ישראל - לאבדון.

Pacha

New member
אני אתן לך דוגמא אולי אז תבין

אוקי לנוצרים יום ראשון הוא יום קדוש נכון ? עכשיו בארה"ב לדוגמא יש הפרדת דת ממדינה אבל יום ראשון הוא יום חופש כי אנשים שכן! הולכים לכנסייה וכו´ יוכלו לעשות זאת אותו דבר פה בישראל יום כיפור יהיה יום חופש בשביל האנשים שכן צמים לא בשביל האנשים שלא צמים אתה מבין עכשיו ??

EverMan

New member
אוקיי ...

א. אין חובה לצום ביום כיפור מבחינת המדינה , אף אחד לא מכריח אותך לא לאכול. זהו יום שבתון שהכל בו סגור. עכשיו , האנשים שצמים והולכים לכותל , יילכו בין אם זה חופש או לא. אז החופש הזה מיותר לא ? ארה"ב למשל , מי שיהודי מקבל את החופשים היהודים כחופש ואחרים לא, אז רק מי שרוצה לעלות לכותל למשל , יקבל חופש מהבי"ס או העבודה , אבל זה על חשבונו. אז איפה בעצם היהדות במדינה ? ואתה לא ענית לי עדיין. אם הדת יצאה מהמדינה , אז מה ההבדל בין ישראל למצרים לארה"ב לקנדה ?

Pacha

New member
אני אענה על הסוף

ההבדל הוא שישראל מדינה יהודית הם לא. תעשה לי טובה נסגור נושא ? אין לי כוח לנסות להסביר.. :)

La Gamba

New member
באופן אישי, עדיף שמדינת ישראל לא

תהיה דמוקרטית, ותהיה יהודית. לצערי מיי שאחראי על לשמור על הדת במדינה, עושה זאת באופן כה קיצוני ומטעה עד שהוא משניא את שאר העם הלא דתי.

EverMan

New member
סלח לי

אבל מהו יום כיפור אם לא יום חג דתי ? אז אתה כן מערב דת במדינה ! תקלוט כבר ! אי אפשר להפריד ! (ואני לא כופה דבר על הציבור החילוני) (אפשר לקנות חמץ בפסח , ומספיק אנשים אוכלים חזיר)

EverMan

New member
מה עוד

שאין לאום כזה לאום יהודי. יש דת יהודית שהתפזרה על פני אירופה לפני 2000 שנה.

MoOsHoN16

New member
אולי תתפלא

אבל המצב תמיד היה ככה..... והמדינה המשיכה לזרום...מה שהחזיק את המדינה הזאת זו התקווה! ואם המדינה באמת תלך לאבדון זה יהיה בגלל מלחמת אחים ביננו ולא בגלל הערבים. ובכל דור יש מושיע והמושיע של דור הזה עוד יגיע

EverMan

New member
נעים מאוד

ענבר רובין , נוער העבודה כרמיאל , אני אני הההוא ?

למעלה