ישראל - לדובי123

הגל

New member
ישראל - לדובי123

היא מדינה יהודית ודמוקרטית, מדינת כל אזרחיה, יהודים וערבים כאחד. ועכשיו תסביר לי משהו בשירושים קודמים – שהתנהלו בפורום דו קיום. תמכת מצד אחד בהיותה של מדינת ישראל בית לעם היהודי אך טענת באותה נשימה שאין זה סותר את יכולתה לשמש בית לכל העמים הנמצאים בה. אבל שבקשתי להפוך את מדינת ישראל למדינת כל אזרחיה התקוממת. קואליציית השלום שמרצ שותפה בה יצא בכל הפגנותיה כנגד האלימות משני הצדדים. אין אלימות לגיטימית. קואליציית השלום קוראת לשני הצדדים להפסיק את מעגל שפיכות הדמים ולחזור לשולחן הדיונים ללא תנאי. כפי שאני רואה את הדברים פנייה של ממשלת ישראל למלחמה ולא לשלום והיא מנצלת כל פעולת התנגדות מצד הפלסטינים כדי להמשיך בהנצחת הדיכוי והכיבוש. באשר להגדרה "יהודית" אני שואל אותך מה יהודי בהפרה יום יומית של זכויות אדם, מה יהודי ברצח ללא הבחנה של אזרחים, מה יהודי בניפוץ כל דרך לשלום ולפיוס, מה יהודי בראייה אתנוצרטרית של הזר והשונה, מה יהודי במניעת זכות החופש ומצפון מחילונים, מה יהודי בהסתגרות בפני העולם. מה היהדות להזכירך יצאו שני מסרים אחד האוניברסאלי – שאם אינני טועה משתמעת ממצעה של מרצ. והשני האתנוצנטריות – מבית מדרשם של אפי איתם ובני אלון ואחרים. ביקשתי ממך פעם לבחור בין מדינה דמוקרטית למדינה יהודית אני מבקש ממך לבחור שוב. ושוב אתה זה ציינת כי היות של מדינת ישראל מדינת כל אזרחיה מעוגן במגילת העצמאות אז על מה תלין על מרצ. אתה עצמך אמרת שייצוג לעולם אינו מושלם ובין המסתייגים בחד"ש ובמר"צ זה מזה יש אף המוצאים עצמם בחלק מהדברים לפחות שותפים מלאים.

דובי123

New member
מענין מה ישיבו לך אנשי מרץ

על כך >>ביקשתי ממך פעם לבחור בין מדינה דמוקרטית למדינה יהודית אני מבקש ממך לבחור שוב.<< אחרי שהם ישיבו , אשיב גם אני

הגל

New member
מרצ בחרה בישראל יהודית ודמוקרטית

כך על פי המצע: מדינת ישראל – כהגדרתה במגילת העצמאות ובחוקי היסוד – היא מדינה יהודית ודמוקרטית, מדינתם של העם היהודי ושל כלל אזרחיה – יהודים וערבים גם יחד. יהודית: בזיקתה לשפתו, תרבותו ומורשתו של העם היהודי לדורותיו; בסולידריות שלה עם יהודי העולם במאבקם באנטישמיות ובמאמציהם לבלימת ההתבוללות, המטשטשת את זהותם ונוגסת במניינם; במחויבותה לריכוזו של העם היהודי במולדתו ההסטורית; ובהיותה פתוחה לפני כל יהודי המבקש לבנות בה את חייו וליטול חלק במימוש זכותו של עמו להגדרה-עצמית-לאומית במדינתו הריבונית. דמוקרטית: בהיותה מדינת כלל אזרחיה, יהודים וערבים כאחד; בהכירה בזיקתם של אזרחיה הערבים לשפתו, תרבותו ומורשתו של עמם הערבי הפלסטיני; בהיותה מודעת להזדהותם עם סיבלו ולכמיהתם לפתרון מצוקתו הלאומית במדינה משלו, על יסוד יחסי שלום ושכנות-טובה עם מדינתם – ישראל. מרצ מאמינה כי לכל אזרחי המדינה – המחויבים לשלומה, בטחונה וריבונותה – מלוא הזכות לקיים ולבטא את זיקותיהם הלאומיות התרבותיות והדתיות. מרצ תעשה לעיגונה של זכות זו בחוקתה של ישראל הדמוקרטית ולהשרשתה במערכת החינוך ובאורחות חייהם של אזרחיה. מרצ תפעל לעיצובם של חיים משותפים – המושתתים על כבוד הדדי, צדק חברתי ושוויון אזרחי מלא – לכל תושביה של מדינת ישראל.

דובי123

New member
מענין למה המרצניקים בפורום לא משיבי

לך?! אתה מסכים עם הציטוט שהבאת? כי הוא שונה מהודעת הפתיח שלך >>ביקשתי ממך פעם לבחור בין מדינה דמוקרטית למדינה יהודית אני מבקש ממך לבחור שוב<< אז תחליט!

הגל

New member
אני בוחר במדינה דמוקרטית

לא נראה לי גם שאנשי מרצ ישיבו לך מכיוון שכל גולש כאן מייצג את דעת עצמו בלבד. הציטוט הוא ממצע מרצ, ואינו משקף את דעתי ב – 100%. והייתי משנה אותו כלדקמן: מדינת ישראל – כהגדרתה במגילת העצמאות ובחוקי היסוד – היא מדינה דמוקרטית, מדינתם של כלל אזרחיה – יהודים וערבים גם יחד. בהיותה מדינת כלל אזרחיה, יהודים וערבים כאחד; בהכירה בזיקתם של אזרחיה לשפתם, תרבותם ומורשת עמם. לכל אזרחי המדינה – המחויבים לשלומה, בטחונה וריבונותה – מלוא הזכות לקיים ולבטא את זיקותיהם הלאומיות התרבותיות והדתיות. יעשה לעיגונה של זכות זו בחוקתה של ישראל הדמוקרטית ולהשרשתה במערכת החינוך ובאורחות חייהם של אזרחיה. תפעל לעיצובם של חיים משותפים – המושתתים על כבוד הדדי, צדק חברתי ושוויון אזרחי מלא – לכל תושביה של מדינת ישראל.

דובי123

New member
נו.... מענין למה גולשי מרץ לא משיבי

משיבים לך לא שאלתי לעמדה הכתובה של מרץ אלא שהגולשים יביעו תגובתם לשאלתך האם זה לא מענין אותך לדעת מה תגובת הגולשים ממרץ?!

הגל

New member
המצע הוא די ברור

מעבר לך כל גולש חופשי להתבטא על דעתו בלבד. אגב המצע ברובו מתייחס למדינה כמדינית דמוקרטית וכל אזרחיה בהנחה שקראתי אותו נכון. ובכל זאת מרצ עסוקה בלצאת לשטח ולכן כנראה התגובה מיותמת.

דובי123

New member
בו נשמע את דעת גולשי מרץ

אני חושב שאני ברור ואני חוזר על זה כבר 3 פעמים לפחות גולשי מרץ - לאו דוקא מה שכתוב במצע אלא מה דעתם האישית נו... לא מענין מדוע לא מגיבים?! לא מענינת אותך דעתם? [אותי כבר שמעת הרבה פעמים] כככללל מרץ בשטח ואין גולשים שלה פורום?! בא נהיה רצינים!!

Deathatred

New member
יש כאן הרבה דמגוגיות זולות ושקריות

>> היא מדינה יהודית ודמוקרטית, מדינת כל אזרחיה, יהודים וערבים כאחד. << תשכח מהקטע של כל אזרחיה. ישראל היא מדינת העם היהודי. נקודה. >> אבל שבקשתי להפוך את מדינת ישראל למדינת כל אזרחיה התקוממת. << ובצדק. אתם רוצה שגם בישראל יהפכו היהודים למיעוט נרדף שישחט ע"י הערבים. >> אין אלימות לגיטימית. << הגנה עצמית היא אלימות לגיטימית. >> פעולת התנגדות מצד הפלסטינים << לא פעולת התנגדות, טרור רצחני. מעניין מה תגיד כאשר "פעולת ההתנגדות" תתבצע באוטובוס שאתה נוסע בו. >> מה יהודי ברצח ללא הבחנה של אזרחים, << ומה זה קשור לישראל? את הטענות שלך לגבי רצח ללא הבחנה של אזרחים שלח ליאסר ערפאת ולשאר ארגוני הטרור שתחת חסותו. מוזר שברצח שהם מבצעים ביהודים אתה תומך. אז שקט.

pelegs

New member
" תשכח מהקטע של כל אזרחיה"

"ישראל היא מדינת העם היהודי. נקודה." וזו חברי, גזענות.

למעלה