ישראל - ליטא

סלים וארזה

New member
מנהל
ישראל - ליטא היה לי ברור עוד לפני שריקת הפתיחה שליטא תשחק פנימה ותנצל את יתרון הגובה שלה. זו בעיה שהולכת עם ישראל לאורך כל השנים שנבחרת ישראל בנחיתות גם בריבאונד וגם בחדירות. לרוב ישראל היתה מחפה על כך בקליעות מבחוץ. היו לישראל בעבר מספיק קלעים שיכולים לפתוח את המשחק בזריקות מבחוץ. היום אין.

אז שלשה מזדמנת של מקל, שלשה של כספי, אך בסך הכל ישראל משחקת משחק של פורוורדים. זה לא מספיק. ראינו שכדיר וטימור ובלייזר מהספסל לא נתנו תרומה התקפית, אבל זה מה שיש לנבחרת להציע בקונסטלציה הנוכחית.

ליטא ניצחה את המשחק תחת הסל כי יש לה מספיק כלים לנצח תחת הסל. ההפסד היום פחות קשור לארז אדלשטיין ולדן שמיר כי קשה לי לחשוב על שם שאמור להיות בנבחרת והוא לא שם. פשוט הדור הנוכחי לא מספיק טוב בעמדות הגארדים והסנטר. זה הכל. אין ידיות ואין ריבאונדר טבעי.

אין היום קלעים כמו ג'מצי או אמיר כץ,
אבל יש קלעים טובים כמו בר טימור, ועמית שמחון (בעמדה 3 כמובן), שמשום מה אדלשטיין לא סופר ומעדיף להסתמך על מקל, אוחיון ופניני שהיו בעונה לא טובה. אני אישית חושב שעוז בלייזר בוסרי ועמית שמחון היה יותר בשל להיות חלק מהנבחרת.

סלים וארזה

New member
מנהל
בר טימור הוא לא ידית
שלשה מזדמנת זה לא שחקן שחי על זריקות מהשלוש. לא צריך קאליברים כמו ג'מצי או אמיר כץ. גם עדי גורדון, גיא גודס, קטש ואפילו יבזורי בשיאו היו טובים. בר טימור קולע קצת מעל שלשה למשחק, זה לא משהו שאפשר לסמוך עליו. דווקא תמיר בלאט מעמדת הרכז מצליח להשחיל כמעט שתי שלשות בליגה. עמית שמחון סביר, אבל את מי תוציא? את כספי או את אליהו?

לא בדקתי בסטטיסטיקה, אבל
בשנתיים האחרונות מהמשחקים שראיתי בליגה ובאירופה, בר טימור קלע יותר טוב מאוחיון, מקל ופניני. אפשר גם לתת יותר דקות להלפרין. רפי מנקו לדעתי היה צריך לקבל הזדמנות במקום פניני.

תמיר בלאט היה יכול להשתלב בתור רכז מחליף.
שמחון היה יכול להיות מחליף של כספי או אליהו, אין ספק.

סלים וארזה

New member
מנהל
אבל בר טימור לא רכז
ותמיר בלאט צריך עוד להשתפשף. פניני הוא פורוורד לא מהיר וקשה לו לשמור על גארדים. הלפרין קיבל דקות ולא עשה דבר. את מנקו לא ראיתי מספיק השנה כדי לחוות דעה. היתה לו שנה טובה מאוד סטטיסטית, אבל סטטיסטיקה היא לא חזות הכל (אהם הנפלד אהם).
מי שחסר לי זה איתי שגב שלא פוחד ממגע וגם כארם משעור יכול היה לבוא במקום חלק מהדקות של זלמנסון. אבל עדיין אין מי שיכול לשים סלים מרחוק עם שחרור כדור מהיר. כספי עוד לא בכושר קליעה ואוחיון את מקל בינוניים מינוס.

עמית שמחון יכל להיות המחליף של כספי ואליהו במקום פניני
להיות המחליף של כספי בעמדה 3 והמחליף של אליהו כשכספי עובר לעמדה 4.
נגד נבחרות לא גבוהות (כמו איטליה) הייתי שם את שמחון בחמישייה בעמדה 3 ואת כספי בעמדה 4.
הלפרין קלעי טוב אבל נגד נבחרות חזקות הוא נראה כמו מישהו שמוותר מראש.
נגד נבחרות פחות חזקות הוא יותר תוסס.

למעלה