ישראל ויהודה

varcety

New member
ישראל ויהודה

יש שאלה על שתי אלה... למה יהודה הייתה מפולגת משאר שבטי ישראל? יהודה זכה דווקא היא זכה לממלכה על שמו? למה במקרא כל זמן יש את הביטוי "ישראל ויהודה(נדמה לי גם לפני דוד)" בלי להכליל את יהודה בתוך ישראל? טוב זה הכל מקווה שתענו לי

ע מ י ש

New member
שאלה נאה ביותר

תפתח ספר מלכים א' פרק יב'. כמעט הכל כתוב שם, תחזור הנה אם תהיינה לך עוד שאלות.

varcety

New member
קראתי אבל

אני לא מבין למה הממלכה נקראה יהודה,כי הרי ממלכת יהודה כללה גם את שבט שמעון ושבט בנימין,חוץ מיהודה. למה לא קראו לה למשל "דרום ישראל"

masorti

New member
המסקנה המשתמעת מדבריך היא שגויה...

הטענה שלך, אם הבנתי נכון, היא שממלכת יהודה קיבלה כינוי זה בדיעבד משום שרק שבט יהודה שרד את גלות בבל וזכה לכתוב את ההסטוריוגרפיה של בני ישראל (התנ"ך). אלא שמה לעשות... יש לנו עדויות חיצוניות למקרא שהשם "יהודה" (או לפחות מילה דומה מאוד) שימש את הממלכה עוד באמצע תקופת בית ראשון. העדות הזכורה לי כרגע היא מנסרת סנחריב המתארת את אירועי שנת 701 לפנה"ס (20 שנה לאחר חורבן ממלכת ישראל), שבה מזכיר סנחריב את המצור על בירתו של "חזקיהו היהוד(א)י". לטעון שהאשורים ב- 701 הסתמכו על הסטוריה פיקטיבית של ממלכת יהודה - זו כבר תהיה טענה קלושה ביותר.

Boogieman

New member
מסורתי ידידי, ההרגל שלך למצוא

"סאב טקסט" לא קיים בדברים שאנשים כתבו מתחיל להיות קצת מטריד. המסקנה שמשתמעת מדברי היא פשוטה, רוב המקורות שעליהם אנחנו מסתמכים נכתבו, או לפחות נערכו, ביהודה. לכן אין מה להתפלא שמהן מצטיירת תמונה של שבט יהודה כחשוב והדומיננטי ביותר. האם זה תואם את המציאות ההסטורית? אין לי מושג, אבל מנחש שלא ממש.

masorti

New member
לא סאב-טקסט ולא נעליים...

אתה לא כתבת משפט עומד בפני עצמו על המקורות שלנו, אלא השתמשת ב-ו' החיבור כדי לאשר את דברי קודמך ולהוסיף עליהם. הנה המשפט שעליו הסכמת: "שלא לומר שהוא היחיד ששרד.. וכתב את המקורות שיש לנו". היות וכתבת "ששרד וכתב", הרי שברור שהוא כתב אחרי ששרד. והפירוש האחד והיחיד לכך הוא שהכול נכתב בדיעבד אחרי גלות בבל. תוך כדי תקופת בית ראשון אין משמעות לביטוי "היחיד ששרד". אז אל תבוא אלי בטענות על חיפוש תת-טקסט. הכול היה גלוי וחד משמעי.

Boogieman

New member
העברית שלי היתה בסדר בפעם האחרונה

שבדקתי. ו' החיבור מחברת תכנים, היא לא מציינת זמן. אם היית אומר לי שניתן להבין ככה וככה ממה שכתבתי אז מילא, אבל "הפירוש האחד והיחיד"? לפי ההגיון שלך, הייתי מריך לכתוב שהוא "כתב ושרד וכתב" כדי לציין שהמקרורות נכתבו גם לפני וגם אחרי גלות בבל.

../images/Emo13.gifבכל זאת אני מתרשם שיש לך קצת

טראומת פינקלשטיין
ויותר מידי בקלות אתה חושד שהודעה בפורום היא מייצגת מגמה היסטוריוגרפית ופוליטית של רוויזיוניזם, שחיתת פרות קדושות,מגמת קיעקוע של הבסיס ההיסטורי-תרבותי-דתי של הדת היהודית ע"י הצגה מגוחכת של הטקסט הבסיסי והמכונן שלה- התנ"ך...ופוליטיקה רדיקלית. לא צריך לחפש פינקשטיין מתחת לכל מיטה...

למעלה