ישעיהו ליבוביץ

השונמית

New member
ישעיהו ליבוביץ

שלום לכל אלו שזוכרים אותי, עדיין... אני לא אטיף לכם פה, במקום זה אומר רק זאת: לכל אלו מביניכם (בעיקר הדתיים) שמכירים ומוקירים את תורתו והגותו של פרופ` ליבוביץ ז``ל, נפתח אתר חדש שעשוי לעניין אתכם ב www.LEIBOWITZ.co.il

אוי לאותו אדם ולדעותיו ...

לכל מאן דבעי בכל אתר ואתר , הריני להזהירכם כי משגה חמור הוא להכנס לאתר זה , וזאת כיוון כי דיעותיו של פרופסור מלומד זה סותרות מכל וכל את העקרונות לפיהם חונכנו וגודלנו . במכתבו זה מכופף הפרופסור הצדיק האלוקי את התורה בפני המדע , ולא ארחיב את הדיבור ... על כן הוספתי קישור לאותו אתר , אף על פי שלכתחילה , רצוי שלא להכנס לשם . ויסלחו לי המתנגדים , אך דעתי נחרצת.

מיקי*

New member
ויזכרו נא הנכנסים

כי אותו האיש בעט בתורה משמים ובכך שישנה תחית המתים מהתורה (וידוע מה שאומרת הגמרא: כל האומר אין תחיית המתים מםן התורה אין לו חלק לעולם הבא) הנקרא בפי מו``ר הרב צבי יהודה זצ``ל אפיקורס שבדור. ואמנם יש ודבריו הינם נכוחים אך רוב תורתו המעידה עליו הינה בעיטה בכל מסורת ישראל שבכל הדורות.

השונמית

New member
דוגמה לכך שדייקתי בהזמנתי...

רק אנשים שמכירים את הגותו של ליבוביץ (שקראו את ספריו) רצויים באתר, ולא אנשים כמו מיקי שמכירים חלקיקים מזעריים מהגותו לרוב באמצעות התקשורת, ובכך הם פוגמים ומעוותים את הגותו. תודה.

מיקי*

New member
חבל שאת לא מסוגלת להתייחס עניינית

ולא לרדת לפגיעות אישיות. אין ספק שישעיהו ליבוביץ הוא מההוגים הגולים של המאה, אולם גם אין ספק בכך שהוא מעורר מחלוקת שאין כדוגמתו ושחלק מדיעותיו הינן בחניות אפיקורסיות ואולי אף יותר מזו. חוץ מזה אדם המעיץ לקרא ולהשוות את חיילי צה``ל (שכל מהותם וכחם זה להגן עלינו) ליודנרט ימ``ש אינו ראוי שאנסה לדונו לכף זכות. אבל אבישג, הייתי מבקש שלא תגיבי אם את לא מסוגלת לנהל דיון (ואף ויכוח) ענייני בלי לרדת לפסים אישיים.

ST

New member
מיקי... זאת לא אבישג...

תסתכל על הכינוי יש ``אבישג השונמית`` ויש ``השונמית``. כן, זה שהיה כאן פעם...

אוי לאומרים צדיק היה...

ואוי לשונמית, שבטח יעיר משהו בסגנון אישי, כמו ``אוי לאלה שצבעם ירוק כהה``. ואם אני אתכנן להיכנס לאתרים של אלה שאני מעריכה את משנתם, הוא לא יהיה בין עשרת הגדולים שלי. ואגלה לכם סוד? הוא גם לא יהיה בין אלף תשע מאות שישים ותשע הגדולים שלי.

למעלה