ישראל "אחרת", למה לא מחוץ לכנסת??

ישראל "אחרת", למה לא מחוץ לכנסת??

אי אפשר לנהל מהפכות אמיתיות אם עולים על ספינה רעועה. גם אם אתה לא רעוע, אם תעלה על ספינה רעועה, תהיה בעל כורחך, רעוע. מהפכה אמיתית עושים מחוץ לספינה הרעועה, לא מתוכה. לכן, טעות בידי מפלגת ישראל אחרת, בכך שבמקום להתבסס כתנועה עממית חוץ-פרלמנטרית, היא מיהרה לרוץ אל תוך הכנסת כמו "שעושים כולם". בסדר, נגיד שיש לכם מצע מהפכני שלא היה כמותו מאז קמה מדינת ישראל, אז אתם חושבים שתגיעו ל-30, 40, 50, 60, 70 מנדטים?? הרי כדי ליישם הלכה למעשה את מצעכם, אתם צריכים רוב, אתם צריכים תמיכה פרלמנטרית רחבה, בוא נהיה נדיבים ונגיד שתקבלו 15 מנדטים, זה יעזור במשהו מבחינה מעשית? והרי כשאתם פועלים מתוך הכנסת, כסיעה פרלמנטרית, אתם כפופים לכל המגבלות שיש על כל סיעה החברה בכנסת, דבר שאינו חל אילו הייתם פועלים כתנועה חוץ-פרלמנטרית, כתנועה עממית. חשבתם על זה?
 

DIsrael

New member
כן, חשבנו על זה.

אם היינו מחוץ לכנסת, אילו שינויים היינו יכולים לחולל ?
 
ראה ערך:

התנועה שהביאה לכך ששינו להצבעה ישירה לראשות הממשלה. (שכחתי את שם התנועה) לא שזה הועיל, זה רק ממחיש מה יכולה לעשות תנועה חוץ-פרלמנטרית! קמו הרבה תנועות "מהפכניות" פנים-פרלמנטריות, כמו: התנועה בראשותו של יגאל ידין המנוח, ("שינוי"?) "מפלגת המרכז", "הפנתרים השחורים" (וגם הלבנים, וגם הכחולים-לבנים) ועוד הרבה שאיני זוכר את שמם. כולם רצו לכנסת, הועילו משהו ממשי? כלום!! תפסו כסאות, קיבלו משכורות, קיבלו פנסיות, אך תועלת, מהפכנות כפי שהכריזו? - כלום כלום!! רק מבחוץ אפשר להוביל מהפכה אמיתית, לא בפנים! ש"ס זו לא הדוגמא, כי המהפכה שהובילו, היא מהפכה תדמיתית בלבד לסקטור מוגדר, (ספרדים ועדות המזרח) לא מהפכה כללית לכל המדינה.
 
שלום לחמוטל

קודם כל, אנחנו בכלל לא בונים על 60 מנדטים. בוא נכניס דברים לפרופורציות. העניין עם ישראל אחרת הוא שהמצע שלנו מדבר לכל אחד ואחת מאיתנו. אנחנו לא סקטוריאלים ולא פונים למגזר זה או אחר באופן מצומצם. האינטרס של ישראל אחרת הוא מדינת ישראל על כל אזרחיה ואזרחיותיה. כאשר נגיע לכנסת, אחד החוקים שנפעל לקידומו ולחקיקתו הוא חוק שירות אזרחי, שיהווה חלופה לכל אלה שאינם משרתים בצבא, כמו חרדים, סרבני מצפון וערבים. במקום שירות צבאי, אותם פטורניקים(שלא מטעמי בריאות)יוכלו לשרת באפיקים אחרים, כמו בתי חולים, משטרה, מכבי אש, מתנ"סים וכיוב´ ולתרום סדרך אזרחית לקהילה ולמדינה. אני חושבת שחוק כזה הוא חוק חשוב והוגן שיוצר הגינות ושוויון בין האזרחים והאזרחיות ואני די בטוחה שהוא יתקבל, בלי קשר לגודלה של סיעת ישראל אחרת. גם מפלגות אחרות, כמו המפד"ל, חד"ש ומפלגות קטנות יחסית אחרות, העבירו חקיקות נהדרות ומצוינות. החוקים שלהן היו טובים בשביל שיעברו ואין סיבה שחוק כמו חוק שירות אזרחי לא יעבור, ושוב, אין לזה יותר מידי קשר לגודלה של הסיעה. אני בטוחה שחוק שירות אזרחי יתקבל באהדה בכל המגזרים ושכבות האוכלוסין מתוך הבנה שיש צורך ממשי במתן תרומה למדינה שלנו, בין אם זה בשירות צבאי "רגיל" לבין האפשרות לשרת באזרחות כפי שפרטתי קודם. מלבד חוק שירות אזרחי יש לנו עוד עמודים רבים של מצע מפורט, קורא תיגר, אמיץ ומצוין. אני יכולה לספר לך, שאנו רוצים לקדם דברים נוספים רבים, כגון "חוק יסוד: זכויות סוציאליות", חוק שיעגן את סל השירותים הסוציאלים שכל אזרח ואזרחים מגיע להם מתוקף היותם אזרחי מדינת ישראל. אנחנו, בישראל אחרת, רוצים לחוקק חוקים שישנו את מעמדו של המורה בישראל, אנחנו רוצים לשנות את סדרי העדיפויות בחלוקת התקציבים במדינה, לבצע העדפות מתקנות בעיירות פיתוח, בפריפריות ובשכונות הדרומיות לבתי ספר על מנת להעלות את רמת הלימודים באיזורים עם אחוזי הצלחה נמוכים בבחינות. בעניין מצב הנשים בארץ, אנחנו נפעל להחמרת הענישה של עברייני מין ובני זוג אלימים, יצירת מנגנון שיטפל בנשים מוכות באופן פרטני, יצירת מנגנון של מעקב ושיקום אחר אנסים ופדופילים, חיוב בני זוג בקבלת טיפול פסיכולוגי במהלך ריצוי עונש בכלא ולאחר הריצוי, חיוב אנסים ופדופילים בקבלת טיפול פסיכולוגי במהלך ריצוי העונש ולאחריו, אנחנו בעד אכיפת חוקים כמו החוק למניעת הטרדה מינית במקום העבודה, אנחנו רוצים שחוקים שמגנים על נשים יאכפו יותר, כמו החוק האוסר על פיטורי נשים בזמן ההריון, אנחנו בעד שהוצאות על מטפלת יהיו מוכרות לצורכי מס, אנחנו בעד קצבת ילדים גדולה יותר לילד הראשון ועוד המון דברים שיתמכו באמהות עובדות. חוקים מהסוג שפרטתי כאן הם סוג של קונצנזוס, לדעתי, תקן אותי אם אני טועה. אפשר לפעול לקידומם של חוקים אלה גם בתור סיעה של 7 חברי/ות כנסת. אני מזמינה אותך להכנס לאתר של ישראל אחרת ולקרוא את המצע המפורט. אם יהיו לך שאלות נוספות, אשמח לענות.
 
תודה על ההבהרות המפורטות, ורציתי

לשאול עוד משהו: האם ישראל אחרת, אינה מפלגה של עשירים החושבת במונחים של עשירים? כי הרי מי הם "המי ומי" המופיעים בכנסים? אנשי עסקים, כמו מר מימן, מנכ"ל סלקום, ואולי עוד אנשי עסקים. לא שמעתי על נציגים מהמגזרים "החלשים" המובילים גם כן את המפלגה, ונמצאים בשורה הראשונה. האם אני צודקת? אודה על תשובתכם.
 
היי חמוטל

זו לא מפלגה של עשירים. אני מזמינה אותך להציף לתדפיס החשבון האחרון שלי, שמראה על מינוס של כמעט 4 אלף שקלים ועל תלוש המשכורת האחרון שלי שבשורה התחתונה כתוב 3,500 ש"ח. יש הרבה מי ומי שרוכבים על ההצלחה שלנו, יש הרבה מי ומי שחושבים שאנחנו אחלה אנשים תומכים בנו מבחוץ. יוסי מימן תומך בנו, לגבי מר סלקום כנ"ל. יש לנו במפלגה אנשים מכל הגילאים ומכל הצבעים ומכל המינים ומכל שכבות האוכלוסיה. יש עובדות סוציאליות וסטודנטים, יש שכירים ושי עצמאים, יש רווקים, נשואים, יש כאלה עם ילדים, יש צעירים אחרי צבא ויש צעירים לפני צבא. עונה לך?
 
התכוונתי למובילים

מי הם "המובילים"? הראשים? היור"ים? לא הפעילים, כי לא הפעילים קובעים את המדיניות. ראו למשל מה קורה בליכוד, הפעילים הם עמך. הראשים הם אנשים "היושבים טוב". אז מהי מדיניות הליכוד? מדיניות התומכת בבעלי ההון, ואינה מתחשבת בחלשים! מי שקובע בפועל, אלה בעלי עמדות המפתח במפלגה! אז מי הם בעלי עמדות המפתח בישראל אחרת? אודה על תשובתכם.
 

ornata

New member
ישראל אחרת- נועדנו להוביל

שלום חמוטל מי שמוביל את ישראל אחרת הם אנחנו הפעילים. בימים אלו מתגבשים מוסדות המפלגה, ונסגרת הרשימה לכנסת, ואז יפורסם הכל. אורנה
 

ronen1981

New member
יופי לא מסוגלת לנהל את חשבונה האישי

ומצפה שנסמוך עליה לנהל את זה של המדינה. (אגב אם אכן תצליחי להכנס לכנסת את בעיות חשבונך האישי תפטרי )
 

ronen1981

New member
דרושה משלחת למצוא.

את ישראל אחרת לאחרונה נראתה אי שם מתחת לאחוז החסימה. חברי הכנסת של המפלגה כלל לא מוכרים ולא ידועים דבר שיקשה על מציאת. מי הם חברי הכנסת מה ההשכלה שלהם ולמה עלינו הציבור לתת אמון בהם שיעזרו למישהו מלבד לחשבון הבנק שלהם.
 
פששש, איזה כיף לדבר איתך בטח

אני מסוגלת וחצי לנהל את חשבוני. נראה אותך מסתדר עם 3 וחצי אלף שקלים בחודש כשיש לך לשלם שכר דירה, חשבונות של הבית, לימודים, נסיעות ומכולת. אולי באמת הגיע הזמן שתהיה חברת כנסת עם מינוס בחשבון בנק, או ראש ממשלה עם משכנתא. שישבו נציגים שבאמת מייצגים את העם ולא כל מיני עשירים משכונות פיתוח שלא צריכים לדאוג לגמור את החודש. אגב, אני, באופן אישי, חושבת שחברי כנסת צריכים להרוויח את המשכורת הממוצעת במשק. לא יותר. רק זה ישמור אותם מחוברים באמת לאזרחים אותם הם מייצגים. חבר כנסת שירגיש את המשכורת הממוצעת במשק על בשרו, יבין בדיוק על מה כל אותם ארגונים חברתיים מפגינים מול הבית של סילבן, למשל. זה ישמור על חברי הכנסת שלנו אותנטיים וידרבן אותם לפעול למען העלאת השכר הממוצע במשק. אני חושבת כך גם לגבי עמיר פרץ, יו"ר ההסתדרות. לא יתכן, לדעתי, שמי שאמור לייצג את מעמד העובדים השכירים, שמחצית מהם לא משלמים מס הכנסה כי הם מרוויחים משכורת מינימום, ירוויח עשרות אלפי שקלים בחודש. כשנבחר ציבור זה או אחר מרוויח כל כך הרבה כסף, הוא שוכח לפעמים איך זה היה פעם, עם מינוס בחשבון ומשכנתא עם ריבית מטורפת על הראש. שיהיה יום טוב.
 
ועוד משהו

סתם בשביל הקטע: אני עובדת במשרד עם עוד 30 עובדים/ות. סקר מהיר בין המשרדים והסתבר(הפתעה! הפתעה!) של-8 מהם בלבד יש איזון בחשבון העו"ש או פלוס(אבל ממש לא גדול). אני חושבת שלמרות שזה לא סקר מייצג בכלל, זה אומר משהו ברמה מסוימת. למשל, שרוב האנשים במדינה הזו נמצאים באוברדראפט ומשלמים מאות שקלים כל רבעון ריביות. בקטע הזה, לצערי, אני ממש לא מיוחדת...
 

ronen1981

New member
האמת.

כנראה שבני אדם מזוכיסטים מטבעם ולכן מרבים האנשים שבאים לדבר איתי.
. חוץ מזה יש הבדל עצום בין שיחה רגילה איתי (וחד כמה וכמה שיחה רומנטית עם בנות המין היפה.) לבין עימות מילולי איתי. תראי בתחלס מנקודת מוצא למרות שאני לא מראה זאת אני מחבב אותך ואת חברותיך מובילות התנועה ואם את שואלת למה ?! (בתמהה,). ההסבר הוא פשוט אני מחבב נשים שלוקחות אחריות לחייהן שמנסות להיות דומננטיות ומנסות להשפיע ולשנות ולא להיות פסיביות או ה"אישה הקטנה שיושבת במטבח". ושוב כמו שאמרתי לדעתי התנועה לא תעבור את אחוז החסימה אבל תהווה נזק אלקטורלי לתנועה שאני כיום תומך בה ולכן אני מצידי אשתדל לצמצצם נזק זה ככל הניתן. לגבי להסתדר עם משכורת מינימום אני הייתי מסתדר אבל ברור שלא היתי מסוגל לקיים אורח חיים שאני רגיל אליו,וזו הסיבה למה אני סטודנט בהנדסת חשמל מקצוע שאפשר לומר די יבטיח לי תנאים טובים יותר. כעת לגבי המשכורת של חברי הכנסת אני לא מסכים איתך ולדעתי בלבד שימנעו מהוצאות אש"ל מופרחות ומוגזמות המשכרות עצמה בבסיסה היא הוגנת ואני מתנגד לפגיעה בה מכל מיני טעמים בהם המשכורת כפי שהיא מאפשרת עדיין מוקד משיכה של אנשים איכותיים (אם היא תיהיה נמוכה הרבה פחות אנשים מוכשרים ימצאו עצמם מנסים להכנס למערכת הפוליטית.) ועוד סיבה היא שכפי ששופטים נהנים משכר גבוה בכדי שיהיה קשה יותר לגרום לליבם להטות כך גם מחוקקים. ויש עוד סיבות אבל אילו השניים די בהם.
 

ornata

New member
האמת האמיתית

רונן סטודנט יקר ואופטימי נראה אותך מוצא היום עבודה!!!!וגם אם תמצא, גם במקצוע שלך המשכורות היום לא משהו (ובטח למי שאין נסיון) עדיין לא יצאת לחיים האמיתיים, אתה עוד סטודנט, וזה מסביר את הזמן שיש לך לשבת כל היום על המחשב, ולקנטר, במקום לקום ולקחת אחריות!!!! אורנה יחד נבנה ישראל אחרת
 

ronen1981

New member
אורנה יקרה.

אכן אני אדם אופטימי מטבעי ונכון להיום אין לי עניין בעבודה מכל מיני שיקולים חוץ מזה שזה די בעיתי כעתודאי למצוא עבודה.(אני מסתדר יופי אם לחיות על חסחונותי אצל הורי...) מכל מקרה חברי הסטודנטים לא מעט מהם (מאילו שמחפסים לעבוד.) עובדים במקצוע כסטודנטים. נכון שהמצב היום פחות טוב מבעבר אבל עדיין לבוגרי הפקולטה שלי (שנחשבת הטובה בתחומה בארץ וב10 הטובות בעולם.) יש עבודה אולי בתנאים פחות טובים מבעבר אבל עדיין יש עבודה בתנאים טובים יחסית (ההבדל הוא בכך שאם בעבר לכל בוגר פקולטה הציאו כ4-5 עבודות אז כיום יש כהצעה לבוגר פקולטה נכון שזה פחות אבל יש עבודה) והמצב ישתפר ואחת הסיבות שאני תומך בשינוי היא כי היא תגרום למצב להשתפר ואת יכולה להכנס לפורום מובטלי ההי טק ולשאול בעד מי הם ותראי ששינוי היא המפלגה המובילה מבחינת התמיכה בה ואת מוזמנת להתעניין בפעילותו של מודי זנדברג שעומד בראש ועדת הכנסת לענין מובטלי ההיטק ותעשיות עטירות הידע. כעת לגבי לקיחת אחריות אני חושב שאני לוקח מספיק אחריות ואת שלא מכירה אותי לא תשפטי אותי. אני חבר רשום בשינוי (והיתי פעיל בעמותת חופש בעבר,אם תכנסי לאתר חופש ליומני החדשות תראי שני יומנים חיפאים של רונן הם שלי. ובחברה להגנת הטבע היתי חבר וכיום חבר באדם טבע ודין והאצלתי להם סמכות להגיש עטירות בשמי,וחתמי לאיכות השלטון על העטירה שלהם לבג"ץ בנוגע לחוק טל.) אני פועל לשכנע אנשים לתמוך בשינוי (מפלגה שאני מאמין שהיא הכי טובה מאילו המתמודדות לכנסת) וכשיש זמן משתתף בפעילות הפגנות וכד של המפלגה. מלבד זאת התנדבתי לעתודה האקדמאית ואני הולך לתרום את חלקי לצבא שלנו במשך 6 שנים ולעזור ככל שבאפשרותי להפוך אותו לצבא איכותי ומתקדם יותר. וכששתחרר אוכל להיות מעורב פוליטית יותר מהיום.
 

עופר א

New member
סתם מתוך סקרנות

ronen1981, לאור הלהט הרב, הדבקות במטרה, שעות הכניסה לפורום הפרוסות על-פני כל שעות הימממה, רציתי לשאול? השכר משינוי בגין הכתיבה, מאפשר לך שלא להיות במינוס?
 

ronen1981

New member
עופר א מצחיק אתה...

את פועלי אני עושה בהתנדבות מלאה (ללא תמורה כספית) התמיכה שלי בשינוי היא משום הבנה שהיא הכי טובה למדינה. לא שמצבי הכלכלי מענינך אבל לפני שהתחלתי ללמוד עבדתי קשה במשך חצי שנה כולל שעות נוספות וחסכתי סכום שעליו אני מתקיים (בהתחשב בעובדה שאין לי הוצאות שכר דירה חשמל מים וכד כיון שאני חי אם הורי ואת שכר לימוד הצבא משלם .) וחוץ מזה שאני תמיד יכול לעשות פר"ח (כפי שעשיתי שנה אקדמאית שעברה.) .
 

ronen1981

New member
וגם אפשר.

תמיד לתת מידי פעם שיעורי עזר,או לעבוד מעט שעות בשבוע.
 

יופלה1

New member
חמוטל העם לצידך

שלום חמוטל ויושבי הפורום... אין ספק שכדי לעשות שינוי מהותי בכל מה שקורה היום בכנסת צריך להיות בולדוזר אמיתי ואת הכוח הזה העם יתן רק לגוף שיקום מהעם גוף שיתן מעצמו הרבה לפני שהוא רץ לכסא החם ישראל אחרת רצו לבחירות מוקדם מידי וחלוקת סופגניות היום לא תשנה כלום הייתי שמח לראות אנשי עסקים התורמים וממנים גוף צעיר וחדש הרואה בעשייה שליחות ולתת לעם לבקש ממנהיגי הקבוצה ליצגם בכנסת שלכם יופלה
 
למעלה