ישוע הצלוב

SON OF JESUS

New member
ישוע הצלוב../images/Emo63.gif../images/Emo16.gif

يسوع المصلوب! ماذا أقول ؟ وكيف يمكنني أن أتكلم عنه جيدا ؟ إنه إنسان مثلنا. لكنه إله أيضا. وهو محبة. لقد حل بيننا من أجل عمل يخصنا جميعا ويمس كل واحد منا شخصيا. لقد خلقنا لكننا أتلفنا الهبة التي أعطانا إياها ولازلنا نشوهها باستمرار فورثنا الدموع والتالم مع الحياة وكنهاية لها الموت والزوال الظاهري لخبرة طويلة. لكنه هوذا يفهم حالة البشر يعرف أحداث تاريخهم البائسة يشفق عليهم وينزل على الارض ويحمل على عاتقه كلما كان يجب على الانسان أن يتحمله. "الله لايريد أن يهلك الانسان" (يو 6 : 39 ) فيخلصه. يسوع اذا يتالم ويموت من أجل الانسان. مع الانسان معنا ومثلنا يموت ومن ثم ....... يقوم. وعندما تقترب ساعة الألم يقول يسوع "كان ينبغي" (مر 8 : 31 ) ولكن ماذا كان ينبغي ؟ ولمن؟ حتم على ذاته ضرورة التجسد والألم والموت لأجلنا لانه محبة! هذه هي الدعوة الفائقة للإنسان- الإله المختلفة تماما والمعاكسة للدعوة التي يطمح اليها البشر عامة. إنه اتى "ليعطي حياته فداء عن كثيرين" ( مت 20 : 28 ). كل شيء كان مهيأ سابقا من الاب. ويسوع يطيع. ولكن كما يقول أشيعيا النبي إنه قدم ذاته لانه أراد ذلك إنه يريد ما يريده الاب. إنه يريد ذلك لانه يحب الاب قبل كل شيء. والاب يجيب على تلك المجبة بقوته ويكمل عملا لم يكن قد أكمله أبدا بعد الخلقة وهو "الخلق الجديد" القيامة. وبواسطة جسد يسوع "الهزيل" والقابل للألم وللموت تجلى وتمجد ( 2 كور 13 : 4 ) وهو متهيء للصعود عن يمين الاب. هكذا الإنسان- الأله يفتح باب الثالوث أمام البشر المفتدين. ............

lion 7

New member
ישוע הצלוב .. מה אומר?

ואיך אדבר עליו בצורה יאה מאד? הוא אדם כמוני , אולם הוא גם אל , והוא אהבה . הוא התגלה ביננו בשביל עשייה מיוחדת לכל אחד מאיתנו , ונוגעת בכל אחד בפרט . הוא ברא אותנו , אולם אנו השחתנו את החסד והתרומה שבחינם קיבלנו, שקיבלנו דרך המשיח , ועדיין משחיתים אותה כתמיד , כך ירשנו דמעות וכאב יחד עם החיים , וכסוף לזה יש מוות וכליון חיצוני לתקופה ארוכה . אולם הנה הוא שמבין מצב בני האנוש , מכיר את מקרי התקריות בהסטוריה שלהם , המלאה באומללות , מרחם עליהם , יורד עד ארצם , ונושא מעליו את הנטל והמשא , במקום האדם עצמו שהיה אמור לראת את זה , "אלוהים לא ירצה במות אף אחד" (יוחנן ו:39) אלא יושיע אותו . ישוע אכן מתייסר ומת למען האדם , עם האדם כמונו ואיתנו ימות ואחרי זה... . . יקום . וכאשר תתקרב שעת הכאב יאמר ישוע " היה ראוי" (מרקוס ח:31) , אולם מה "היה ראוי" ? ולמי? . ‏ לקח על עצמו משימה וצורך של ההתנשאות (לבש בשר) והכאב והמוות בשבילנו כי הוא אהבה ! זאת היא ההזמנה הנעלאה לאדם , האלוהות השונה לגמרי , ומנוגדת להזמנה שמתימרים לה בני אדם בכלל . הוא בא "בכדי למסור את חייו כפדיון במקום הרבה אנוש (מתי כ:28) , כל דבר היה ערוך מקודם אצל האב, וישוע מציית , אך כפי שאמר ישעיה הנביא , כי הוא (ישוע) התנדב , כי הוא רצה או חפץ בכך , הוא יחפץ במה שחפץ האב . הוא ירצה בכך כי הוא אהב את האב עוד מלפני כל דבר . והאב עונה לאהבה בכוחו , ומשלים עבודה שלא השלימו עוד אחרי הבריאה , והיא הבריאה החדשה בתחייה. ודרך גוף ישוע הרזה, שנושא את הכאב והמוות התגלה והתהלל (2קורנתים י"ג:4), והוא בכוננות לעלות למעלה על ימין האב .. כך הוא האדם -האל פותח שער השילוש מול בני האדם הפדויים . (אמן , תודה לבן ישוע , על הנעימות היפות מאד, ומקוה שתרגמתי נכונה )בי

salt of earth

New member
סחטיין ליאון ../images/Emo45.gif

יופי של תרגום, ובן ישוע יופי של קטע הבאת. נכון שהבטחתי לתרגם את הקטעים שהבאתי לעברית אבל לא נראה לי שאספיק. נשאר עוד מבחן אחד
ונגמרו לי הכוחות ואני גם חולה
עוד קצת וזה ייגמר

lion 7

New member
סלאמתיק יא מלח

בספר נאמר : בחולשה כוחי מתחזק , אללה יבארכיך

כמה שאלות...

ישוע ברא אותנו??? נראה לי קצת מוזר כי הוא נולד הרבה אחרי בריאת האדם. אם הוא בן אלוהים איך הוא גם אל?? שאלה נוספת. אם הוא הקריב עצמו וקם לתחייה,כיצד אין שלום בעולם כפי שאמור להיות כשמשיח מגיע? שאלות רבות עוד יש לי אך אני לא אשאל את כולן כרגע. לאט לאט אני רוצה ללמוד ולדעת. שיהיה יום נפלא לכולם

salt of earth

New member
תשובות

1- בקאנון האמונה אנו אומרים "נולד אך לא נוצר". דבר אלוהים (שהוא ישוע) היה ביחד עם האב מאז בריאת העולם. ולפני 2000 שנה הוא לבש גוף של אדם ונולד ממרים הבתולה. אז הוא נולד (כלומר לבש גוף אדם) לפני 2000 שנה אבל הוא היה קיים ביחד עם האב מאז בריאת העולם. 2- בן אלוהים זה לא בן במובן הביולוגי של המילה אלא הכוונה שהוא יצא מאלוהים וקשור לאלוהים. 3- לגבי השאלה על המלחמות אז ליאון ענה תשובה הרבה יותר טוב ממני http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=93413905 המבחנים עד כה בסדר

תודה מלח

אני לא ניגשתי למבחנים שלי כי הייתי חולה יותר משבוע. אני אגש למועדי ב' ואם תהיינה בעיות אעשה מועד ג'-בתקווה שלא אצטרך...

salt of earth

New member
אני עשיתי מאמץ עילאי

ולא דחיתי אף מבחן למועד ב'
למרות שלוח המבחנים היה צפוף מאודכ כה מין אתגר משוגע כזה
אמרתי לעצמי לפחות אלמד פעמיים ואיגש פעמיים -אם ישנו צורך- עדיף יותר. שיהיה לך הרבה בהצלחה, ואיך הולך עם ההכנות לחתונה?

היי מלח

היי יש עדיין הרבה מה לעשות. לקנות טבעות,נעליים,לא עשיתי עדיין מדידה ראשונה,הדרכת כלות+הדרכה זוגית,לסגור רשימה של שירים,להזמין חופה,ההזמנות עדיין לא מוכנות....עכשיו אני קצת נלחצת מכל מה שצריך לעשות. נקווה שיהיה בסדר:) אני שמחה שעשית את כל הבחינות. לי לא היתה ברירה. הרגשתי רע מאוד. היה לי וירוס יותר משבוע. לא נורא. יהיה בסדר. אני מאחלת לך שבת שלום וערב נפלא וסופ"ש מהנה

למעלה