ישו אלוהים ויציאת מצרים --------

ישו אלוהים ויציאת מצרים --------

אז אם כבר המצאנו את אלוהים------------ חשבתם פעם מה היה קורה אם לא היה אלוהים????? תחשבו!!!!!!!!! אחים שלי אם משה לא היה היינו עדיין במצריים (לפי התנ"ך זה לא אומר שאני חושבת שזה באמת קרה) לא היו לנו חוקים- לחתוך את העורלה וכאלה לא לאכול חזיר ואתם יודעים למה אני מתכוונת (דרך אגב אני אוכלת רק דברים כשרים) ולמה ללכת כל כך רחוק ???.?? לא היינו שונים אחד מהשני כולם שווים בלי דתות בלי אמונות מה רע???????????????????????? ובכלל כשהגיע ישו ה אהבל הזה חושב את עצמו למשהו גדול למה מי הוא ???? אם תחשבו על זה טוב טוב תראו שהכל בגלל ישו (כן אני מאשימה אותו בההההכל) אם לא היו נוצריים ( יענו "הברית החדשה והמשופרת" לא היית מלחמד העולם השנייה ותחשבו על זה !!!!!!!!!!!! אבל חשבתם פעם על הדברים הטובים שהחוקים של התורה נתנה לנו....והנה זה מתחיל הרבה אנשים (גויים לא יהודים איך שתקראו להם) יש להם בעיות באיבר המין ומחלות שניגרמות כתוצאה מהנוכחות של העורלה---- וזאת עובדה אין מה להתווכח (חקרתי קצת את הנושא) ולהכילת חזיר וחיות לא כשרות: מעבר לזה שזה לא כשר למה לא לתת לחיות "הלא טעימות והבריאות האלה לחיות" כאילו שמישהו חושב שתמנון או צלופח טעימים ?????????? ואם הרוסים (אני חצי רוסיה) (אלה שאוכלים חזיר והביאו את החזיר לישראל) מתגעגעים לטעם של החיה המגעילה והדוחה הזאת (היא חיה לא היגיינית בכלל) שיוכלו לא אכפת לי !!!!!! וגם לכם לא לשמור שבת: בתאכלס מי לא רוצה לקחת יום אחד לחופשה לא לעשות כלום (רק לראות טלוויזיה, לאכול לעשות על האש וכל מיני דברים) תראו אני לא יכולה לעזוב את הטוויזיה שלי כי אז זה לא יהיה יום מנוחה חשבתם על זה????????? לצום : מי לא רוצה להוריד כמה קילוגרמים ועוד לקבל את סליחתו של אלוהים על כל המעשים הרעים שעשינו (כל החיים שלי לא צמתי יום כיפור אחד) ולמרות כל הדברים שאני עושה (ולא מתחרתת על כלום) אני מאמינה באמונה של המאמינים אני יהודיה נולדתי יהודיה ואני ישאר יהודיה......... אוהבת את כולם :0) מיכל

morning star

New member
מתוך כל הנושאים שהזכרת, אתייחס

לרגע קט להאשמה של ישו במלחמת העולם השניה... היטלר (שלא היה התגלמות הרשע, לא היה סוציופט משוגע אלא אדם רגיל... וזה מה שבאמת מפחיד) דווקא ניסה להתרחק מהנצרות והנחיל מחדש גרסה מעוותת משהו של הדתות הפאגניות גארמניות העתיקות. חוץ מזה שאמונה היא דבר אחד - ומה שאנשים עושים איתה היא דבר אחר לחלוטין. אנשים מעוותים את מסרי הדת באופן המתאים להם. כך זה היה וכך זה יהיה. שלך הנווד

^^flower^^

New member
אני משערת

שהיתה איזושהי דת אחרת, או כמה, או עמים אחרים שהיו לנו מלחמות דת איתם. נכון שהנצריות "יצאה" מן היהדות אך גם לפני הנצרות היו עמים אחרים עם דתות ואמונות אחרות (אולי לא עמים, אולי שבטים....) היהדות הרי לא הייתה הדת היחידה ואז באה הנצרות. אז אני מניחה שגם אם לא הייתה הנצרות, היו דתות אחרות. דוגמא שנתן לך הנווד - היטלר והאמונה שהוא יצר, או "העלה לתחייה" אומנם זה לא היה דת אך אנשים האמינו בדעות שלו - בתורה שלו. אומנם זו דוגמא קיצונית אבל זו דוגמא... מקווה שהבנת את העיקרון....

אם לא היו כל הדתות- כולנו היינו

שווים ולא היה את כל הנאצים ואת כל אנטישימים כי לא היה להם איזה סיבה ולא הייתה קבוצה (היהודים) שהיא יוצאת דופן (לפני דעתם) הוא אשם !!!! הוא אשם !!! הוא אשם !!!!

Tulula

New member
ישו לא אשם, אלא האנשים...ואסביר

ישוע (קודם כל זה היה שמו) היה איש עם הרבה כוונה טובה ורצון לעזור. אבל האנשים התחילו לפתח אליו תלות ולפרש בכל מיני צורות את מה שהוא אמר ובמקום להאמין בעצמם ולמצוא את דרכם הם ניסו להעתיק במדוייק את דרכו. כבר הסכמנו פה שלכל אחד יש את הדרך שלו. לכן הנצרות היא תוצר לוואי גרוע של דבריו. לא הוא אשם, אלא אלו שהלכו אחריו וחזרו על דברו כמנטרה חסרת תוכן וטעם. וכמו בסרט הנפלא "life of Brien" ישוע רק רצה שכולם יהיו אינדיבידואליים....וזה לא כל כך הצליח לו

הבעיה התחילה כשישו התחיל ..........

לאהוב את הרדיפה אחריו,והחשיב את עצמו לאלוהים. חוץ מזה זה לא משנה כמה דתות יהיו,הרי הברית החדשה והקוראן מדברים על אותו אלוהים בדיוק כמונו. הבעיה התחילה במסעות הצלב כשהנוצרים רצו לכפות את הנצרות על העולם. אותו דבר הקוראן שקרה להרוג בחרב את כל המתנגדים (בעיקר היהודים). ולמיטב ידיעתי בתורה שלנו כתוב ו"אהבת לרעך כמוך"(כל התורה על רגל אחת). ומתכוונים לאהבה על כל הבריות כולה בלי יוצא מהכלל.(חוץ מהקם להורגך..) אהבה והרבה אמונה

morning star

New member
לא בדיוק "ואהבת"

הרי בתנ"ך מצויינים שבעה עמים (החיוי, הפריזי, היבוסי, העמלקי, הגירגזי (?) ועוד שניים ששכחתי) שהתורה מצווה למחות מעל פני האדמה, על כל הגברים, הנשים והטף למות בחרב כמו גם כל הבהמה והרכוש צריכים להשרף עד עפר - מצוות שמד. לא כל כך הומני... שלך הנווד

morning star

New member
אולי חוץ מהעמלקי שלפי התנ"ך תקף

ראשון, כל העמים האחרים היו יושבי הארץ אשר סך הכל רצו לשמור על אדמתם. היבוסים, שלא הושמדו עד ימי דוד המלך, ישבו להם במצודת ציון (העיר שהם בנו) - וכאשר דוד המלך תקף, הם הציבו את הנכים על חומות העיר בתקווה שדבר זה ימנע ממלך הומני כמו דוד מלפגוע בעיר. הגבעונים, עוד עם מיועד לשמד, "עבדו" על יהושע ובכך ניצלו מההשמדה. הגבעונים עשו זאת לאחר ששמעו כיצד יהושע הכרית את יושבי יריחו והעי - ולא נאמר עליהם כי רצו להלחם בישראל. מאוחר יותר עלה הנושא של לקרב לעיר לשלום (ובמשנה ובגמרא נקבע העניין כך, שאם מסכימים יושבי העיר לקבל את שבע מצוות בני נוח, אזי מותר לא להלחם בהם, אחרת חייבים להשמידם) לפני שפותחים במלחמה כנגדה. העי נכבשה בתכסיס מלוכלך... (דבר לגיטימי במלחמה, אלמנט ההפתעה). רק אחרי כניעת הגבעונים, מלכים אחרים בכנען עוררו מחדש את הברית ביניהם וניסו להעניש את הגבעונים על בגידתם בברית. מוזכר כי אדני-צדק מלך ירושלם (בין אברהם אבינו, לבין מלכיצדק מלך שלם היתה ברית, אשר יהושע לא שמר) - רק אחרי ששמע מה שעשה יהושע ליריחו ולעי החליט לצאת למלחמה. אך זה דיון בנושא מה שכתוב. כיום ארכיאולוגים והסטוריונים, לפי עדויות חדשות, נוטים לכיוון התאוריה כי ההתנחלות בארץ לא הייתה בבת אחת ואלימה, אלא בהדרגה ויחסית די בשלום. על ספר יהושע נוטים להסתכל היום כעל האדרת שמו של יהושע ולא כעל פירוט היסטורי. "דרכיה דרכי שלום" - נכון רק לגבי יהודים. "אהבת לרעך כמוך" - הכוונה שוב, ליהודים בינם לבין עצמם. שלך הנווד

Tulula

New member
וזה רק מוכיח...

שאנחנו לא ממש עם סגולה או ורודה או טלית שכולה תכלת.אלא סתם עוד עם ככל העמים, רק עם פלצנות אדירה ויומרנות להיות הכי נאורים...ואם כבר חושבים על זה, בתנ"ך יש לא מעט סיפורי זוועה ואימה שיכולים להדיר שינה מעיניו של כל ילד ממוצע וגם מבוגר... שלכם באהבה...תקחו את החיים בהומור!במילא לא נצא מהם חיים...

^^flower^^

New member
דבר אשר לא היה יכול להיות!!!

את צודקת!! אם לא היו דתות, לא היו מלחמות דת, לא הייתה אנטישמיות לא הייתה סיבה לשנוא אנשים בגלל דתם (כי לא היו דתות)! אך עדיין היה אפשר למצוא סיבה לריב כמו שגם היום יש - על אוכל, על מקומות עבודה, על חניה, על ספסל, על הטור, על צבע העור, על צורת העיניים ועוד ועוד.... האמונות זה דבר שפשוט התבקש (בעבר הרחוק) מפני שלא הייתה הטכנולוגיה של היום, לא היו מדענים שהיו יכולים להסביר לך על תופעות טבע, על גוף האדם, על החלל ועוד... לכן אנשים מצאו לעצמם תשובות בכך שהאמינו שאיזשהו אל גורם לכל מיני דברים ושאיזשהו אל ברא את כולנו כי הרי מאיפה צצנו (מה פתאום - האדם נוצר מהקוף??). לכן כיום זה נראה לך מיותר ולא נחוץ מפני שיש לך תשובות לשאלות אך פעם התשובות היו באמונה!!!

אני אתייחס לקטע אחר...

קודם כל, לבע"ח שטעימים לך- אני מבינה, לא מגיע לחיות? רק לאלה שלא... פילוסופיה מעניינת... ועוד משהו, על החזיר ועלינו. זה קטע מתוך "מרק זאבים- סיפור על זאב ושלושת החזירים" "ספר זה יוצא לאוויר העולם כשירות חינוכי- הומניטרי לציבור, והוא שלוח כמתת מצווה ואהבה לכל טף ישראל, ובייחוד לילדי המגזר החרדי והנוער ש"ס, אשר נגזר עליהם להתנזר מהעונג הנפלא שבהיכרות קרובה ואינטימית בביתם, בחצרם ובפיהם, עם היצור החביב הזה, הקרוב מאוד לנו, שמתנהג דומה מאוד לאדם- אוכל כל זבל, נהנה להתפלש ברפש ובחרא ומלכלך את עצמו ואת סביבתו. אם אתם ילד, עלם, אישה, תלמיד חכם או שוטה מדופלם, דוס, או אנטי-דוס, ראוי שתתעמקו במרק הזאבים שלנו, ואף אם אתם מורעלים בשנאת קרובנו החמוד והטעים הזה, תיווכחו שהוא לא רק דומה לנו, הוא גם חכם כמונו, יודע להיחלץ מכל צרה, כלל וכלל לא מתנהג כמו ישו או גנדי, ועושה מעשה מורדכי בהמן באוייבו הזאבי הרשע." ומעצמי אוסיף רק את זה: האם ידעת שבניתוחים מסויימים מכניסים לנו חלקים מחיה "הלא היגיינית זו" כמילתך? האם ידעת, שרוב התרופות הנמצאות היום בשוק, כדי לעזור ולהציל, נוסו קודם על חזיר???

morning star

New member
למיטב זכרוני

לאחד מהרבנים הראשיים לישראל (בדימוס), הרב עובדיה יוסף, ישנו שסתום בלב מלב של אותה החיה הטמאה. שלך הנווד

morning star

New member
ועוד קצת

על ברית המילה - ישנם גם הרבה מחקרים אשר סותרים את הטענה הזו לגבי כך שהסרת העורלה משפרת את איכות החיים. דווקא ישנם מחקרים אשר מראים את ההיפך - פגיעה פיזית לצמיתות באיבר, תפקיד העורלה הוא גם לסכך את האיבר ובכך למנוע פגיעה מכנית, פגיעה נפשית וכן הורדת ההנאה... ובקשר ליום כיפור... צביעות מעין כמוה. יום אחד בשנה שבה כביכול מכופרים כל חטאינו. מעטים מודעים לכך שמאוחר יותר, עקב שחז"ל ראו את מה שקורה כאשר ניתן יום מחילה כללי - פיתחו כלל שאמור למנוע את התופעה של לחטוא שנה שלמה ולכפר ביום כיפור (ויום של צום לא מוריד משקל כמעט, חוץ ממשקל הנוזלים המתאדים מאיתנו) שוב ושוב. חוקי ברית מילה היו קיימים גם אצל עמים מסופוטמיים טרם היהדות וכן חוקים רבים אחרים. להגיד כי הדת היהודית המציאה את הכל? דווקא רוב המנהגים היו קיימים. מקריאה בברית החדשה, יוצא הרושם של "דת" הרבה יותר חביבה. ישו(ע) לא רצה לפתח דת חדשה, אלא לשפר את הקיימת (אם בכלל היה קיים ולא המצאה של השליח פטרוס...) - מאוחר יותר זה קצת עלה לו לראש כנראה, הרומאים והכהנים הגדולים של בית המקדש (שבזמנו היה מעוז של שחיתות) לא ראו בעין יפה שיש מישהו אשר מצליח לגרום לעם לנהור אחריו. לא איחר לבוא גם המרד הגדול (שנת 70 לספירה) אשר בו ניסו היהודים להשליך מעליהם את העול הרומי. מקרה? אני לא חושב. שלך הנווד

מיכל וכולם..

כדאי לכם לקרוא בעיון את דברי הנווד. הם מדוייקים. אחד לאחד. נווד, כל הכבוד על ההשקעה בתשובה... :))

Tulula

New member
בעצם סיפורי התנ"ך הם... ../images/Emo22.gif

בדיוק זה, סיפורים, שהסופר קצת צבע אותם בכל מיני תבלינים וצבעים לפי ראות עיניו. אבל אם זה היה באמת, אלו היו חיים רגילים של כל מיני אנשים. למשל דוד היה נואף! וגרם למות בעלה של האישה איתה בגד בו. ושלמה היו לו 1000 נשים, תגידו לי, אפשר להיות החכם באדם עם כ"כ הרבה נשים??? טוב נגיד ש... ובקיצור הכל סיפורים עם קצת תוספות של המספר. לא צריך לקחת אותם יותר מידי קשה! והיום כשאנחנו הרבה יותר מודעים ויכולים גם לחשוב בשביל עצמנוכל אחד צריך לעשות את החשבון של עצמו, ולאכול מה שהוא חושב שטוב לו או טעים לו וכו´ וכו´ שלכם באהבה...

או קיי בוא נתחיל.

דויד ראה את העתיד,ראה שבת-שבע היא הנפש התאומה שלו.הוא לא נאף,הוא שלח את בעלה למלחמה בתור בשר תותחים,ובעלה מת,עצוב אבל מה לעשות.בת שבע ילדה לדויד את החכם באדם שלמה. נכון לשלמה היו 1000 נשים,אבל איזה נשים? בנות מלכים,זאת אומרת ששלמה שלט ב1000 ממלכות או מדינות שונות בלי להלחם בכלל.(חכם או לא). חוץ מזה רוב סיפורי התורה הם מטאפורות של החיים. לדוגמא: דויד וגוליית,אפשר להסתכל על זה שבאמת דויד איש נמוך ניצח את גוליית הענק. או שאפשר, שדויד הוא כל אחד ואחד מאיתנו שמנסים להילחם ולשרוד בעולמנו מול התאגידים הענקיים מול הממשלות המושחתות וכו´ וכו´. (או באגו הענק שלנו). וזה רק סיפור אחד. אז בבקשה מכולנו: כשאנו רואים שומעים או קוראים משהו,כדאי לעצור לרגע ולנסות להבין,כי מי שכתב או אמר משהו הייתה לו כוונה כלשהיא אהבה והרבה אמונה נ.ב לכל מי שיש בעיה כלשהיא עם סיפורי התורה,(לא בציניות). מוזמן לכתוב עליו ואני אנסה לפרש אותו במבט ניטרלי ולא דתי.

למעלה