ישיבת לוטוס מלאה

sebastian85

New member
ישיבת לוטוס מלאה

בעיקרון למי שיושב ישיבת לוטוס מלאה מומללצת הגבהה לישבן או שהכי טוב לשבת בלי כרית מגביהה? ואני לא מדבר מבחינת נוחות אלא מבחינה מסרותית/בריאותית!

ofcourse

New member
ללא הגבהה

לפי המסורת לא השתמשו בהגבהה, נראה שזה רק אנחנו ה"מערביים" שהתברכנו בגמישות "רבה" שנעזרנו בכרית.

מסורתיות, בריאותיות ../images/Emo13.gif

בתנוחת הלוטוס המלאה ללא הגבהה יושבים ההודים והטיבטים. הסינים, הקוריאנים, הוויטנאמים והיפנים יושבים צמיד על כרית (זו לא המצאה מערבית דווקא). בריאותית- גם אם הגבהה וגם בלי- שתי האפשרויות בריאותיות באותה מידה; פה בכל זאת, למרות שלא רצית בה, הנוחות תהיה פאקטור מכריע. נסה מי מבין שתי האפשרויות טובה לך יותר- ולך על זה

sebastian85

New member
ואיך אגב אני משפר גמישות ישיבה כי א

אני שם את רגל ימין על שמאל ואז את שמאל על ימין ומה שקורה שרגל שמאל (הפחות גמישה שלי) אז הברך שלה לא מגיעה לריצפה. נוצר מצב שרק ברך ימין על הקרקע , ושמאל באוויר, אני יכול לשבת ככה 20 דקות ואז כואב כי שמאל נמתחת לריצפה... ככה לעשות עד שיבוא יום ושמאל תגיע לי לקרקע?

ישנם תרגילים לחימום

שרירי וגידי הרגליים והברכיים, ועדיף לעשותם לפני שאתה מצליב את רגליך. קצת סבלנות, ואכתוב אותם בפעם הבאה שאגיע לפורום
עד אז, שבוע טוב לך ולכולנו

קמהדנו

New member
בעדינות

אתה יכול לנסות חצי לוטוס, ישיבה משוכלת, ישיבה על עקבים, או תנוחת הפרפר הנה כמה קישורים לתרגילי יוגה חצי פר-פר פרפר שעוזרים לפתח גמישות כהכנה ללוטוס והכל בעדינות ובמתינות והנה מישהו ששאל שאלה על כאבים, באנגלית, קצת ארוך, אבל נותן עוד הצצה לנסיונות של אנשים לעשות דברים לפני שהם מוכנים לכך ובלי הדרכה מתאימה, והזווית הבריאותית שמוזנחת בדרך כלל...

חימום הרגליים לקראת ישיבת לוטוס

לא משנה איזו רגל אתה מתחיל לחמם. פה בהודעה אתאר את חימום רגל ימין (ובאשר לרגל שמאל זה יהיה בדיוק אותו הדבר). א. שב על הרצפה כששתי רגליך ישרות לפנים. ב. הנח את עקב כף הרגל הימנית כנגד צידה השמאלי של המפשעה על ירך שמאל. השתדל שכל כף הרגל תהיה על הירך כולל הקרסול. ג. עם מרפק הזרוע השמאלית נעל את הקרסול שלא יחליק, הנח את כף יד ימין על הברך ואת כף יד שמאל עליה, ובתנועות עדינות נענע את הברך למטה ולכוון ברך הרגל השמאלית שנותרה ישרה. ד. לאחר שחשת כי הברך התחממה די צרכה, ערסל את כף רגלך הימנית עם שתי כפות ידיך והורד אותה בעדינות לרצפה. ה. בעזרת כף ידך הימנית הרם את הברך כשהיא עדיין כפופה למעלה, ובעדינות כופף את כל הרגל הימנית אחורה. התנוחה הזו היא נגדית לתנוחת המתיחה שעשית קודם לכן, והיא תרפה את הרצועות. ו. כשכף יד ימין מאוגרפת (האצבעות המאוגרפות כלפי מטה) ומפרק כף היד רפוי, חבוט על השרירים לאורך הרגל, מחיבור הירך לאגן-הירכיים ועד הקרסול. ז. לאחר שהרגשת שהרצועות בברך ימין התרפו, ישר את הרגל בעדינות תוך כדי עיסוי מעגלי של הרצועות של הברך משני צידיה. ישר את הרגל, חפון את פיקת הברך עם שתי כפות ידיך ועסה אותה בתנועה מעגלית מספר פעמים לכיוון אחד ולאחר מכן לכיוון ההפוך. ח. עזוב את פיקת הברך ונענע בעדינות את הברך למעלה ולמטה כשכל רגל ימין ישרה. ט. עכשיו עשה את אותם הדברים לרגל שמאל. י. לאחר מכן, צלוב את רגליך ללוטוס פעם אחת כשכף רגל ימין על ירך שמאל ופעם שניה כשכף רגל שמאל מונחת על ירך ימין (שוב, לא משנה אם תתחיל בימין או בשמאל- עשה כפי הרגשתך). י''א. הקפד לעשות תרגילים אלו כל יום. אורך זמנם תלוי בתחושותיך.
ומקווה שעזרתי

sebastian85

New member
תודה רבה רק שאלה בבקשה על סעיף ה

אני לוקח את הברך אחורה לחזה? כלומר מרים אותה. או משאיר אותה ואת כף הרגל על הריצפה ומושך אותה אחורה ימינה כזה על הריצפה? מקווה שהבנת את השאלה.. ושוב תודה רבה על הפירוט הרב

לא.

אם הברך הייתה כפופה על הרצפה, כשתרים אותה היא תשאר כפופה אבל אל מול החזה. לא למשוך אותה אל החזה. משהרמת כך את הרגל, רק אז החלק אותה בעדינות אחורה וימינה.

קמהדנו

New member
הא

סעיף הא, האם מדובר ב"ישיבת משוכה", אם זכור לי נכון בשיעורי התעלמות

לא מכיר את השם הזה

בכל מקרה, זכור לך איך ילדים (גמישים) יושבים על הרצפה? ברכיהם כפופות ורגליהם פונות החוצה ואחורה. במקרה שלנו מדובר ב"מחצית" התנוחה שכן פעם אחת אנחנו מכופפים רגל אחת- ובפעם השניה את הרגל השניה.

sebastian85

New member
תודה, אז אני רק מודא

אני מרים אותה ממקביל לרציפה למאונכת לריצפה ואז עם המרפק של יד ימין (אם זו רגל ימין) אני יכול לקחת אות אחורה וימינה? כלומר אם אצבעות כף הרגל פנו ישר הם יפנו הצידה לצד ימין....? ולגבי משך הזמן שאני עושה את התרגילים: לעשות את החימום עד לשלב ההצלבה כמה זמן עד שאני ירגיש מחומם ואז לשבת בהצלבה עד שמפסיק להיות נוח? (וטיפה כואב בברכיים...)

כן להכל ../images/Emo13.gif

חוץ מיזה שאתה לא לוקח את הרגל אחורה עם המרפק (איך זה אפשרי?) אלא אוחז בה בכף היד ומכופף אותה בעדינות אחורה וימינה.

קמהדנו

New member
כן

זהו תרגיל חימום ספורטיבי מומלץ לפני ואחרי הישיבה מדמה קפיצת משוכה אם אנחנו אכן מדברים על אותו הדבר

למעלה