים בחו"ל אני מוצאת שלמרות כל החסרונות והקושי, עתידי ועתיד ילדיי יהיה בארץ. אני מתגעגעת לדברים הקטנים ומרגישה פה זרה לחלוטין. אני חושבת שלמרות כל מה שכולנו יודעים - המצב החברתי, הכלכלי, הפוליטי....למרות הכל ואף על פי כן, בסוף היום זה הבית שלי ואליו ארצה לחזור, בשמחה אפילו. גפן

Gefen

New member
אופס..התכוונתי "היי שטיבלמן"..../images/Emo13.gif

בלבלת אותי עם הנאום על ישראל..

שניכם קבלו ח"ח

גם אני מסכימה. פשוט אין לי ארץ אחרת. ולמה חשבת שארצה למחוק את ההודעה?? ממש לא ראיתי בה שום דבר "בוטה" כפי שהזהרת. היא היתה כתובה מאוד יפה, וסך הכל הבעת את דעתך, למה שארצה למחוק?

Yaniv-DC

New member
מקס + שטיבלמן

אני לוקח את שניכם ביחד, מערבב היטב, ומגלה את התשובה השלמה. צודק שטיבלמן - כל הדברים שכביכול רעים בארץ, רעים בגדול יותר באמריקה. יש יותר פשע, יותר עוני, יותר מוות בכבישים, יותר נשים מוכות, יותר פדופילים, אם אתה עני וחולה אז עדיף לך כבר למות וזה גם הרבה יותר זול, אם אתה נכה אז תוכל להכנס בקלות לכל מקום, אבל נראה אותך מרשה לעצמך ביטוח רפואי ועתיד... צודק הגרגרן - לכל אחד הזכות איפה הוא רוצה לחיות. זכותי לגור בדי סי היום ולעבור מחר לגרמניה ובחודש הבא לאוסטרליה, ובחורף לתקוע יתד בספרד כי בא לי. אשר ל"אין לי ארץ אחרת"... המף... אני כיום מוצא את עצמי במצב של "אין לי ארץ". בארה"ב אני לא מרגיש שייך. אבל כשביקרתי בארץ לפני כמה חודשים אחרי שנה וחצי בניכר, לא הרגשתי שייך גם לארץ. החל במה שקרה ללב החלש שלי ברגע שנכנסתי עם הרכב לת"א (שלא לדבר על מה קרה לאוזניים), וכלה במועדונים שה"ישראליות" ששם פתאום הייתה זרה לי. נחרדתי (ואני מתכוון לנחרדתי) לגלות שיותר נח לי עם להיות זר בארה"ב מאשר להיות זר בארץ, אבל בכל מקרה - עכשיו אני מרגיש לא שייך לשני מקומות...

יניב אני חייבת להגיד

שעם כל הגעגועים הנוראים שלי לישראל, אני פוחדת פחד מוות מהיום שבו הכל כאן ייגמר והחזרה תהיה ממשית. כן, אני רוצה לחזור. כן, אני מתגעגעת, כן, לא אעיז לגדל כאן את ילדיי. אבל תחושת השייכות, הציפיות, הבית האמיתי... כבר אין לי בית. לא פה, ולא שם. היום כשאני מכירה את שני העולמות, אין לי הרגשת שייכות לאף אחד מהם. ההסתגלות תהיה קשה מאוד אם לא בלתי אפשרית. היום אני קרועה בין שתי קיצוניויות, אבל מה יקרה כשנחזור? נחפש את אמריקה שם? את ישראל פה שוב? ובדיוק בגלל זה, לא ארצה לגדל כאן את ילדיי... אבל אני כבר יודעת שהחיים שלי כבר לא יהיו שלווים כמו פעם, אף פעם. אני תמיד תמיד תמיד אהיה קרועה ולא שייכת...

יניב, אז אחרי כמה ימים בלי זמן, הנה

ההזדהות שלי איתך. אחרי איזשהו זמן באירופה, נזכרתי בשיר "תמהון"של נתן זך (שאני מאמין שלא מעט מהחברים כאן יזדהו איתו). באירופה אני גר, יש לי כאן כרגע בית, בו כל הדברים שלי - בית. מאוד נעים והכל אך כמו בשיר, איכשהו - "כל זה אינו שלי" מצד שני כל כך קשה לי עם מה שקורה בארץ (ואני לא מתכוון רק מבחינה פוליטית), שכשאני בארץ, אני גם מרגיש זר. אז כאן אני אומר: "אצלינו, בישראל..." ובארץ אני אומר: "באירופה..." ובאמת יותר קשה לי עם הגועל נפש בארץ - כנראה כי זה "שייך לי" ובכל זאת, כמו שכבר אמרתי כאן כמה פעמים, אני כל כך מחובר לשפה... כך שאם רק יתנו לי עבודה בארץ - אני חוזר. ולמי מכם שלא מחזיק בבית ספרית שירה עברית שלמה (או שיודע בעל פה את השיר הנ"ל), הנה השיר של זך: תמהון כל זה אינו שלי. אני מתבונן בו בתמהון. של מי, איפוא, כל זה? איני יודע. אולי ירושה? שום קרוב ומודע לא הוריש לי דבר. אם כן? אולי אסע מכאן, אם כל זה אינו שלי. אולי אסע מכאן, ובהקדם? אינני מאמין בכנותה של השאלה ואני מתבונן בעצמי בתמהון.

אין לי ארץ אחרת..

משהו שכתבתי לפני כמה זמן בפורום אחר וגם לכם אין.. ואל תסתכלו מעבר לכתף כי אני מתכוונת לכל אחד ואחד מאיתנו שאפילו אם תסתכלו מעבר לכתף מה תראו את פרעה והמן ועל השחיטה וגיא ההרגה וקישנייב וההוא ימח שמו עם השפם של צ´רלי צ´פלין שאפילו שהתבוללו לא עזר להם וחיפש אחרי הסבא של הסבא שלהם, ימח שמו וכך זה תמיד ואפילו שפעם בספרד היה טור הזהב והיה ההוא עם היד החזקה וההוא שאמר ציון הלא תשאלי.. ולא עזר להם שקמה המלכה המרשעת ההיא וגרשה אותם ועד שבא ההוא שיש לו זקן ותמונה על הבלקון שאפילו הוא לא ידע שהוא יהודי עד שהעתון שלח אותו לפריס לכתוב על המסכן ההוא ששלחו אותו לאי של הפרפר ועשה אפילו תכנית שנלך לגור עם אידי אמין וכתב את הספר הזה - אלטע - זאכן ובאו לארץ ההוא עם היד האחת וההם עם הפרדות וההוא עם השערות שעפות ברוח שהיה עושה עמידת ראש וגם ההיא שצר עולמה כעולם נמלה ומסכנה שמתה צעירה משחפת ואל תחשבו שפה הולך להיות אחרת ואני יודעת שהמצב של ההיי -טק בארץ על הפנים וההוא ששלח את העובדים שלו הביתה בלימוזין בטח חושב שאם שמים כפפות של משי על הנעל עם מסמרים שנותנים לך בתחת זה יותר טוב אבל גם פה לא מי יודע מה ואני יודעת שאנחנו פה רק לעשות את המכה ולחזור ואני רואה כאלה שפה ממלחמת השחרור ואני לא אומרת שהם לא עשו את המכה דווקא עשו אבל אחרי המכה הראשונה צריך את השניה - שיהיה במה לסדר את הילדים ואת השלישית - בשביל להוציא את העיניים לשכנים ואת הרביעית - שלא נעים לעזוב את השותף והעסק (וזה שכל יום מרמים ולא רושמים בקופה - זה בסדר) ועוד אחת בשביל לסדר לאשה את הליפטינג ועוד אחת ועוד אחת וסבתא שלי אומרת בתכריכים אין כיסים אבל תאמינו לי שגם הם יודעים ואני יודעת שבעצם בפנים בבטן אתם גם יודעים את זה ואני רואה את זה באיך שמחפשים את הפאלאפל ואת הפיתות והחומוס טחינה ואיך בודקים אצל הפרסי אם הגיע כבר הקוטג´ והמילקי ולא רק לבטן הזאת אני מתכוונת אלא גם לבטן של הנשמה שאני רואה איך כל מה שמריח ישראל אתם נמשכים כמו זבובים אל האור שבאה לפה ההיא ששרה שהיא לא סנובית ובכלל לא מתנשאת ואפילו שהיא אמרה לחבר שלה מוטי שיאללה כבר ילך ואתם בחיים בארץ הרי לא הייתם הולכים לשמוע אותה שאני יודעת כבר שאתם הולכים לשמוע את ההוא שסגרו לו את הגן עם הילדה הכי יפה בפנים וגלל זה הוא יודע לספור רק 16 כבשים ופה קבור הכלב וזהו עצם העניין שאתם עוד יש לכם בטן עם הארץ ויש לכם אחים ואבא ואמא שאתם מבקרים אבל הילדים שלכם ואני ידעת שעכשיו אני נוגעת בקודש הקודשים הם כבר לא יהיה להם בטן לארץ שלהם כבר לא יהיו אחים ואחיות ואבא ואמא בארץ והעברית שאתם תדברו תהיה תהיה בשבילם כמו הפולנית והטריפוליטאית בשבילי ואפילו שקוראים להם אלעד הם לא ירדו אל הירדן אלא לצ´רלס ריוור ולא תהיה להם חורשת האקליפטוסים אלא רד-ווד וסקויה והם לא יעשו מסע מים אל ים אלה יהיו בקמפ באפ-סטייט ובמקום המכתש הגדול הם יהיו בגרנד קניון והם לא יעשו מנגל ליד הכנרת אלא בר-בי-קיו בלייק לואיז ולא יתגלשו על ניילונים בחרמון אלא יעשו סקי בביג בר ומעל המטה לא תהיה להם שקיעה של הכנרת אלא שלכת של ניו-אינגלנד ואני ככה כותבת והדמעות חונקות לי בגרון שאני אפילו שאין לי ילדים כבר מרגישה לא טוב בבטן והמחשבות רצות לי יותר מהר מהמילים שאני רוצה להגיד ובטח יותר מהר ממה שאני מתקתקת עם אצבע האחת וכפרה על הציפורן שהלכה לה לילה טוב מזל מהעמק

yonis

New member
איזה כיף,אתה קיים?|חיבוק

אם יש לך אח תביא גם אותו לפורום,חחחח נשיקות (חיבה)יוניס

Tokyo

New member
כנראה שיראלים לא ילמדו לעולם

לתת שירות! שנתיים אני חי פה ותמיד אמרו אל תלך לשגרירות הישראלית כי השירות שם מתחת לכל ביקורת. אבל מה לעשות והיום הייתי חייב ללכת בפעם הראשונה, אני נשבע לכם איך שהגעת לדלפק לאחר בדיקה בטחונית שאגב הבחור היה נחמד מאוד. איך שאני אומר בוקר טוב הבת אלף קופצת עליי ואומרת לי אני חייבת לעוף לפגישה!! אין היום שירות אני לא יכולה היום, אמרתי לה רגע שניה תני לנשום תשמעי רגע(עוד הייתי רגוע) תסתכלי רגע על הטופס האם יש אפשרות לעשות את זה היום , מה אומרת לי הבת יענה? תשאיר אלף יין(10 דולר) ועפה לפגישה!!! זהו! אמרתי היום אני מתאבד עליה, בקשתי לראות את הקונסול והוא הגיע אחרי חצי שעה עם הפוסטמה, הטחתי בפניו בזמן שהיא לידו וגוללתי את מעלליה של הכלבה(אני מתנצל על הקללות אבל זה מגיע לכונפה) הוא התנצל וטען שמקרה זה לא ישוב וכי לא יתכן שאני אצא משם בפנים חמוצות ואמר לי יאלה תחייך, אני אומר לכם לא יכולתי להרגע ואמרתי שאשלח מכתב חריף מאוד ואדאג שיעשו בירור. ברור שבזמן שדיברתי איתו היא הייתה מאחוריו ולא פצתה את פיה. מסקנה שלי! אני מקיא על שירות ישראלי! אין לכם מושג איזה כיף לקבל שירות פה ביפן הכל בנועם בלי עצבים אין מצב שהפקידה תדבר ללקוח בצורה כזאת. בוקר טוב

דן צ

New member
וזה עוד נחשב לשירות טוב

אם הגיע הקונסול בכבודו ובעצמו וניסה לרצות אותך זה שירות שנחשב לשירות טוב . בדרך כלל מנפנפים אותך ותראה את המנהל תוך 72 שעות

שטיבלמן

New member
דין ברחבי העולם (?) אתה "חייב" לי..

פתאום נזכרתי שאמרת שלאחר יום העצמאות, תספר מספר סיפורים על אופיים של האמריקאים, החברות איתם וכו´. אז הנה, הזכרתי לך, ומצפה בכליון עיניים לדיון בנושא.

למעלה