ישו בכותרות

AngeIDust

New member
ישו בכותרות

אז אחרי שכמעט כולנו זכינו לראות את the passion of the christ, או שלפחות זה יצא ברוב המדינות (חוץ מבלא ממש מפותחות *שיעול שיעול*) מה דעתכם על הסרט? אכן אנטישמי או שזה סתם קישקוש אחד גדול? יאללה אנשים, דיון אינטלקטואלי לא יזיק לנו
(ותודה לישו הפרטי שלנו על הרעיון להודעה)

t y e

New member
קיקשוש אחד גדול

סתם מנסים שכולם יחשבו שהיהודים הרגו את ישו. למה צריך להיות עוד אנטישמיות בעולם חוץ ממה שיש עכשיו?!?!?!?

AngeIDust

New member
אמנם לא ראיתי

אבל ממש ששמעתי מאנשים שכן ראו, הוא דווקא לא אנטישמי - סתם אלים מדי. אבל אני אחכה שזה יצא בדי וי די או יעבור בטי וי, לא ממש בא לי לראות המון דם בקולנוע

kit k@t

New member
היהודים באמת הרגו את ישו,

לפחות בהקיפין. אז יש להם נקודה. קאט

t y e

New member
מי הרג את ישו?

ממה שאני יודע הרומאים הרגו אותו

Trinity 8 P

New member
והרומאים אמרו שהוא גנב...

זה שמשהו מהווה איום לא אומר שיש לך יד ברצחו...

kit k@t

New member
ליהודים הייתה אפשרות לחנון אותו,

אבל הם העדיפו שלא, כי הוא תמך בכל מיני דברים שהם לא רצו לשמוע. היהודים צריכים להפסיק לבכות שכולם רוצים להרוג אותם, כי את התופעה של ישו הם יצרו בעצמם. עכשיו אנחנו צריכים לשבת בשקט ולאכול את הדיסה שבישלנו. אם פשוט היו משאירים את ישו בחיים זה לעולם לא היה מגיע למימדים כאלו, אבל זה לא קרה, אז זה לא משנה. קאט

Trinity 8 P

New member
קאט תאכלס זה שטויות../images/Emo54.gif

ההסטריה אחריו התחילה לאחר המוות שלו וזו הסיבה שבגללה הנצרות מבוססת עליו ולא על הרעיונות שלו... אם וינונה ריידר היתה מקימה דת שנה לפני ששפטו אותה אז גם היא היתה הופכת לקדושה מעונה... ועדיין אני לא חושבת שאף נוצרי היה חונן אותה. וחוץ מזה אם היו משאירים את ישו בחיים הנצרות אף פעם לא הייתה מדיעה לאף מימדים... כל הרעיון הוא שזה אייקון שאפשר לבסס עליו את הכל. וגם לפי רב הגוספלס אין קשר ליהודים... ומר גיבסון שהוא כאמור סקסיסט גזען ופאשיסט החליט להשתמש בזה שהוא הכי פחות מדוייק הסטורית... קראתי מאמר על זה שזה לא מדוייק הסטורית ואני לא יכולה למצוא את הכתובת עכשיו..

kit k@t

New member
לא אמרתי שהסרט מדויק,

אמרתי שיש בזה אמת מסוימת... קאט

Trinity 8 P

New member
אמרת שהם בשלו לעצמם את הדייסה וזה

שטויות כי מעבר לעובדה שהיהודים של היום הם לא היהודים של אז ולהאכיל אותם בדייסה שבישלו אנשים לפני 200 שנה זה אידיוטי, זו לא אשמתם(ינו) גם בהנחה שהיהודים צלבו את ישו בעצמם.. ומה שאני מנסה להסביר זה שאין בו אמת מסועעמך כי העובדה שמשהו מהווה איום עליך כשמסתכלים אחורה והעובדה שלא חננת אותו לא אומרות שהיתה לך יד הצליבה שלו...

MissUnKnown

New member
כשעשיתי עבודה בתקשורת

וחיפשתי מידע על הסרטת נכנסתי למעריב שמה הייתי כתבה שבה רבי כולשהו אמר שהיהודים הרגו את ישו ולא הרומאים. לטענתו הם לקחו אותו לגג של איזה בניין גבוהה וזרקו אותו מהמבניין ואחרי זה צלבו אותו על T.

Trinity 8 P

New member
כשהבצפר שלי היה בפניקה../images/Emo54.gif

מהסרט הטיפשי הזה מצאתי את זה... יש בו חלק חשוב שמדבר על העובדה שזה לא סרט הסטורי זו אמנות וכו וכו וכו Christian film critic Peter T. Chattaway (Canadian Christianity) is says that the "realistic" details of the film are, in several cases, significantly inaccurate. "Everything you know about The Passion of the Christ is wrong," he writes. "For over a year, the film's most vocal critics have said Mel Gibson's movie about the death of Jesus is anti-Semitic, while its most vocal supporters have said no, it's only an accurate representation of Scripture and history. In truth, the film is neither." He reprimands the religious leaders rushing to call it accurate: "It is quite telling that the only way many Christians know how to defend a work of art is to assert that it is an 'accurate' adaptation of Scripture, as if to minimize its artistry or creativity. It is even more telling that many Christians make this assertion even when the work of art in question contains several elements that are quite definitely not accurate." Chattaway goes on to explain that the film's portrayal of the crucifixion "rejects modern historical scholarship" and that it "erroneously identifies Mary Magdalene with the woman caught in adultery." He goes on to remind us that in the Gospel of Luke, it is an angel who visits Christ in Gethsemane, not Satan, as portrayed in the film. "There isn't necessarily anything wrong with these sorts of artistic decisions," he says, "but they are not exactly 'accurate.'" Dick Staub (CultureWatch) also shares cautionary words: "Christians who seem to have an uncanny knack for getting everything wrong about popular culture have done it again! They are investing extraordinary energy in Mel Gibson's movie, with one person calling it 'one of the greatest opportunities for evangelism in 2,000 years!'" He elaborates: "A representative from Gibson's company explained their promotion of the Passion to religious leaders as more in the interest of marketing than evangelism, a distinction evangelicals evidently no longer recognize." Also skeptical, Terry Mattingly voices something slightly dissonant with the predominant, unbridled enthusiasm of the religious press. In his new religion blog GetReligion, Mattingly says, "I have been fascinated by the lack of critical voices among conservative Protestants. At some point, the overwhelming Catholic symbolism is going to tick off a really conservative Reformed Protestant and the fur will fly somewhere online." He even has a premonition: "I would keep an eye on the letters pages of World magazine and its blog." ואני עדיין לא מוצאת את המאמר הטוב ממקודם.

noa0912

New member
מפירוש של פונדמנטליסט אחד לאחר?

לא הייתי סומכת על הגרסה של אף אחד מהם...

noa0912

New member
ופונדמנטליסט כמובן...

הרבה בולשיט בסרט הזה, שבהחלט אנטישמי. אבל מה, אני מסכימה עם נעמה בזה שזה לא ישפיע על דעת הציבור השפוי בנפשו... אנשים שיבחרו להאמין לדברים בסרט היו גם מאמינים לדברים אחרים שהיו מאכילים אותם בהם... לכן בעיני לא צריך לעורר על הסרט מהומות. זה רק מוסיף לפופולריות שלו ושל גיבסון, ובכך מזרים אליו יותר כסף... היה מעניין מאוד לקרוא את תגובות העולם הערבי ומנהיגים ערבים לסרט.... מיותר לציין את ההתמוגגות שלהם ואת הקישור המיידי לשטן הציוני.

t y e

New member
מי הרג את ישו? אוליי טעיתי

אבל אוליי אני טועה

אסף 8

New member
לא ראיתי ואני לא אראה...

דרמות לא עושות לי את זה.... חוץ מזה כל הסרט רואים אותו חוטף מכות - גם לא עושה לי את זה במיוחד... אין לי כוח להכנס לשאלה אם זה אנטישמי או לא.......

kit k@t

New member
בגדול,

אני מאד אוהבת סיפורים על ישו, אבל הסיפור הספציפי הזה, על הקונוטציות הספציפיות האלו פשוט לא קוסם לי. לא ראיתי אותו, וגם לא נראה לי שאני ארוץ לבלוקבאסרט לראות אותו בדיוידי. פשוט לא הקטע שלי. קאט

CosmikDebris

New member
אה. מל גיבסון פאשיסט.

ולמה לעשות את זה בפורום? אומנם אתם לא גרים בארה"ב, אבל כמה שדיברו על זה פה רציתי להתאבד. זה לא שאנשים מתים בעולם ומלא חרא קורה, יצא סרט על ישו! ברור שזה צריך להיות הדבר היחיד שנדבר עליו בחדשות לשבועיים. הידעתם? 2 אנשים חטפו התקף לב בזמן צפייה בסרט. אחת מהם אפילו קיבלה את ההתקף לב ממש בסצינת הצליבה - אירוני משהו. אנשים צריכים להתחיל לראות סרטים של ג'ון ווטרס. יש לכם שם מספיק נושאים לדיון לשלוש שנים.

למעלה