ישראל - רוסיה

סלים וארזה

New member
מנהל
ישראל - רוסיה
האמת? לא האמנתי. היה ברור שההגנה של ישראל טובה, אבל עדיין נבחרת בלי כוח אש מהשלוש ובלי תרגילים לסנטרים לא אמורה לנצח את רוסיה. אז מה היה לנו? קודם כל ארז אדלשטיין החליט לשחק סמול בול בהגנה. כלומר לשים חמישה שחקנים ניידים על המגרש שיכולים לשמור את השחקנים היריבים. נכון שלרוסיה יש יתרון גובה, אבל במחצית הראשונה היו חילופים כל הזמן שלא ממש צלחו. במחצית השניה עדיין היו חילופים, אבל הפעם כמעט לא באה עזרה לדאבל טים. זה עצר את השלשות של הרוסים. בכלל סמול בול ישראלי עובד מצויין כשבצד השני אין ממש סנטר התקפי.

פשוטין עשה המון טעויות במחצית השניה. כשאלישי כדיר היה על ההיי פוסט, היה איתו שחקן וזה השאיר את הרחבה די פתוחה. השופטים גם היו עם נבחרת ישראל כששרקו כמה עבירות שנעשו על כספ מתחת לסל הרוסי ושרקו על כניסה מוקדמת של הרוסים כשבעצם כל השחקנים נכנסו, ובעיקר כל שריקה חצי מעוררת מחלוקת היתה לטובת ישראל. היום כל הכוכבים בשמים הסתדרו כך שישראל ניצחה את רוסיה. זו תוצאה שתימשך לשלב הבתים השני אם וכאשר.

בקיצור הנבחרת הוציאה מים מהסלע. הרבה הגנה ופרגון בין השחקנים, אבל בלי קליעות מבחוץ (ולא זריקות מהשלוש של כספי שלא קשורות שנכנסות), יהיה קשה לנבחרת ישראל. נצחון על פולין ועל בוסניה וישראל בשלב הבא עם בונוס מצויין שלא היה לה בתחרויות יורובאסקט בעבר

סלים וארזה

New member
מנהל
משהו על פישר
קצת כואב הלב לראות מתאזרח שנותן מהזמן שלו על מנת לעזור לנבחרת ובסוף לא מהווה פקטור משמעותי: לא התקפי ולא הגנתי (למעט כמה עבירות).
אני מקווה שמול צרפת הוא יקבל יותר דקות ויתרום יותר. יש בצרפת איזה רודי גובר שאלישי כדיר יתקשה להתמודד מולו.

סלים וארזה

New member
מנהל
קראתי הבוקר את ההשתפכויות על הנבחרת
אכן מדובר על הישג גדול, אבל רוסיה לא שיחקה בהרכב החזק ביותר שלה וגם הנבחרת הישראלית לא התעלתה התקפית. נכון שבמבחן התוצאה זה או צל"ש או טר"ש, אבל ההכרזה שמדובר באחד הנצחונות הגדולים אי פעם של הכדורסל הישראלי, היא מופרכת. שלוש הפרש יכלו בקלות להיות שלוש הפרש בכיוון השני.
&nbsp
אני מאוד שמח על הנצחון של הנבחרת, והרבע השלישי הביא אותי להתלהבות רבתי מההגנה של הנבחרת (ומהלבנים של הרוסים) וברבע האחרון הייתי במתח עד לסיום ולהקלה שיש שתי נקודות במשחק הראשון. אבל אולי שיחכו עד לסיום הקמפיין לפני החגיגות האובר מוגזמות האלה?

סלים וארזה

New member
מנהל
ומשהו שמסכם את הכל
הבן שלי (בן 11) שואל אותי: למה מוזגוב לא הופיע אתמול?
אני: כי הוא לא הגיע לקמפיין
הבן: חבל
אני: למה חבל? איתו ישראל לא היתה מנצחת
הבן: אבל אז הייתי רואה עוד שחקן NBA

DRORIKO8

New member
רוצה להתעכב על שלושה שחקנים
-ליאור אליהו. זה כבר הפך למוסכמה של שנים שהוא יותר מוכשר מכספי אבל גם הרבה יותר עצלן/בליין והצד השלילי עלה על החיובי ובגלל זה כספי איפה שכספי וליאור איפה שליאור. אתמול ראינו את העוצמה ההתקפית של אליהו,שאם היה עובד על ההגנה שלו בגיל 20 ולא נזכר בגיל 30 הוא היה היום ב-נבא.
-רביב לימונד. כן כמו כולנו גם אני לא רציתי לראות אותו בנבחרת,היתה לו שנה לא טובה ומשחקי ההכנה היו בכלל נוראיים. זה היה נראה שהוא האיתי שכטר של ארז. אבל לפחות אתמול הוא החזיר לארז ביג טיים- נתן הגנה גדולה+כמה סלים חשובים במאני טיים. אני עדיין לא אוכל את הכובע כי זה רק משחק אחד,אבל אם נעלה בסופו של דבר לשמינית ולימונד יהיה אחד הפקטורים המרכזיים אני אוכל את הכובע בחיוך רחב, רק שנעלה כוס אמק.
-אפיק ניסים. מעבר לקטע של ההצערה אתמול ראינו עוד סיבה ללמה הוא לא זומן. זה ידוע מימים ימימה שאצל ארז הגנה זה לפני הכל ואפיק לא מתאים לקונספט הזה. ארז הוא גם לא מאמן שמת על אובר-זריקות מבחוץ.

סלים וארזה

New member
מנהל
רוצה לענות לך
ליאור אליהו חסר כל יכולת לקלוע ביד שמאל. גם כשהוא מסתובב על כתף ימין שאצל שחקנים אחרים נגמרת בזריקה ביד שמאל, אצל אליהו הוא עדיין זורק בימין. זה הופך אותו לשחקן מאוד מוגבל התקפית. במשחק ההכנה השני מול סרביה, הוא סיים את המחצית הראשונה עם 12 נקודות. בתחילת המחצית השניה קלע עוד סל וסיים את המשחק כולו עם 14 נקודות. למה? כי הסרבים סגרו אותו וכי בייליצה הרים ידיים. לרוסים אין סנטר רציני ובעצם גם הרוסים וגם הישראלים שיחקו בבלאגן. בבלאגן ליאור אליהו מצויין. הוא רץ, הוא מוסר, הוא מנתר והוא מכניס את הגוייאבה שלו באחוזים לא רעים. אתמול אליהו אפילו הצליח פעמיים לחדור לסל בהתקפה עומדת ולסיים עם סל.
&nbsp
כספי לעומתו שחקן הרבה יותר שלם. הוא לא מוגבל בטווח, הוא חזק יותר, והוא מסוגל לחדור גם מצד ימין וגם מצד שמאל. בקיצור סמול פורוורד. שמעתי שאליהו יודע לקלוע לא רע מחצי מרחק, אבל בפועל הוא זורק לסל רק עד כ-3 מטרים מהסל.
&nbsp
מסכים לגבי לימונד. היה לא רע אתמול כולל כמה סלים והגנה. דרך אגב גם במשחקי ההכנה הוא עשה הגנה טובה והשתלב טוב ברוטציית החילופים. נראה שאדלשטיין צמצם את הרוטציה שלו מאוד. למשחק הראשון זה סבבה, אבל בהמשך העייפות יכולה לדבר.
&nbsp
לגבי אפיק ניסים, זה קל לכתוב בדיעבד. בר טימור לא שיחק כלל אתמול, כך שגם ניסים יכול היה לעשות אותו דבר

&nbsp
ומשהו נוסף: 32 דקות לליאור אליהו, 33 למקל ו-38 לכספי. מקווה שהמגמה הזו לא תמשיך יותר מדי.

למעלה