ישראלים בחו"ל

• פותח הנושא ro99
  • פורסם בתאריך

ro99

New member
ישראלים בחו"ל

את דעתי האישית אתם רובכם כבר שמעתם יותר מפעם... מה דעתכם? שלוש שנים כסטודנט מספיק בכדי להבין את הנפש הלא ישראלית לעומקה? ומה עם החלוקה למחוזות אירופאים?

Nirvana0

New member
אני לא חושבת שזה עניין של זמן

בלבד, אלא גם עניין של פתיחות והיפתחות אל התרבות האחרת וקבלת השוני ואולי הייחודיות. יש מי שמתקשים להתערות בחברה שאינה דומה לזו שגדלו על ברכיה, ולכן תמיד יבליטו את מה שהם מרגישים ותופשים כשלילי. מכירה לא מעט אנשים, שחזרו לארץ גם אחרי עשור שנים בחו"ל בתואנה שנמאס להם מהקרירות של האנשים שם, ושאין אין כמו הארץ. יש מי שינסו ליהנות ממנה רק לפרקי זמן קצרים, ויש מי שיהיו פתוחים לקבלה כפי שהיא ויעריכו דווקא את ייחודיותה. העניין הוא עניין סובייקטיבי גרידא. בתוך כל זה, אם ניקח את מצב הקהילה בארץ, אני מתיימרת לומר כי היני בטוחה שברגע שהבחור יחזור לארץ, הוא ימצא עצמו חזרה על המטוס אל העם "הקריר". המצב עגום למדי, הרבה יותר ממה שתואר בעיתון האמסטרדמי.

Noile

New member
3 שנים מן הסתם

לא מספיק להבין דברים לעומקם אבל מספיק זמן להבין את רוח הדברים. אני חושבת שהוא מציג יפה את ההתלבטות שלו בכך שיש דברים טובים בשני המקומות וההחלטה להגר היא לא תמיד קלה. מנקודת מבט אישית שלי, טוב לי פה ואין לי כוונות לחזור לארץ אבל לפעמים נמאס לי לאיית את השם לכל מי שרק פגשתי ולא להבין בדיחות שקשורות בדמויות אוסטרליות מהעבר...

TrigATUSA

New member
3 שנים זה יכול להיות מספיק כדי

להכיר את עצמך יש כאלה שלעולם לא יתגברו על תחושת הזרות באירופה, ולא ילמדו לחיות אותה בשלום, ויש כאלה (אני?) שאף פעם לא הרגישו בישראל יותר מידי בבית ולכן רק החליפו גלות אחת בגלות אחרת, עם אנשים יותר אדיבים. קשה לי להתחבר למי שמתגעגע לחודרנות הישראלית, ולמרות שאני מבין שזה עניין אישי, עדיין זה נראה לי כמו מישהו שמתגעגע ליחסים שהם abusive, ומפנטז על חיים במקום (רגשי) שבו אין Boundries לגבי החלוקה של איזורים, אני לא מכיר מספיק אירופאים כדי לגבש דיעה, אבל הניסיון שלי שלכולם יש רגשות בדיוק באותה מידה, וההבדל בניואנסים שבהם אנחנו מבטאים אותם (וגם בבחירה שלנו האם אנחנו כופים את הרגשות שלנו על האחרים) זה נכון שיש לי נסיונות אנקדוטלים בהם הפעמים בהם התפתחה טיסה ספונטנית עם אנשים אקראיים במטוס זה היה עם דרום אירופאים

odedee

New member
אני די מבין אותו...

בטח, לישראלים יש ה-מ-ו-ן חסרונות, במיוחד לישראלים לא נחמדים, כאלה שהם לא חברים שלי. אבל לאלה שהם חברים שלי יש הרבה יתרונות, ואני בתחושה שבארצות אחרות שאני מכיר קצת, קשה ליצור כאלה חברויות. זה לא אומר שישראל היא ארץ נהדרת שיש בה עם נהדר, אבל להרבה אנשים שגדלו בארץ קשה להתרגל לחיות בחברה אחרת שבה השפה, התרבות, המנהגים, התחביבים, האוכל, האופי של האנשים - שונים כל כך. גם לי זה קשה.

een ogenblik

New member
הוא באמת מנסה להבין לעומקה את הנפש

הלא ישראלית? לי נראה שהוא לא מנסה במיוחד. הוא ישראלי החי מחוץ לארצו, וכך הוא גם מסתכל על העולם. שלוש שנים, לשם כך, הן בהחלט פרק זמן מתאים. הוא נמצא מספיק זמן מחוץ לישראל כדי לשים לב לפרטים שתיירים לא רואים, ופרק הזמן קצר מספיק כדי שהקשר שלו עם ישראל לא יהפוך למרוחק.

ronnl

New member
וואו סוף סוף יש לי קצת זמן לקרוא

הוא כותב נחמד אבל והאבל גדול את האמת? שלוש שנים הם מספיק כדי להבין,ולדעתי גם עניין השפה אמור להיות יותר ויותר קל ,וכן מזג האויר גם כן פחות ופחות אמור להפריע,(אפילו כשעובדים בקור בחלוקת דואר פשוט צריכים לדעת איך להתלבש כנראה )ואין כמו הגבינות ההולנדיות לדעתי כמובן... זה עניין של גישה והתחברות למקום לאנשים לאוכל,וכו אם לא מצליחים להתחבר ואם לא טוב מספיק במקום החדש בסוף חוזרים... ואגב מה רע בציפס??????

למעלה