ישראל 2002

דני ג

New member
ישראל 2002 ../images/Emo7.gif

ממש עצוב
לראות בישראל בשנת 2002 כיצד נהגים אינם מסוגלים להתקדם עם הטכנולוגיה ולנצלה לטובת איכות החיים והבטיחות. בימי חורף כאלו הדבר חמור פי כמה !!! הנהג הישראלי - נוהג ברכב ששמשותיו אטומות מרוב אדים (מביט דרך עיגול שצייר לעצמו בשמשה הקידמית), משתמש רק בשני מצבים של המגבים - כבוי או מופעל למהירות מקסימלית, אינו שומר מרחק, נכנס לשלוליות בכביש מבלי לנסות לעוקפן, מאיץ בכדי להספיק לעבור באור הכתום ברמזור, אינו מדליקו אורות, מדבר בסלולארי בעודו מחזיק את ההגה ביד אחת ועוד ועוד ועוד ... הנהג הישראלי לא שמע על - הזרמת אויר מבחוץ או שימוש במזגן לצורך יבוש אדים (על מצב חימום כמובן), שימוש במצבי מהירות שונים למגבים מאפשר שיפור הראיה והריכוז בנעשה בכביש, הגדלת המרחק עקב הקטנת שדה הראיה וירידת מקדם החיכוך עם הכביש בגשם (כולם כנראה נהגי מירוץ), כניסה מהירה לשלולית בצד אחד לרוב תגרום להסטת הרכב לכוון השלולית, האצת הרכב בכדי "לתפוס" את הרמזור נגמרת לרוב ב"הורדת" הרמזור, הדלקת אורות משפרת את הראות (ניראות), דיבור בסלולארי פוגע בריכוז והחזקת ההגה ביד אחת מורידה את יכולת השליטה ברכב לכדי פחות ממחצית ועוד ועוד ועוד ... אח"כ מישהו מתפלא על הקטל בכבישים ?? אני לא !! דני G. וזה היה רק על "קצה המזלג"

Ford Perfect

New member
צודק, זה ממש ממש מעצבן

אלה שלא מדליקים אורות ממש מסכנים את כל הנהגים האחרים שעל הכביש. ויותר גרוע זה נהגי המוניות שאפילו במזג אויר גרוע נוהגים בצורה איומה ומסוכנת!! FORD PERFECT

hal9k

New member
אין סיכוי קלוש שאמא שלי תדע לתפעל

את בקרת האקלים כך שתפשיר לה אדים

דני ג

New member
ההיפך ! במכוניות בעלות בקרת אקלים

לרוב קיים מצב הפשרת אדים מיוחד אשר מתוכנן מראש להזרים אוויר ממוזג בטמפ´ נעימה לחלון הקדמי. דני G.

zok

New member
אין מה לעשות בקשר לנהיגה של ישראלים

זה תוצא ה ישירה של חיי היום יום פה בארץ פלוס מזג האוויר קשה מאוד להתנתק מכל אלו גם כשאתה נוהג

pomelit

New member
נראה לי תבוסתני וגם סתם לא נכון

במסגרת שיטוטי בעולם יצא לי לבקר במדינות חמות פי כמה וכמה. והפלא ופלא - אנשים מצליחים לשמור על נימוס אלמנטרי והתנהגות כביש סבירה. בכל מקרה - ההנחה כאילו אין מה לעשות וגמרנו בטח לא מקדמת את הנושא.

hal9k

New member
"ישראלים" זה אנחנו, זה לא "הם"

רוב הישראלים מתלוננים על תרבות הנהיגה של האחרים. משמע - אם כל המתלוננים היו שומרים על איפוק בעצמם, המצב היה טוב יותר. בד"כ כאשר אני נוהג בנימוס אני מקבל מהאחרים גם יחס דומה. נסה לשמור על איפוק גם כאשר ממש מעצבנים אותך. אני חושב שהרוב דווקא בסדר, פשוט יש כמה מופרעים שמתנהגים באופן פרוע, וגוררים את כל הסביבה, שלא רוצה להיות הפראייר שנדפק.

zok

New member
בקשר לתרבות הנהיגה בארץ

מצטער צודקים אנחנו יכולים לשתפר ולעבוד על עצמנו אבל תודו שאין יותר מעצבן מהערסים שמסרבים לתת זכות קדימה וצריך להלחם איתם בישביל לצאת מהצומת ועוד דבר מה הקטע של אנשים לגלוש ברמזור אדום עד למצב שכשהוא מתחלף לירוק הם כבר באמצע הצומת אני אומר לכם זה ממש מבאס כי כל אלה בסוף גומרים בבית קברות בגלל שטויות ומשחקי כבוד מטופשים. הקיצור אני מצטער אם מישהו נעלב בגלל מה שכתבתי אני רק אומר שיש פה הרבה יותר מידי אנשים שנוהגים על הכביש כאילו הוא של אבא שלהם ואפילו לא יודעים לנהוג כמו שצריך חבל, לפחות אני יודע שהחברה של הפורום הזה הם אחלה נהגים

rigi

New member
אני רוצה להבין ZOK

מכל מה שאתה רשמת למעלה ...?אתה לא עושה כלום ? הרי גם אם תצא הכי רגוע מהבית , ותאמר לעצמך אני נוסע רגוע ,שקט, חלק אחרי שתי דקות מישהו חותך אותך בעקיפה ... וההוא בכלל לא שם על השלט זכות קדימה שמונך מתחת לאף שלו, (כי הרי הוא יכול להשיג אותך). אל תשכח את ההוא שנכנס באדום( טוב זה היה הסוף של הצהוב) לצומת המרומזרת ואחרי שתי דקות גם אתה עצבני..(אפילו שאתה שומע את חוליו אגלסיאס..) ורותח וגם הנהיגה שלך מושפעת מזה.... אנחנו כולנו ביחד עושים את זה גם אני חוטא.

red cars

New member
אתה צודק במיליון אחוז

מעבר לכך יש את הנהגים שלא מאותתים . עכשיו בדרך למכללה אחד התקדם באדום לתוך צומת כהוא צריך לפנות שמאלה וממולו רכבים שנוסעים ישר.בנוסף לכל 50 מטר אחר הגיע לצומת ורצה להסתובב הוא אותת שמאלה אז רציתי לעקוף מימין ואחר האדיוט הזה דווקא נסע ימינה red cars כמה שהוא נזהר מנסה להבין את הרכב ואת הסביבה בכביש ואוכל כל השנה וחצי האחרונות חרא (דו"חות מטומטמים שלדעתו הם סתם וגם תאונות לא מחוייבות המציאות של נהיגתו)

sronis

New member
לא האמנתי כמה שהמשפחה שלי

לא יודעת לנהוג בחורף... אבא שלי מפעיל את הוישרים בפאסאט גם על פי מתג ה ON\OFF וזהו. יש גשם - מדליקים. אין גשם - לא מדליקים. ככה יצא שנסעתי איתו וכל כמה שניות הוא היה מפעיל את הוישרים, כי הצטברו מספיק מים על השמשה, ואח"כ מיד מכבה. כמובן שאחרי כמה שניות הפעלתי לו את הוישרים על מצב מושהה (בפאסאט יש ארבעה מצבים מושהיים - 5, 10, 10 ו-20 שניות) ופתאום הוא לא היה צריך לגעת בידית... ואמא שלי ואח שלי לא יודעים להפשיר את האדים מהחלונות (לא חייבים מזגן...) והם היו המומים כשעשיתי את זה בדיוק בחמש שניות. מה שכן בקשר לשלוליות בזמן גשם חזק - קשה לפעמים לראות, וזה יכול להיות מאוד מפחיד, במיוחד ברכבים עם צמיגים רחבים (כן, גם 195 מספיק). נסעתי בכביש החוף ביום ראשון בגשם זלעפות והיו כמה שלוליות ענק שלא ראיתי, ובואו נגיד שאם לא הייתי מחזיק את ההגה חזק, לא הייתי כאן היום, כנראה... ובנוסף תיזהרו - בכניסה לחיפה קצת לפני היציאה לכיוון קניון חיפה והפרויד, יש בור בכביש ברוחב של מטר ועומק של משהו שנראה כמו איזה 10 סנטימטר. אני מוכן להתערב שמישהו שעובר עליו יכול בקלילות לקבל פנצ´ר ממש לא נעים, במיוחד בגלל שזה כביש מהיר... רוני

sronis

New member
הו דני, לא ידעתי שאתה מרגיש כך ../images/Emo14.gif

דרך אגב, אני נאלץ לדחות את מה שדיברנו עליו במועדון החמש, למרות שמאוד בא לי... עוד כמה חודשים, בתקווה רוני

itzik93

New member
רק פנצ´ר ?

תהיה בטוח שאם הבור יחסית עמוק, הוא בשקט יוצא עם פנצ´ר וג´אנט עקום - ובמקרה ה(עוד יותר) גרוע הוא גם שובר את המשולש (תושבת גלגל). איציק - שמח לשמוע שרוני ואנג´לינה בריאים ושלמים !

sronis

New member
בריאים ושלמים עד מאוד, חסר לה

שלא תהיה בריאה, אחרי שעברה טיפול במוסך והפחידה אותי קצת ביום שבת (נזילת עודפי מים בעקבות מאמץ), אז היום אני בודק אותה לפני כל נסיעה מכל הצדדים, מתכוון לבדוק לה מים כל כמה ימים (תגיד, יש נוזל קירור ייעודי של פז´ו או שכל "מים ירוקים" יתאימו? נראה לי שחסר לי קצת מים אחרי הנזילה...). ועכשיו אני אפילו מחכה איזה שלוש דקות לפני נסיעה בכל פעם שאני מניע כשהמנוע קר כי הרי קר מאוד בחוץ והמנוע על 1200 סל"ד בערך בסרק כשהוא קר(רגיל זה 800-900). ולמזלי פספסתי את הבור הזה ברגע האחרון ועברתי מעליו, אבל אני מוכן להתערב שיש הרבה נהגים שאינם כה ברי מזל. רוני

sronis

New member
ואם מדברים על פנצ´רים -

ביום שהחזרתי את הפאסאט לאבי, לפני כשבועיים, נסענו בחזרה לרעננה ובאחד הרחובות הצדדים עברנו ליד עבודות בכביש וקיבלנו פנצ´ר באחד הגלגלים. אבא שלי דיבר בטלפון ולא שם לב, ואני שנהגתי, שמעתי מין נקישה בעוצמה די חלשה ולא ייחסתי לזה חשיבות. הגענו לבית שלי, חנינו ויצאנו לכמה דקות לדבר קצת, אח"כ אבא שלי נסע ואחרי כמה דקות הרים לי טלפון ושאל האם בנוסף לכל הבעיות שהרגשתי ברכב (הבעיה עם הגיר, רעשים מהמתלה האחורי) גם הרגשתי משיכה חזקה לשמאל בהגה. אמרתי לו שלא, ושזה מוזר. אחרי חמש דקות הוא מתקשר שוב ואומר שזה היה פנצ´ר ושהוא נסע איזה שלוש דקות על הג´אנט... ודרך אגב - הרכב ע-ד-י-י-ן במוסך, החלפת גיר לוקחת יותר משבועיים... אם הוא היה לקוח פרטי הוא היה משתגע... רוני

למעלה