ישו בכותרות

עד כמה שלי ידוע

היהודים כן בעקיפין, הרגו את ישו. אבל לא, לא כמו בסרט. הפסיון לא מבוסס על עובדות הסטוריות או אפילו תנכיות הוא מבוסס על הסיפור כפי שהוצג בימי הביניים - על מנת לעודד שנאת יהודים. אני מצאתי אותו אנטישמי למדי, אבל אולי זה בגלל שאני יהודי באצמי. לא כולם במדינה הלא-מפותחת כאן ראו את הסרט, הוא הגיע רק בפסחא. אבל מהאנשים שעמם כן דיברתי, (ואותם לא שאלתי על אנטישמיות, רק שאלתי אם לדעתם הסרט טוב), אמרו רובם ככולם שאהבו את הסרט. אהבו איך שרואים את הסבל של מושיעיהם.. לא אמרו מילה על תפקידם של היהודים, בטח פשוט לא חשבו על זה, כי הם היו כל כך עסוקים בלהתעמק בסבלו של ישו... כנראה שלנו, ליהודים, הוא נראה אנטישמי, אבל הנוצרים המאמינים (שהם גם קהל היעד של הסרט, לא?) פשוט מוצאים בו מחזק אמונה.

feeler

New member
המממ... מחשבות ותהיות

עד כמה שאני יודעת, הסרט פשוט נורא אלים (הידעתם? 40 דקות ממנו זה סתם אלימות...), אבל לא ראיתי אותו, אז אני לא יודעת... לפי הסיפור, שאני לא עד כדי כך מתמצאת בו, אז אני לא יותר מדי יודעת, יש קשר בין היהודים למותו של ישו בדרך הזו. ז"א, בגלל עידוד של היהודים הוא נצלב (צליבה הייתה עונש של פושעים קטנים, לא עד כדי כך רציניים). אמנם סירבתי לראות את הסרט בכמה פעמים שהציעו לי, כי אני עצמי יהודיה (טוב, ההורים שלי...), אבל אולי זה שווה בדיקה.

אסף 8

New member
אויש אם כבר מדברים על זה... היום

ראיתי פרק בסאות' פארק על זה. פרק מאוד מצחיק שבו קרטמן הופך את כל האלה שאהבו את הסרט לגרמנים שעושים צעידה ענקית בעיר, סטן וקן הולכים לבקש חזרה את הכסף ממל גיבסון, שעשו אותו שמה קצת.. אממ לא בריא בנפשו.. וקייל רוצה לגרום לכל היהודים להגיד סליחה על זה שהם הרגו את ישו.

נעמצי

New member
אני ראיתי את הסרט

דווקא באוסטריה ואני חייבת להגיד שאני כן הרגשתי שיש בו אנטישמיות. לא כבדה עד כדי כך שכל הנוצרים יקומו ויאמרו kill the fucken jews אבל מספיק בשביל שיהודי ירגיש בו קצת צביטה קטנה בלב של אנטישמיות. העניין הוא, שדווקא היהודים מרגישים פה את האנטישמיות- כמו שיונתן אמר- הנוצרים פשוט חוו את סיבלו של מושיעם. אף אחד כשיצאנו לא דיבר על היהודים- הם רק דיברו על הסבל של מושיעם וכמה הוא עמד בו בגבורה. כל המטרה של הסרט לדעתי זה לחזק בנוצרים את האהבה והערצה לישו ואת החוזק באמונה- מה שהופך את זה לסרט דת מושלם בשבילם. אני הבנתי גם מחברים שלי שהם יותר הזדעזעו מהסבל שלו מאשר ממי שעשה לו את הסבל, אבל היי- גם אם כן זה לא כאילו כל האשמות האלו לא היו לפני הסרט. מי שמחפש את מי להאשים ימצא אותו תמיד, ומי שהאמין בזה האמין בזה עוד הרבה לפני עידן מל גיבסון ( שהוא באמת פאשיסט אגב ). אני הכרתי פה בן אדם שאשכרה מאמין שמצות זה מדם של נוצרים- אז היי מי אמר אנטישמיות ולא קיבל?

Hielo

New member
אי אפשר להגיד שלגמרי אין אנטישמיות

כבר ברבע שעה הראשונה של הסרט חיכיתי שהוא יגמר. לא בגלל שזה ישו ולא בגלל האנטישמיות.... אני פשוט לא אוהבת סרטים שמתעללים במישהו כל כך. הלכתי לראות את זה עם שלוש חברות (נוצריות) ... אחת מהדקה הראשונה של הסרט התחילה לבכות, וזה היה ממש מצחיק... השניה בכתה בצליבה (שלא יכלתי לראות את זה כבר ) והשניה בקושי ראתה את הסרט.... אני אישית לא אהבתי, ונראה לי בכל זאת שיש איזשהי אנטישמיות שם.... כעיקרון גם לא ממש הבנתי כי זה היה בארמית (למרות שהבנתי שהוא אמר "אדוני"!!) והכתוביות בספרדית.... אה וד"א אני אוריאן, רק שיניתי את השם משתמש.... חח

ashmash

New member
על פי אלכסנדר מאן

לא אנטישמי... http://mann.blog.lab.co.il/story_53

CosmikDebris

New member
מה שאידיוטי

הרי אמורים להגיד תודה ליהודים שהם הרגו את ישו - אם לא היו בורגים אותו לא הייתה שום נצרות.

lasלילך

New member
היהודים לא הרגו את ישו

מהמסורת היהודית ובספרי הדת מצויין שישו נידון ע"י הרומאים כמורד במלכות הקיסר הרומאי ברומא, מכיוון שהתחילו להתגבש עמו קבוצות מאמינים, השלטון הרומאי ראה בכל התארגנות כזאת חשש ממפלת השלטון הרומאי בארץ יהודה, היהודים בזו לישו שהיה תלמידו של אחד מגדולי חכמי היהודים, ושהוא השתמש בכוחותיה של מאגיה שחורה (כוחות הטומאה) שאסורים ע"פ הדת היהודית.

למעלה