ישראל או ארה"ב

bubu113

New member
ישראל או ארה"ב

שלום לכולם אז ככה , אנחנו חיים בארה"ב ובני אובחן לפני 8 חודשים PDD היום בן 2 ו3 חודשים. הוא מקבל טיפול ABA 5 פעמיים בשבוע של 3 שעות כל יום, ריפוי בעיסוק פעמיים בשבוע עכשיו עובדים על קלינאית קשורת, קיבל גם שעה בשבוע גן להיות עם ילדים. לאחרונה החלטנו לחזור לארץ והשאלה שלי איפה יותר טוב מבחינת הטיפולים ומענה על כל הבעיות. אמרו לי שבארץ הטיפול מאוד גרוע ולא כדי לי. אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות. דבר אחד אני כן יודעת שאעשה הכל שיהיה לו הכי טוב ויקבל כל מה שיזדקק . גם אם תוכלו להדריך אותי איך מתחילים בארץ את הכל מהתחלה? אני מאמינה שהוא יצתרך לאיבחון נוסף בארץ. אז איך מתחילים, איפה, מה זכויות? (מרכז הארץ) תודה מראש לכולם!

מרב געש

New member
איך זה נעשה בארץ

אני בכלל לא בטוחה שהטיפול בארץ פחות טוב מארהב. אולי תלוי איפה.... אם תגיעו לארץ בקרוב - ההשמה בגן תקשורתי - גן המתמחה בטיפול בילדים עם בעיות תקשורת תהייה על בסיס מקום פנוי, ולא בטוח שיש. אז זה בעייתי. אבל אם את מדברת על הערכות לשנהל הבאה אז התהליך הוא כזה 1. אכן אבחון - אם אני לא טועה במקרה של פדד צריך גם פסיכולוגי וגם רפואי. סביר להניח שאבחון מחול לא יתפוס כאן. אולי תצטרכו להגיע לארץ לצורך יצירת אבחון תקף, או לחפש את אתם בעיר גדולה בעלי מקצוע ישראלים שיכולים לתת לכם אבחון שיהיה תקף גם בארץ. 2. את האבחון כדי להגיש במקביל בביטוח לאומי, ועד סוף מרץ למח' החינוך ברשות המקומית אליה אתם שייכים ולבקש ועדת השמה. מכיוון שאתם עדיין לא תהיו בארץ במרץ יש כאן בעיה. כי אתם לא שייכים לאף אחד. אז אתם צריכים להחליט היכן תגיעו ולדאוג לחוזה שכירות והעברת הארנונה על שמכם בנכס באותה רשות על מנת שהתהליך יתחיל. לגבי איכות הטיפול, יש בארץ לא מעט גני תקשורת. בכל קבוצה 8 ילדים עם גננת ומספר סייעות. רוב הגנים מתוגברים תקציבית על ידי העמותה לילדים בסיכון או אלוט והילדים מקבלים שם טיפולים רבים - קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק, טיפול רגשי, טיפול התנהגות, לגנים שונים גישה טיפולית קצת שונה ותוכלי ללמוד על הגנים כשתדעי יותר טוב איפה אתם הולכים לגור. הילד מקבל הסעה לגן וחזרה אם אתם צריכים את השירות ונמצא בגן משמונה עד 4 בערך. לגבי שילוב עם ילדים רגילים - אני חושבת שכאן זה נעשה לא ממש טוב. יש גנים שנמצאים בסמוך לגן רגיל והילדים יוצאים כל אחד לפי יכולתו לשילוב בגן הרגיל. לא תמיד מספיק, לפעמים הילד יכול יותר ולמערכת אין משאבים לסייעות שיתמכו בתהליך. בגיל דוקא אחרי גיל הגן זה לדעתי הולך ונעשה פחות מקצועי וטוב, השילוב בארהב, לפחות איפה שאני הייתי הוא חלק מתוך מערכ תהחינוך, כאן הוא כזה רק בספר החוקים. בפועל נעשה שילוב מאוד לא מקצועי....בדרך כלל. אשמח לענות על עוד שאלות.

bubu113

New member
למרב געש

היי תודה שענית לי ... חייבת להודות שממש הסתבכתי אחרי ההודעה שלך, עכשיו אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות. מצד אחד אני מאוד רוצה שנחזור לארץ , אנחנו נורא לבד פה אין חברים , לא משפחה , קושי כלכלי וכו... אבל מצד שני הילד פה מקבל אחלה יחס וטיפול מענה על כל צרכיו ובא לי להשאר רק ביגלל זה. השיקולים שלי אך ורק לטובת הילדים שלי, איפה שיהיה להם טוב שם אני אהיה גם, אבל לא יודעת איפה .האנשים לא המליצו לי לחזור לארץ , אמרו לי שהטיפולים שם עלובים, לא ממש מתייחסים, זהו שאני מבולבלת לא יודעת בדיוק איך זה בארץ ... ומה כדי לי לעשות. תודה מראש סליחה על חפירה.

מרב געש

New member
מצטערת שבלבלתי אותך...

אבל עדיף לדעת את האמת. עד גיל בית הספר לדעתי הפתרון בארץ - גני התקשורת טובים, טובים מאוד, אולי לא כולם אבל זו ההתרשמות שלי. הבעיה מתחילה בכיתה א', אם הולכים לכיוון של חינוך מיוחד - אני לא יודעת, אבל השילוב בארץ לא נעשה כמו שצריך. המערכת לא הוכנה כראוי, בשל מגבלות תקציב מן הסתם ואם יש שילובים טובים זה בדרך כלל על גב ההורים - הם מנהלים את השילוב. הבעיה היא שלא בכל מקרה נותנים להורים, גם אם הם יודעים מה צריך לעשות להוביל את הנושא. כשאמרו לך שהטיפולים בארץ עלובים התכוונו מן הסתם למה שאפשר לקבל מהתפתחות הילד - שם זה נכון, פעם בשבוע קלינאית, פעם מרפאה בעיסוק - זה לא מספיק. אבל בגנים יש הרבה יותר טיפולים, וצוות מקצועי ומנוסה והתמונה בהחלט אחרת. אני מבינה שכרגע את מרוצה מטיפולים שילד מקבל, תבדקי מה קורה שם הלאה. איך זה יראה בשנים הבאות ואולי זה יעזור לך להחליט. בעמק הסיליקון יש להם הרבה נסיון ומקצועיות בשילוב ילדים מהספקטרום בחינוך הרגיל ,אבל אני לא יודעת אם אתם שם.

SMADAR55

New member
האם אתם מדברים איתו בעברית והמטפלים באנגלית?

שואלת כי בעבר היו עם בני ילדים שדברו בבית שפה שונה מאשר בגן והיה להם קושי. היה מקרה שהמליצו להורים להפסיק לדבר עם הילד באנגלית בבית כדי לא לבלבלו. איך הוא מתקדם מבחינת התפתחות השפתית? כפי שענו לך, אני חושבת שמאוד תלוי באיזה גן משתבצים. יכול להיות גן מצויין עם צוות חינוכי נהדר ומטפלים מקצועיים ויכול להיות שלא........ יש את האפשרויות בארץ. האם כל הטיפולים שילדך מקבל כיום הם על חשבון המדינה/ בטוח בריאות שיש לכם שם? כאן, הילד זכאי לסל טיפולים. במידה ויהיה בגן תקשורת, הוא יקבל הרבה טיפולים מעבר לניתן בסל. במקרה שכזה, צריך להוסיף לרוב לעמותה (אלוט או "הילדים בסיכון" ) השתתפות חודשים של כ- 550 ש"ח.

bubu113

New member
smadar55

שלום לך כן, אנחנו מדברים איתו בעברית והשיעורים באנגלית. חייבת לציין שהוא מבין בשתי שפות, אבל מנסה להגיד מילים באנגלית, הוא עדיין לא מדבר אך אומר ממש מילים בודדות (באנגלית) . הטיפולים שהוא מקבל זה על חשבון מדינה, עד עכשיו לא שילמנו אגורה על שום דבר ועד כמה שהבנתי הוא גם זכאי לקבל גן תקשורתי מגיל 3 בחינם. אני מאוד מבולבלת , לא יודעת מה לעשות להשאר פה ביגלל כל הטיפולים ומענה שהוא מקבל או לחזור לארץ ולנסות להתחיל הכל מהתלה.הפחד שלי שהוא לא יקבל את כל הטיפולים שהוא זקוק בהם או לא יוכל להשתלב בגן תקשורתי, תכננו לחזור בקיץ, אבל מסתבר שהתקופה הזו בעייתי בשביל גנים (לירשום וכו...) ... אבודת עצות... תודה בכל זאת על המענה.

Navva

New member
אם אתם חושבים לחזור, ויודעים לאיזו עיר

אז תתרגמו לעברית את האבחון, תדאגו שיהיה מי שיטפל לכם בארץ בועדת ההשמה (בהנחה שהילד זכאי לטרום טרום חובה בשנה הבאה. לפי החישוב שלי הוא יהיה בן 3 בסביבות אוקטובר 2012, אם כן אז הוא זכאי בשנה הבאה לגן של משרד החינוך.), עכשיו "מתחילה העונה". הגן התקשורתי כמו כל החנ"מ הוא בחינם, פרט לתוספות. אם את מארגנת מראש עינינים שונים אז הקליטה יותר נוחה. דוגמא פשוטה: אחותי חזרה אחרי 4 שנים בחו"ל עם שלושה ילדים "רגילים". חמותה דאגה לברר על בתי ספר בישוב בו בחרו לגור. אחותי התקשרה בטלפון. חמותה גם רשמה את שלושת הילדים למסגרות שאחותי בחרה. במקרה שלהם הרישום מראש הקל עליהם ועל ביה"ס בלארגן שעות פרטניות ללמוד עברית. מעבר לילד, חשוב שתהיו ההורים במקום שיהיה לכם טוב ונוח, אז גם הילד/ים ירויחו.

naomami

New member
החלטת ועדת השמה תקפה גם אם עוברים עיר

כך שכדאי קודם כל לשלוח טפסים (מתורגמים+מקור חתום) לעיר שסביר שבה תרצו לחיות. ברגע שיש השמה לחנ"מ (הועדות באפריל-מאי), זה לדעתי תקף גם אם בסוף תעברו לעיר אחרת. השמה לגן ספציפי מתקיימת בד"כ רק ביוני, כך שאם תגיעו סביב מאי-יוני לארץ יהיה לכם מספיק זמן לדאוג למצוא בית ולשבץ לגן. אם לא יודעים איזה עיר- אולי תרשמו דרך הכתובת של אחד ההורים, העיקר שבפברואר/מרץ תשלחו טפסים לשירות פסיכולוגי / מתי"א של עיר כלשהי בארץ, כך שהם יגיעו למשרד החינוך ותקבע ועדה. ועדה של עיר אחת תקפה לכל הארץ.

bubu113

New member
לnaomami

תודה רבה על התשובה הכיוון שלנו אזור מרכז הארץ: חולון/בת ים. שם גרים כל המשפחה וכנרא שגם נגור שם. אתחיל לטפל בכל ניירת הנדרשת ואדאג לשלוח לכל הנעמנים. תודה שוב

בשום אופן לא להפסיק לדבר עם הילד באנגלית.

זו דעה קדומה. אוטיסט כן יכול להיות דו לשוני. צריך להכניס לילד שפה נוספת. עוד שפה זה עוד כלי. לשלושת הילדים האוטיסטים שלי, דו לשוניות עשתה רק טוב. ומעל לכל, המחקר בתחום ההתפתחות האישית ורב הלשוניות הוא בחיתוליו. הוא בחיתוליו גם כשמדובר בילדים חסרי לקות וגם כשמדובר בילדים בעלי לקות. יש מעט מאוד עדויות מחקריות על השפעה של הדו לשוניות על ההתפתחות ומעט העדויות האלה דווקא מורים שכדאי להיות דו לשוני, במיוחד אם אתה אוטיסט.

וחוץ מזה,בהליך הגירה עם ילד ובמיוחד אוטיסט

חשוב שכמה שפחות דברים ישתנו. חשוב לקחת כל צעצוע וכל ספר וכל בגד וכל רהיט שמצליחים לקחת. ניתוק הילד מהשפה שהוא מכיר זה קושי אדיר ומיותר.

אנחנו חזרנו מארה''ב ואנחנו מרוצים בארץ.

כשתגיעו לגיל שלוש בארצות הברית, אתם תבינו טוב מדי מה פירוש המשבר בביטוח הבריאות. בביטוח הבריאות ובמערכת הבריאות בכלל. מה גם, שארצות הברית אינה מדינת סעד. חוץ מזה, הABA דווקא בסדר בארץ. הבעיה היא עם הDIR. גרנו בארצות הברית שש וחצי שנים. הבן הגדול שלנו קיבל טיפולים מעולים, כמו שרק בארצות הברית היה אפשר. הבן הקטן שלנו נדפק עד העצמות מהמשבר בביטוח הבריאות. ארצות הברית שהגענו אליה אינה ארצות הברית שעזבנו. החל מיום הולדתו השלישי של בנך, יגמר עניין ההתערבות המוקדמת. מאותו היום, לבן שלך יהיה עדיף לגור בישראל. נ.ב. תשתדלו להביא אתכם ארצה כמה שיותר מחפצכם האישיים. כל צעצוע הכי בלואי שהילד מכיר יקל עליו מאוד את ההגירה אם הוא יבוא אתכם.

bubu113

New member
לעדו בן צבי

תודה רבה על התשובה רק שאלה מה זה DIR? למה דווקא אחרי גיל 3? את האמת עד עכשיו הוא קיבל כל מה שמגיע לו ,לקח קצת זמן אבל בסוף זה נעשה. אני קצת לא בקיעה בבטוח בריאות,יש לו מדיקייט . אם ידוע לך עד איזה גיל מגיע לו מדיקייט? מה הכוונה יגמר עניין התערבות המוקדמת? לא יקבל כל מה שמגיע לו? נצטרך לשלם כסף? סליחה שהפפצתי בשאלות, פשוט מנסה להבין את העיניין ולהתנהג פכי כך. תודה שוב

התוכנית של המדינה, המכונה early intervention

עובדת רק עד גיל שלוש. מגיל שלוש, הילד יהיה נתון לחסדיהם של פקידי ביטוח בריאות, שנעשים מושחתים יותר מיום ליום. DIR זו שיטת טיפול שמושתת על הפסיכולוגיה ההתפתחותית. זאת בניגוד לABA שמושתת על הפסיכולוגיה ההתנהנגותית.

למעלה