ישראל אחרת - בכל מחיר?

MayRosen

New member
ישראל אחרת - בכל מחיר?

"שלום, החל מתחיל מבצע שטח לילי שימשך עד ליום הבחירות..." זה נוסח המייל שהגיע לידי מחברי ישראל אחרת. מישהו מוכן להסביר לי מה זה "החל מתחיל" ? שאלה פשוטה:אנשים שרוצים לכהן בממשלתנו, לא מן הראוי שידעו לכתוב כמו בני אדם ? נתקלתי בתופעת החובבנות של ישראל אחרת כבר לפני מספר חודשים כאשר נכחתי בכנס שלהם: היו 4 נואמים- שחזרו האחד על דברי השני, כל אחד בעברית קלוקלת יותר מקודמו. בנוסף נאמה בחורה נאום שדמה יותר לנאום בת מצווה מאשר לנאום של תנועה פוליטית. התאכזבתי קשות מהאירוע,לאחריו ניסיתי בשנית לקחת חלק במסגרת אחד מחוגי הבית ושוב הופתעתי לגלות אנשים שהם בסה"כ פוליטיקאים קטנים וחובבנים. כנראה שמאז אותו הכנס כלום לא השתנה וחבל! לטעמי, נציגי ישראל אחרת, כדאי שילמדו לנאום, לכתוב ואולי אחרי כן ינסו להפוך לנבחרי הציבור. יותר עדיף!

נו, אז היתה טעות. קורה.

בני אדם אנחנו. לא רובוטים. זה אמור היה להיות "החל ממחר מתחיל" בסך הכל מייל, לא מניפסט ששחררנו לעיתונות. זה מייל פנימי בינינו וגם אני לפעמים שוגה בכתיבתי. זה לא מה שיעצור אותנו, הקטנוניות הזו שאתה סובל ממנה. הכנס היה בלתי רגיל, אני ואתה כנאה לא השתתפנו באותו כנס. הנאום האחרון של הבחורה, שבמקרה קוראים לה מירי, והיא אחת המנהיגות הראויות במפלגה שלנו, היה נהדר ואני לא היחידה שחושבת ככה. נאום בת מצווה? אני לא זוכרת נאומי בת מצווה כאלה עוצמתיים, אותנטים ומצוינים. מירי היא נואמת ראויה ואני שמחה שהיא אחת מהמנהיגות של המפלגה שלנו. אנחנו לא פוליטיקאים קטנים וחובבנים. אנחנו מנהיגים שיחה חדשה של פוליטיקה חדשה. כל השמועות, הלכלוכים, ההשמצות והנאצות מגיעים ממקום של פחד. מפלגות מבוססות מתבאסות לאללה שמדברים עלינו כל כך הרבה בתקשורת, ברחוב, בשיחות סלון.... כנראה שאנחנו עושים משהו ממש טוב, אם לא מפסיקים לדבר עלינו ולנסות להעליל עלינו כל מיני עלילות שווא. להיות נבחר ציבור לא נמדד בקטנוניות לשונית. יש אצלנו במפלגה מנהיגים ראויים ובלתי רגילים. וכן, אנחנו חסרי נסיון וידינו לא התלכלכו עד היום בפוליטיקות קטנות, אינטרגיות ותעמולות שקריות. וזו הבשורה שלנו, בישראל אחרת, להביא רוח חדשה ומרעננת של צעירים שבמקום לקטר החליטו לפעול. חוצמזה, בנימה אישית, אני חייבת להוסיף, שהפוליטיקאים המשופשים, המקצועיים לכאורה ובעלי הנסיון הביאו עלינו מצב נוראי של מדינה בתהליכי גסיסה, כלכלה שלא עובדת, מצב בטחוני מזעזע שלא היה כדוגמתו, מיתון קשה שגם בשנות החמישים והשישים לא היה כזה בארץ, מערכת חינוך רווית אלימות, קטל נוראי בכבישים, מערכות רווחה קורסות, זקנים מחטטים בפחי אשפה ברחובות, ילדים בלי מסגרות מתאימות, פערי שכר היסטרים, קיצוצים נפשעים בקצבאות לנכים, אמהות חד הוריות וקשישים ועוד דברים נוראים אחרים. אם אלה הפוליטיקאים שאתה רוצהל ראות בכנסת, ושימשיכו להוביל את המדינה הזו לאבדון, לך תצביע ליכוד. בתודה מראש.

MayRosen

New member
הבנת הנקרא

נתחיל מזה שאני בחורה נמשיך בכך שדיברתי על הכנס הקודם- לפני מספר חודשים ההוא שכל אדם סביר אשר נכח בו הגיע למסקנה כי הוא היה בושה וחרפה לכנס הנוכחי לא הגעתי וייתכן כי מירי נואמת מצוינת אבל זו שנאמה בכנס הקודם הייתה זוועתית מבחנתי מקצועיות צריכה לעבור כחוט השני בכל מעשיכם :מאמייל פנימי ועד נאום חוצב לבבות אני לא מנסה לרגע לומר שהאלטרנטיבה הפוליטית הקיימת בשטח יותר טובה אבל זה עדיין לא אומר שאעדיף לתת את ההצבעה שלי לישראל אחרת לפחות לאור כל מה שראיתי עד כה

טוב, נו

אני פשוט נשבר לי כל הזמן לקבל כל מיני הערות על הקוסמטיקה, במיוחד כשאנשים לא נוטים בדרך כלל להסתכל על המהות ומשום מה נתפסים תמיד על הסגנון. יש לנו מצע בלתי רגיל. אני גאה בכל אחד ואחת במפלגה שלנו, שחודשים ארוכים ויתרו על שעות פנא ושעות שינה בשביל אידיאל אחד גדול ודי מטורף, להעמיד מפלגה על הרגליים ולהוביל מהלכים חדשניים במדינה שלנו. אנחנו משתפרים, אין מה להגיד. אנחנו גם טועים פה ושם. אנחנו עובדים קשה כדי שדברים יתקתקו כמו שצריך. לא נכחתי בכנס שאת מדברת עליו. אבל אם החוייה שלך מהכנס ההוא היתה לא משהו, אז אני יכולה לספר לך שהכנס האחרון בגני התערוכה היה נהדר בעיניי ובעיני אלפי האנשים שבאו ונותרו כל הערב, עמדו, למרות הגשם שהיה והתרגשו יחד איתנו, מחאו כפיים וחייכו. היו אנרגיות מדהימות באותו ערב והנאומים היו נהדרים בעיניי. אני מאוד התרגשתי מחלקם. אני לא יודעת מה בדיוק ראית עד היום, אבל את מוזמנת לחבור אלינו ולהצטרף ולשנות מבפנים, בדיוק כמו שאנחנו עושים כל הזמן וזה בעצם הרעיון שלנו. להיות חוץ פרלמנטרים לא עובד. השינויים שאנחנו רצים לחולל יכולים להעשות אך ורק מתוך הכנסת, שהוא בית המחוקקים שלנו. רק באמצעות חקיקה, באמצעות אכיפה נאותה ואפקטיבית של חוקים, ישומם הלכה למעשה, וישום תפיסות חדשות בעניין סדרי עדיפויות לאומיים, חלוקה הוגנת וצודקת של משאבים-רק כל אלה יעשו כאן ישראל אחרת. ההצבעה שלך חשובה לנו, כמו כל הצבעה של כל אחד אחר. ואם משהו מפריע לך בהתנהלות שלנו, אנחנו נשמח לשמוע, את יכולה לשלוח מייל, או אפילו להרים טלפון. את מוזמנת גם להגיע למשרדים ולעזור לנו לקראת הבחירות. כל אחד חשוב! כל אחת חשובה! ואם את רוצה להביא את הקול שלך, את הדעות שלך והמחשבות שלך ולסייע לנו בכל דרך שתבחרי-אז בכיף, אנחנו נשמח לעוד פעילים ופעילות שרוצים לעשות הבדל אצלנו במפלגה, שרוצים להשפיע, לשנות. מה שראית עד היום זו אכן היתה חויה לא נעימה, אני מניחה, אז היו מייליים עם שגיאות תחביריות, או מילים נעלמות, אז העברית של חלק מאיתנו לא מושלמת סטייל אבשלום קור, אבל המהות, אחותי. תקשיבי למהות. תקראי את המצע שלנו, תבואי להלחם איתנו בחונטות המבוססות של הפוליטיקה הישראלית, שדואגות רק לעצמן ולמקורביהן. בואי, תשני יחד איתנו! שלך.

ronen1981

New member
ושוב חבל שתזרקו קולכם לפח.

שכן ברור שלא תגיעו ל60000 קולות עד ליום הבחירות. לא עדיף שתצביעו לשיוי היכן שקולכם יכול להשפיע ולהביא לידיד שינוי. הרי בסוגיה הכלכלית אין הבדל מהותי (העתקתם כמעט לחלוטין את מצע שינוי.) ואתם מפלגה שלמעשה באה למען שויון זכויות וחובות למען חירות הפרט וחופש המצפון. אז למעשה הבית שלכם צריך להיות שינוי מפלגה שלא רק בטוח תעברו את אחוז החסימה אלה מפלגה שאם די מנדטים תעשה את השינוי שישראל אחרת כל כך חפצה בו.

רונן, אתה ממש מעייף אותי.

כל הקביעות האלה שלך פשוט נשמעות כמו מנטרה משעממת. אבל לגמרי משעממת. מה זאת אומרת שברור שלא נגיע ל 60 אלף קולות? מה, אתה עומד עם סטופר ומודד אותנו? מה פתאום שנצביע לשינוי? למפלגה הנאו-פאשיסטית הזו? אתה מדבר ברצינות? מה בדיוק שינוי תרמו למדינה? ברצינות אני שואלת. מזיז לכם המצב החברתי? במקרה קראתי היום את המצע של המפלגה וחשכו עיניי. חול וחול ואין מה לאכול. קפיטליסטים מרוצים מעצמם עם אמירה ששואפת לאפס בכל מה שקשור לכלכלה וחברה, לזכויות אדם, למעמד האשה ולמדיניות רווחה. יושבת לה קבוצה של מנופחים מרוב חשיבות עצמית, שכל יום כל היום רק יורה סיסמאות ריקות מתוכן על כפייה דתית ובינתיים אני רואה שדווקא מרצ וחד"ש עשו הכי הרבה בכנסת ה-15. אז על מה בדיוק אתה מתגאה ומשוויץ כאן? קראתי גם את הסקירה של הצעות החוק שהגישו חברי הכנסת מטעם שינוי. מה אני אגיד לך, לא נפלתי מרוב אושר ותדהמה. הבית שלנו זה במפלגת ישראל אחרת. שיהיה ברור. אנחנו לא הולכים לאף מקום מלבד לבחירות, בגאווה ענקית על כל מה שהשגנו עד היום. יש לנו עוד חודשיים של פעילות עניפה, מעניינת ומדליקה. אנחנו לא מפלגה של שנאה, בניגוד לשינוי, שראשיה מטיפים לשנאת חרדים ומטיפים לסגידת הגברים העשירים והחילונים. המפלגה שאתה אוהב לדבר בשמה היא מסוכנת לדמוקרטיה הישראלית. הנאו-פאשיזם המתעצם שמטפטף בשיטתיות מכל נקבובית פוליטית שלך ושל דומייך מבחיל אותי. כבוחרת מזה שלוש מערכות בחירות, אני רוצה להגיד לך, שגם לפני שהקמנו את מפלגת ישראל אחרת, מעולם לא חשבתי ולו למאית השניה לשים בקלפי פתק של שינוי, אך ורק בגלל הסגנון הבוטה והמכעיס, המהות המאיימת והמוחלטת והמצע הפאשיסטי המובהק. שינוי היא מפלגת ימין מובהקת ועל כך אין עוררין. חברי הכנסת מטעם סיעת שינוי תמכו בהגדלת התקציבים למתנחלים, התנגדה לפינוי התנחלויות, תמכה בהקמת מאחזים בלתי חוקיים בשטחים, שינוי הצביעה בעד התקציב לשנת 2003, תקציב שבאופן ברור ביותר ממשיך להנציח את ההקצבות הממשלתיות לחרדים ולמתנחלים, חברי הכנסת של שינוי תמכו בהצעת חוק של חבר הכנסת דוד לוי, שרצה להקצות כמליארד שקלים לטובת משפחות בבקעת הירדן ולא הסכימו להצביע בעד הצעות חוק בעניין חיוב מתנחלים באגרות פינוי של מתנחלים ביו"ש ועזה. שוק חופשי זה יכול להיות סבבה, אבל אי אפשר להמשיך ולחיות בבועה התל אביבית. שוק חופשי פוגע וימשיך לפגוע בתושבי עיירות הפיתוח והפריפריות, יפגע בתושבי הדרום והצפון הרחוק, ואם לא נכונן כאן מדיניות שווה והוגנת מבחינה תקציבית על פי חקיקה סוציאליסטית נאותה שתגן על זכויותיהם של אלה שלא גרים באזור חיוג 03 הכלכלה תמשיך למוטט עוד ועוד משפחות קשות יום. החוכמה של המצע הכלכלי של ישראל אחרת, הוא שהוא עובד במקביל ומשיק למצע הרווחה של מפלגת ישראל אחרת. מצע הכלכלה-רווחה שלנו מדבר על שילוב הוגן בין כלכלה חופשית למדיניות רווחה. אני לא שמעתי ולא קראתי במצע של שינוי על מדיניות רווחה אוניברסלית לכל אזרח ואזרחית במדינה. אני לא קראתי אף הצעה אופרטיבית אחת שנותנת פתרונות מעשיים לטווח ארוך לשיקום המצב הקיים כיום במשק. אז בוא לא נצא בסיסמאות ריקות מתוכן. תקרא את המצע המפורט של ישראל אחרת ותבין שאתה הוא זה שממוקם בבית הלא נכון. הדברים שאנחנו רוצים לשנות יבואו מאיתנו, כי אנחנו באמת מחויבים לכלל אזרחי המדינה ולא רק לשכבה מצומצמת של עשירים חילוניים. האינטרס שלנו הוא הבראת המשק בכללותו ולא רק זריקות תמריצים לשכבת הביניים. הבית שלנו נמצא בכיכר הבימה 2. תבוא בהזדמנות, אני בטוחה שאצלנו באמת תרגיש כמו בבית. אני מבטיחה לך שאנחנו לא נסמא עינייך בסיסמאות ריקות מתוכן. יש לנו מספיק תוכניות מפורטות למדינת ישראל לפחות למהלך שתי קדנציות ארוכות של עשייה פרלמנטרית. בברכה.

ronen1981

New member
הצלחת לעבור את הבגרות בהיסטוריה ו..

ובאזרחות??? אם כן זה רק יוכיח עוד טענה שלי שהבגרויות הם קלות באופן מגוחך וההוראה בארץ היא על הפנים. כפי הנראה ישנת בזמן שלימדו על משטרים פאשיסטים ומהו פאשיזים ,ולמרות שאני לא מורה החלטתי לקחת על עצמי מסימה זאת ולהשכילך. (רק אומר שאם את מתעדת להיות ח"כ מטעם ישראל אחת אבוי לנו האזרחים אם חלילה מישהי כה משכילה כמוך תכנס לכנסת.) נתחיל בדבריו של פרופסור רוגר גריפין : FASCISM: An article by Professor Roger Griffin, School of Humanities, Oxford Brookes University. I INTRODUCTION Fascism, modern political ideology that seeks to regenerate the social, economic, and cultural life of a country by basing it on a heightened sense of national belonging or ethnic identity. Fascism rejects liberal ideas such as freedom and individual rights, and often presses for the destruction of elections, legislatures, and other elements of democracy. Despite the idealistic goals of fascism, attempts to build fascist societies have led to wars and persecutions that caused millions of deaths. As a result, fascism is strongly associated with right-wing fanaticism, racism, totalitarianism, and violence. כעת נסכם את עיקרי האידאולוגיה הפאשיסטית *פשיזים הוא השקפת עולם כוללנית הנותנת משמעות לקיום האנושי. #המדינה ערך עליון ושלם. #משמעות הפרט רק במסגרת המדינה . #התנגדות להשקפות עולם ומשטרים אחרים כגון:ליברליזם סוציאליזים לגבניו דמוקרטיה. #המנהיג מגלם את רצון הפרט והמדינה. עמדת הפאשיזם כלפי הדמוקרטיה פאשיזם:הפרט חסר ערך מחוץ למדינה. דמוקרטיה:זכויות הפרט במרכז. פאשיזם:הכרעת המנהיג. דמוקרטיה:הכרעת הרוב. פאשיזם:אי שויון טבעי. ד:שויון כזכות טבעית פ:ריכוז סמכויות ד:הפרדת רשויות . פ:מפלגה אחת ואיסור התארגנות ד:חופש התארגנות וביטוי. פ:אידאולוגיה אחת לגיטימית. ד:פלורליזם. פאשיזם בעד שליטה ריכוזית בכלכלה ,מאבק בין מדינות מאבק של אידאות והמלחמה שיאה של המדיניות ,המלחמה היא הבורר בין החזק לחלש בין הטוב לרע ,והיא הביטוי הנעלה ביותר של רוח האדם. מדיניות פאשיסטית היא כוחנית ואימפריליסטית. עכשיו משהשכלנו והבנו מהו פאשיזים מישהי חיבת לי התנצלות הן על השואת שינוי לפאשיזם והן על דיבור על "דליפה של פאשיזיות ממני". שינוי היא מפלגה דמוקרטית ליברלית ציונית חילונית שוחרת שלום. במצע מבוטאים דברים שונים כגון: "שינוי נלחמת כנגד הכפיה הדתית ,למען מדינה חילונית,שבה יש מקום לכל מגוון הדעות והאמונות." (האין זו קריאה לפלורליזים ולזכויות פרט ) "שינוי תומכת בתהליך השלום ..,צריך לנהל משא ומתן עם חוגים פלסטינים מתונים ...את המאחזים הבלתי חוקיים יש לפנות לאלתר....במסגרת שלום ישראל תצטרך לפנות ג את ההתנחלויות הפזורות בלב האוכלוסיה הפלסטינאית ....כיבוד המקומות הקדושים לשלושת הדתות....." ""אנו חושבים שצריך להחיש את קצב ההפרטות ולהוציא את המדינה ממעורבות הגדולה בתום העסקי ...תומכים ללא סייג ביוזמה החופשית ..."(האם זו לא ההפך מריכוזיות) "שינוי רואה בחוק טל...פגיעה קשה חמורה בעיקרון השויון.." "חינוך צריך לפתח ערכים הומניים דמוקרטיים ,ליברלים ופלורליסטים" "לחוקק את חוק יסוד חופש הדת כדי לעדן את השוויון בין זרמי היהדות השונים ..." "יש ליעל את המנגנון הציבורי ולצמצם את שליטת הפקידים בחיי האזרח". "שינוי מאמינה שכל אזרח רשאי להחליט במה יאמין .....חופש הביטוי וחופש ההתאגדות הם אבני יסוד לחיים דמוקרטיים." "שינוי מאמינה בערכי היסוגד של ישראל כמדינה ציונית ויהודית הפתוחה בפני כל יהודי,מדינת חוק בה מיעוטים נהנים משיויון זכויות,ברוח הנאמר במגילת העצמאות". כפי שניתן לראות בעיליל דברי הם לא יותר מאשר הוצאת דיבה ולשון הרע ובינם לבין האמת והמציאות כלום. ואם אנשים כמוך הם ממקימים התנועה וממוביליה זו רק עוד סיבה טובה מיני רבות לא לתמוך בה.

ronen1981

New member
בנוגע לכלכלה.

את מוזמנת לקרא את מאמרה של מלי פולישוק בלוך בעיתון התנועה (היא הולכת להיות ח"כ מטעם שינוי ולכן יש טעם רב בלקרא דבריה במיוחד לאור העובדה שהיא אעומדת בראש ועדת שינוי בנושא כלכלה.) אני חושש שאת מלבד שלא יודעת היסטוריה לא מבינה הבנת נקרא ,שכן אם באמת קוראים את המצע של שינוי ואת עיתון התנועה האחרון (וכן קודמיו) אי אפשר להגיע למסקנות שלך אלה אם מתקים אחד משני תנאים !) האדם לא מבין הבנת נקרא ולא מסכיל במיוחד או 2)האדם משקר במצח נחושה לגבי מה שקרה. שינוי היא מפלגת מרכז מה שאומר שהיא נמצאת מימין לעבודה ומשמאל לליכוד. היא בעד גדר הפרדה,היא בעד פינוי התנחליות בלתי חוקיות וכאלו מבודדות שיש בעיות קשות כלכלית וביטחונית לקימן תוך שמירה על גושי ההתנחלויות תחת שלטון ישראל (קרי מתנגדת לטראנספר שהמפלגות ה"נאורות" בשמאל מדברות עליו וזאת בצביעות רבה לאור יחסם למשל לטרנספר מסוג אחר שמולדת מציאה.). והיא נגד הכרה בזכות השיבה.

ronen1981

New member
לגבי סוגית התקציב.

סוגיה שנידונה רבות באתר שינוי ואת מוזמנת להכנס לשינוי לדבר עם ח"כ אברהם פורז (איש ימני ממש סוף הדרך אה????????) שיכנס בשעה 5 בצהרים לענות על שאלות. כעיקרון את ההתנגדות לתקציב בנקודות השונות במתקונתו הנוכחית תוכלי לקרא בעיתון התנועה ובסיגים השונים ששינוי הגישה. אבל חשוב להבין שינוי היא לא מפלגה של צעירים מלאי חלמות שמאמינים במשעו שמשול לבלון בועה נפוח (מענין לאיזו מפלגה אני מרמז.) אלה תנועה מעשית רצינית שמבינה שבמצב הנוכחי עם אבטלה קשה עוני וכולי אי העברת תקציב בקריאה הראשונה גם אם לא מסכימים איתו וחושבים שיש לעשות בו שינוים רבים יהיה גרוע בהרבה מהעברת התקציב הנ"ל. אי העברתו משמעות הדבר אוטומטית הורדת דירוג האשראי של ישראל וכניסה לשנה חדשה למסגרת תקציבית. אולי כשמדברים בססמאות ומתוך בערות אפשר לטעון שיש להתנגד לתקציב אבל מי שמבין בכלכלה ושם את טובת ישראל מנגד עיניו מבין שכמה שלא מרוצים מהתקציב יש להעבירו גם אם לא הצלחנו לשנות בו את כל השינוים שרצינו בהם (כיוון שאנחנו הינו סיעה קטנה יחסית.) ואם ניקח אנשי עסקים למיניהם שאתם מעלים אותם על דרך נס הם הרי תמכו בהעברת תקציב מסגרת לישראל משיקולים ששינוי תמכה חרף אי שביעות הרצון מהתקציב המוצע.(לא זוכרת את שרשרת אנשי העסקים שנתדפקו על דלתו של פואד.) ובוא נזכר שמדובר בקריאה ראשונה כאשר ניתן בינה ועד לקריאה השלישית להכניס עוד שינוים בתקציב. ואם ניזכר העבודה לכאורה פרשה בגלל התקציב נכון? אם כך מדוע פתאום מדברים על כך שמצנע שולח נציגיו לבדוק כיצד ניתן להגיע למצב בו עבודה תתמוך בתקציב. (אולי מצנע מבין גם את החשיבות בהעברת תקציב מסגרת גם אם הוא לא מושלם .)

גרומפי

New member
רונן חבל לך על הזמן

מפלגת הילדים הזאת באמת חושבת שהיא תעבור את אחוז החסימה למרות שמתוך עשרות הסקרים שפורסמו באף אחת מהן היא לא קיבלה מנדט ותראי מי מדבר על סיסמאות!"ממשלה בלי פוליטיקאים" האם זו לא סיסמא? ובכלל למה אנחנו צריכים קומוניסטים יאפים בשינוי? מי רוצה את הקומוניסטים הדמגוגים האלה? נ.ב בלי רונן לא היה לך פה עם מי לדבר

akira

New member
רונן אתה צריך להיות גאה

רציתי להצביע שינוי, אבל אחרי שראיתי את ההתנהגות שלך כאן, אין שום סיכוי בעולם !!!!

ronen1981

New member
קשה לי להאמין שיש ממש בטענה שלך.

וזאת מכמה טעמים בהן: אם אכן תמכת בשינוי והסכמת עם האידאולוגיה שלה אין שום סיבה שבשל דברי תחדלי לתמוך בה לאור העובדה שאני לא מתמודד לכנסת אלה תומך "כמוך". אני יותר נוטה להאמין שרשמת דבריך סתם להציק לי ,אבל לא צלח לך. עם כל הכבוד אני לא מוכן לשבת בשקט על אימרה שפשיזים נוטף ממני או השואה של שינוי לפאשיזים. ואני מצטער שהבחורה שהשותה לפשיזים או שלא יודעת מה משמעות פאשיזם או שבמידה וכן יודע שיקרה והוציעה דיבה.

akira

New member
אני בוחן מפלגות לפי אופי האנשים

ולאור הטימטום שלך והעובדה שפורום שינוי ה"נאור" צינזר הודעות, אך באמת שאין שום סיכוי.

white star

New member
../images/Emo6.gif אוי מזל ששיעמם לי...

כזה צחוק טוב לא היה לי הרבה זמן "אנחנו לא פוליטיקאים קטנים וחובבנים" ובהמשך "וכן, אנחנו חסרי נסיון" וכל שאר ה"דרשה" לגבי המצב שמעתי בפורום "מרצ" כמה שזכור לי טוב. זה היה טוב תמשיכו ככה
LOL

אני אשתדל להיות רצינית

למרות שעל פי דבריך מתאים לי יותר לנסות להיות סטנדאפיסטית. אנחנו לא פוליטיקאים קטנים וחובבים. אנחנו אידיאליסטית. נחנו רוצים לשנות את השיטה הרקובה והמסואבת. אנחנו רוצים לשנות את סדרי העדיפויות הלאומיים, אנחנו רוצים שכל אזרח ואזרחית יתרמו למדינה, בין אם זה בשירות צבאי ובין אם זה בשירות אזרחי. אנחנו חסרי נסיון מבחינה פרלמנטרית(רובנו, בכל אופן), אף אחד/ת מאיתנו לא היה חבר כנסת מעולם. בגלל זה כתבתי חסרי נסיון. אבל מה שבטוח זה שכל אחד ואיתנו מחויב. חלק ניכר מהפעילים המרכזיים בישראל אחרת מגיע מתנועות חברתיות, מעשייה בשטח(עובדים סוציאלים, למשל), מכל מיני ארגונים חברתיים, פמיניסטים וכו´. לכל אחד ואחת מאיתנו יש אמירה חברתית נוקבת ורצינית ואי אפשר להאשים אותנו בחוסר רצינות, או בחוסר אידיאולוגיה. בברכה.

לברכה

את טוענת שחלק ניכר מהפעילים שלכם מגיע מהשטח והרי כל מפלגה כמעט תעיד על כך

למעלה