ישיבה נכונה איך?

8-AN

New member
לא מסובך..

*שהרגליים יגיעו לקצה של דוושת הקלאץ\ברקס תלוי באיזה גיר את נוסעת בלי שיהיו מתוחות עד הסוף. *לשבת עם התחת צמוד למשענת.. *שהידיים יגיעו לחלק הכי גבוה של ההגה(12) בלי להיות מתוחות זהו. אה ולשים חגורה

aviGODFATHER

New member
עוד כמה תוספות...

שהרגליים לא ייגעו בהגה. אם הן נוגעות (או קרובות מדי) להגה אז צריך להנמיך את הכסא. וכמובן שאתה צריך להרגיש נוח. אם אתה מרגיש מכווץ מדי או שאתה מתאמץ (גם אם ממש טיפה) אז תשנה. וכמובן שאחרי שהתיישבת תבדוק שהמראות מכוונות בהתאם אליך... כל שאר הדברים שצריך לדעת כתובים בהודעה מעליי...

אוראל1988

New member
הרי לך השלבים:

כוון את מרחק מושב הנהג כך שבזמן שרגל ימין לוחצת לחיצה מלאה על הבלם, חלקו התחתון של הגב יגע במשענת, והרגל נשארת כפופה מעט.
כוון את המשענת באופן הבא: כאשר הינך נשען עליה, והכתפיים נוגעות במושב, הושט את יד ימין ישר קדימה וכשהיא מתוחה הנח את יד ימין על חלקו העליון של ההגה. התאם את המשענת כך ששורש כף היד נוגע בהגה.
זהה את מיקום הדוושות, הידיות והכפתורים. למד את דרך הפעלתם וודא כי אתה מגיע לכולם באמצעות הזזת הידיים בלבד, וללא צורך בהזזת הגוף.
כוון את חגורת הבטיחות וחגור אותה.
למד את שדה הראייה של הרכב ומאפייניו.
כוון את המראה הפנימית כך שתראה בה את כל החלון האחורי של הרכב.
כוון את המראות: בישיבה רגילה הבט את המראה השמאלית והסט אותה החוצה עד שלא ניתן יהיה לראות את הקצה האחורי של הרכב שלך. חזור על הפעולה עם המראה הימנית. מראה מכוונת היטב היא מראה בה אתה לא רואה את קצה הרכב של עצמך, אלא אם אתה מסיט קלות את הראש שלך.

be_roo

New member
תוספת שכולם שוכחים: משענת הראש

בודדים הנהגים שמכירים בחשיבותה וטורחים לכוונה. יש לה תפקיד בטיחותי חשוב והוא למנוע פגיעה קשה בצוואר בעיקר בתאונות חזית אחור, מה שקרוי "צליפת שוט" שבה הראש מואץ קדימה ברגע ההתנגשות ומיד לאחר מכן לאחור בעת הבלימה. משענת הראש מגבילה את התנועה לאחור ומקטינה את הפגיעה לצוואר. איך מכוונים: יש להרים את המשענת ולהטותה קדימה (האפשרות השניה לא קיימת בכל הרכבים) כך שתהיה במרחק של כשני ס"מ מהחלק הבולט לאחור של הגולגולת. כך היא מספיק קרובה כדי לבלום את תנועת הראש לאחור.

king30

New member
מה אתם אומרים?

אולי זאת שאלה מפגרת אבל רציתי לדעת עם סוג הנעליים משפיע על הנהיגה? כי אצלי נעלי הרים והם גדולות והסולייה עבה ועוד עם כאלה ריבועים עבים ואני לא ממש מרגיש בנוח לגעת עם הנעליים בדוושות או שאולי אני טועה והכול הולך ואולי אני לא מרגיש בנוח איתם כי אולי זאת הפעם ראשונה שאני עושה את הפעולות האלה אז.....

MrJacKasS

New member
אני אישית

מאוד שונא לנהוג עם נעליים כבדות וגדולות (אני גם שונא ללכת איתן, אבל זה משהו אחר
). לנהוג יחף אמנם לא מומלץ, אך נעל קלה, עם סולייה לא עבה במיוחד, תעשה את העבודה, כך שתוכל להרגיש את הדוושות ושתהיה לך הרגישות המתאימה אליהן. לעתים כשנוהגים עם נעליים כבדות נותנים יותר גז משצריך, זורקים קלאץ ללא רצון בזה, לוחצים לחיצה חזקה על הבלם למרות שבס"הכ רצינו להאט מעט וכו'...

be_roo

New member
בהחלט. אם אתה מרגיש לא נוח, אל

תנהג איתן. נעלים שלא מעבירות תחושה או נעל שעלולה להתקע ולהפריע וכו' לא מומלץ לנהוג איתן באופן כללי, ובייחוד אם אתה מרגיש בעצמך את חוסר השליטה. שים זוג נעליים נוח באוטו ותחליף, לא מעט חיילים עושים זאת בגלל שהנעל הצבאית לא נוחה להם.

king30

New member
אממממממ

כי פשוט אני לא מרגיש את הדוושות זה מה שקרה לי בשיעור הראשון המורה אומר לי לאט תתחיל ואני לחצתי על הגז קצת חזק וגם עם הקלאץ קרה לי שבמקום ללחוץ עליו עד הסוף לחצתי עד האמצע +- ואותו הדבר לשחרר קלאץ לאט לאט שיחררתי מהר אבל לא עד הסוף והאוטו לא נכבה אז כנראה אני אלך לקנות נעליים פשוטות

danihashamen

New member
../images/Emo207.gif ישיבה נכונה

אני מרגיש שאני יושב נורא נמוך באוטו, יש דרך להגביה את הכיסא? [אם זה עוזר מדובר במאזדה לאנטיס 97]

למעלה