ישראל אחרת...

ישראל אחרת...

קודם כל היי.. רציתי רק להגיד שאני בת 15... ושאין לי כוונות נסתרות ושאני לא באה משום מפלגה אחרת כדי להשמיץ פה את ישראל אחרת... אני רק רוצה להגיד שביקרתי באתר של המפלגה.. ולא סתם ריפרפתי.. הייתי בכל עמוד וקראתי כל מילה באתר.. ואני רק רוצה להגיד שהמפלגה הזאת לא אורמת בעצם מה היא כן רוצה לעשות.. המצע של המפלגה מציין רק מה לא בסדר בחברה הישראלית.. שאת זה אני חושבת שכולנו יכולים להגיד.. המפלדה לא לוקחת שום צד פוליטי בעניים הביטחון בא"י... ומביעה מעט מאוד עמדות בכל הנושאים... אני לא חושבת שמישהו יכולצ לבחור במפלגה כזאת בכלל... מפלגה בלי עמדות.. ואפילו שאני "רק" בת 15.. אני חושבת שיש נקודה במה שאני אומרת פה.. יעל

ronen1981

New member
אני חושב שאת לא מבינה הרבה בפוליטיק

אבל זה בסדר תגדלי ותביני. אנשים לא מעט מהם מצביהים מהבטן ומהלב ולא מהראש ולכן מותג "ישראל אחרת" עם קצת מילים יפות בהחלט יכול למשוך גם אם לא היו אומרים במצע כמעט כלום. אגב לפחות ממה שאני ראיתי במצע הם אומרים די הרבה יחסית ואולי אולי אם שינוי לא היתה קיימת היתי נותן להם צאנס.

חשבתי הרבה אם...

לכתוב שאני בת 15.. בדיוק בגלל אנשים כמוך.. בעצם אי אפשר להאשים אותך.. מעט מאוד אנשים בעולם הזה מסוגלים לדבר עם ילדים ונוער בגובה העיניים.. כנראה שלא התברכת בתכונה כזאת.. ובקשר למה שאמרת... אני חושבת שצריך לתת לעם ישראל יותר קרדיט מאשר "עם קצת מילים יפות" למרות שאם מישהו מצביע לליכוד ואז מתפלא שהוא מובטל ואין לו עבודה ושאף אחד לא דואג לעניים בישראל.. אז בעצם אפשר להאמין כבר הכל..

ronen1981

New member
עד כמה העם שלנו מבין פוליטיקה.

או בעצם לא מבין. עשו סקר לא מזמן לגבי מה היא שיטת הבחירות הנהוגות לכנסת ה16. 40 אחוז סברו שההצבעה היא בשני פתקים (למעשה ההצבעה בפתק יחיד.) ש"ס קיבלה 17 מנדטים בבחירות האחרנות אם תשאלי כמה מהם קראו את המצע שלה ובכלל יודעים מה רשום בו בוא נגיד שאני אהיה מופתע לטובה עם 10 אחוז קראו את המצע שלה ובאמת מבינים מה היא מיצגת. וזה רק דברים בסיסים אני לא מדבר איתך על תאוריה פוליטית שזה בכלל מעל לראש של רוב האנשים.

mgbarfly

New member
יש ויש

יעל שלום, ראשית אני מקווה שתלמדי להתעלם מרונן, אין ספק שהוא ומפלגתו חרתו את השנאה על דגל מפלגתם לא רק כלפי חרדים אלא כלפי כל מי שהוא איננו הם. לגבי המצע יש שם המון תשובות למשל: (וזה נגזר משם) משטר ודמוקרטיה ´ישראל אחרת´ רואה ערך עליון ביצירה של מערכת שלטון יציבה ויעילה המעמידה את האזרח במוקד העשייה של מערכת השלטון והשרות הציבורי. להשגת חזון זה, יש לפעול במספר מישורים: ייעול מערכת השלטון וייצובה, הפרדת רשויות, שיפור השרות של המינהל הציבורי לאזרח וקביעת ערכי יסוד בחוקה. שלטון וממשל ´ישראל אחרת´ תפעל לייצוב המשטר בישראל, ייעול מערכת השלטון והפרדת רשויות, וזאת על-ידי הפעולות הבאות: ממשלת ישראל - מינוי של שרי הממשלה על-סמך התאמתם לתפקיד וכישוריהם; הגבלת תקופת הכהונה של שרי הממשלה וראש הממשלה למספר קדנציות הקבוע בחוק. חברי כנסת לא יוכלו לכהן כשרים בממשלה אלא אם יתפטרו מכהונתם בכנסת. תבוטל משרת שר בלי תיק ויקבע במפורש כי שר אינו יכול להיות אחראי על יותר ממשרד ממשלתי אחד; מספר משרדי הממשלה יצומצם מיידית ויעמוד על 14 משרדים; ידרש רוב של 72 או 80 חברי-כנסת להפלת הממשלה על-ידי הכנסת. כנסת ישראל - אחוז החסימה יועלה ל- 5 אחוזים. תוגבל תקופת הכהונה של חברי הכנסת למספר קדנציות הקבוע בחוק. כל הצעת חוק פרטית בעלת צורך תקציבי תועלה לדיון בכנסת תוך קביעה של מקורות המימון לביצוע החוק. יקוצרו פגרות הכנסת ויקבע קוד אתי מחייב להתנהגות חברי הכנסת. מדיניות ציבורית ´ישראל אחרת´ תפעל לשיפור השרות של המינהל הציבורי לאזרח, וזאת על-ידי הפעולות הבאות: העברת סמכויות ממשרדי הממשלה אל הרשויות המקומיות ואל גופים אחרים. יצירת איזון ביחסי הגומלין שבין האזרח למינהל בכל הנוגע לשירותים אשר המינהל מספק לאזרח. במסגרת זו, צמצום זמן הטיפול בפניות הציבור, הגברת מודעות הציבור לשירותים העומדים לרשותו, שימוש נאות בכספי הציבור - גבית אגרות רישוי ריאליות וביטול של אגרות רישוי לא חיוניות. הקניית תוקף חוקי מחייב לכללי האתיקה של נציבות שירות המדינה, והחלתם על כלל עובדי הציבור. הקמת יחידה לתכנון אסטרטגי במשרד ראש הממשלה האחראית על עיצוב מדיניות כוללת לטווח הארוך, תוך קביעת סדרי עדיפות הלוקחים בחשבון התפתחויות עתידיות. חוקה ´ישראל אחרת´ תפעל לכינון חוקה למדינת ישראל אשר תמסד את מבנה השלטון במדינה, זכויות הפרט ואופייה של המדינה כביתו של העם היהודי, וזאת ברוח החזון של ´ישראל אחרת´. חוקה זו תבנה על בסיס חוקי היסוד הקיימים, ועל-כן, כשלב ביניים, יושלמו הליכי החקיקה של מספר חוקי היסוד הנמצאים כיום בשלבי חקיקה. בנוסף, ´ישראל אחרת´ תפעל לחקיקתם של חוקי יסוד נוספים, ובמיוחד כאלו המחזקים את מעמד הפרט בחברה אל מול השלטון, כגון "חוק יסוד חופש המידע", "חוק יסוד השוויון ואי האפליה" ו-"חוק יסוד זכויות חברתיות כלכליות". חזרה חינוך ´ישראל אחרת´ רואה את החינוך כמרכיב המהותי והמרכזי בבניית דור העתיד של מדינת ישראל. על מערכת החינוך להקנות לתלמידים ידע וערכים, אשר יספקו להם כלים להתפתחות והגשמה עצמית ויסייעו בהפיכתם לשותפים אמיתיים בחברה הישראלית. לפיכך, עמדתנו היא, שצעד ראשון להשגת יעד זה הוא שיפור מעמד המורה ורמתו ויצירתה של מנהיגות חינוכית. בנוסף, יש לעגן, הלכה למעשה, את שוויון ההזדמנויות בחינוך ובהשכלה, דבר המשליך ישירות על המשך חייו של התלמיד מעבר לתקופת לימודיו. ´ישראל אחרת´ רואה בקביעת התכנים ומסגרות הלימוד גורם חשוב בהגברת לכידות החברה בישראל, וזאת תוך הכרה בצרכים של המגזרים השונים בחברה הישראלית ובאמונתם. מעמד המורה בישראל ´ישראל אחרת´ רואה במורה דמות מחנכת ואחראית המהווה מודל לחיקוי; אדם אכפתי המחויב לעבודתו ורואה בה שליחות; אדם מוסרי ובעל רמה ויכולת אינטלקטואלית גבוהה. ´ישראל אחרת´ שואפת להפוך את מקצוע ההוראה למקצוע יוקרתי בעל מעמד גבוה בחברה הישראלית. הדבר יבוצע על-ידי העלאה של רמת ההכשרה למקצוע ההוראה. בכלל זאת, בעת הרישום ללימודי ההוראה יעברו המועמדים ללימודים, מבחני מיון והתאמה אישיים במטרה להעלות את רמתם האישית של המורים; יפותחו מסלולים מיוחדים לטיפוח מצויינות בהוראה ועידודם של מורים מצטיינים. בנוסף, יועלה שכר המורים במקביל להגדלת היקף שעות העבודה. לאור רמת השחיקה הגבוהה במקצוע ההוראה, יוגדרו תחנות לפרישה מוקדמת. שיטות ותכני לימוד ´ישראל אחרת´ רואה בדור הצעיר את עתידה של מדינת ישראל ושואפת ליצירה של דור חדש - סובלני וסבלני, סקרן, בעל מוסר עבודה, פעיל ומעורב בחיי הקהילה, בעל אוריינטציה דמוקרטית, אוהב ונאמן למדינתו. ´ישראל אחרת´ תפעל להקנייה של ערכים אלו במסגרת מערכת החינוך. לצורך כך, יש לרכז את הגופים השונים העוסקים בקביעת התכנים הערכיים במשרד החינוך, ולהביא להטמעתם של הערכים במקצועות הלימוד השונים. השכלה גבוהה ´ישראל אחרת´ תפעל להרחיב את מעגל ההשכלה הגבוהה בישראל ע"י פתיחה והרחבה של מערך מוסדות הלימוד להשכלה גבוהה. ´ישראל אחרת´ מאמצת את החלטת ´ועדת וינוגרט´ בנוגע להורדה הדרגתית של שכר הלימוד בשיעור של כ- 9% בשנה עד לסכום של כ- 5,000 ש"ח. יוגדלו ההקצאות למלגות לימודים ותינתן הקלה בתנאי המחיה לסטודנטים. זאת על-ידי הפחתה במסים כגון ארנונה והשתתפות במימון שכר דירה לסטודנטים ע"י האוניברסיטאות והממשלה. ייעול מערכת החינוך יוקם גוף מקצועי חיצוני למערכת החינוך אשר יפקח על התנהלותה של מערכת החינוך וידאג לשמירה על היושרה והמקצועיות של הפועלים בה. בכלל זאת, יוגדרו תנאי סף מקצועיים למינויים בכל הדרגים ובכל התפקידים במערכת החינוך. תשונה ההעדפה התקציבית בתוך משרד החינוך כך שיותר משאבים יופנו לחינוך המעשי ופחות למנגנון הלוגיסטי.

ronen1981

New member
שתדע אתה ממש לא בסדר.

אני מציע לך לפרסם זאת, אוטומטי כל מי שמכיר אותי אישית כבר לא יתן למלפגה ישראל אחרת צאנס. (אתה אבל ממש לא בסדר.) אתה לא מכיר אותי לא יודע כלום עלי ומעז לעשות שיפוט אופי שכזה האם זו הדרך בה יתקבלו החלטות במפלגה ישראל אחרת זו ה"ישראל אחרת" שאתם מציעים............ רק שתדע שרשמתי לה "אגב לפחות ממה שאני ראיתי במצע הם אומרים די הרבה יחסית ואולי אולי אם שינוי לא היתה קיימת היתי נותן להם צאנס."

למעלה