ישראל סגל

ישראל סגל

לפני שאפתח בדבריי.. אדרוש בשלומכם.. חזרתי אחרי הפסקה מסוימת..( ככה זה שלומדים במיר, שום דבר לא צפוי). להלן דבריי, ישראל סגל, החוזר בשאלה המיתולוגי, ... עיתונאי, סופר, כתב וחיבר ספרים (בין השאר הספר ``וכי נחש ממית? ``בהוצאת כתר) החטיא הרבה בימיו , והטיף לחזרה בשאלה., לקראת סוף חייו התנגש עם רכבו במעקה, בנתיבי איילון.. לקה בליבו, חווה מוות קליני, שכתב מאמרים רבים אודותיו, על דברים שראה לגבי השארות הנשמה, וגילויים שהיו לו ..כששאלו עם מה הוא חזר מהמוות קליני, ענה``פיוס עם אבא, פיוס עם משפחה`` (שכידוע נידו אותו בגיל 20) שנשאל לגבי החזרה בתשובה, האם הוא חושב לחזור, אחרי הגילוי שהיה לו, ענה``אינני יודע אם יש לי זמן``.. חברו שהתארח אצלו בראש השנה בערוב ימיו, מספר שהוא שר ברגש מלא ובדמע את השיר ``ונתנה תוקף`` אמר לו חבירו, אולי תחזור בתשובה?.. השיב לו ישראל ``אינני יודע אם יש זמן`` עד שמת כך... שאלתי היא, האם לדעתכם באמת אדם זה, שהיה מלא בהרהורי תשובה, .. ובחרטה..נשמתו התקבלה במרומים, או שהינו מהיורדים ואינם עולים, שהרי החטיא את ישראל.. אשמח לראות שקראתם והגבתם

אינ יודע מה היה בשנה האחרונה.

אך בני משפחתו לא נידו אותו בגיל 20. הם עשו זאת לפני 14 שנה בלבד. אמו בקשה ממנו שלא יוציא את הספר. הוא נכנס עם הספר בגלוי לבית והיא בקשה ממנו לצאת.. אז התחיל הנידוי.

זימj

New member
אל תשכח שהוא חילל שבת באותו זמן

ותראה היו לו 50 שנה לחזור בתשובה והוא לא חזר, למה שפתאום הוא יחליט לחזור בתשובה? הוא לא חזר בתשובה אם היה באמת חוזר הוא היה מטביע את עצמו בנהר! הוא היה יושב וגועה בבכיה עד שיוצאת נשמתו שום סימנים לא הראו שהוא שב בתשובה, להפך עד השבת האחרונה כשכבר מזליה חזי את הסוף הוא לא חזר בתשובה, הכפירה היתה קשורה בו ככלב עד יומו האחרון!

זימj

New member
תיקון קטן

ראשית ישראל סגל היה אדם מסכן, הוא לא היה רשע במובן של ``להכעיס`` ולא היה מחרף ומגדף, להפך, הוא כל חייו יתייסר ביסורי מצפון, ועל אדם כזה בפרט אחרי שהוא מת אסור לקטרג ואני מקוה שהקב``ה ירחם עליו, ולכן אני חוזר בי מהדברים הבוטים שכתבתי מקודם.

אנחנו לא אלוהים!

אנו לא יכולים לדעת חשבונות שמים אולי הוא עשה כן מלא מצוות בסתר? אולי זה רק כלפי חוץ? וגם אבא הוא תמיד מרחם אולי הוא כן יתן לו איזה זכות. זה מאד בעיה לספר על מפורסם כי יש עליו מלא סיפורים. צריך להתפלל עליו שנשמתו תעלה מעלה מעלה.

כל אדם יכול לחזור בתשובה..

לגביו בדיוק לא יודע עד כמה הוא התחרט על מעשיו ולמה הוא לא החל לחזור אבל ודאי שגם זה עשה משהו אין ספק

למעלה