ירקת בבריכה

asher lev

New member
ירקת בבריכה

שלום לכולם האם יש למישהו רעיון איך להביא לבריכה שלי פתרון נגד הירקת(האם יש למישהו מושג לדוגמא היכן קונים מנורת UV בזול?)ואם לא הצלתי על הבריכה באופן חלקי אבל זה לא עוזר אני אשמח מאוד לקבל תגובות תודה לכולם

asher lev

New member
מצטער

לא הצלחתי להבין את השאלה מה זאת אומרת איפה ניתן למצוא אותי ?

asher lev

New member
אני רואה שאין תגובה לשאלה שלי

אני אשמח אם מישהו יוכל לומר לי מה לעשות?(הברכה לכיוון דרום מזרח למי ששואל)

קודם כל מהי ה"ירקת"?

"ירקת" או "ירוקת" זה שם כללי לג'יפה בצבע ירוק שמוצאים במים- עדשת מים (צמח צף), אצות חוטיות או אצות חד תאיות המוריקות את המים. אצות חד תאיות- ניתן לסחרר את המים באמצעות משאבה דרך חול. עדשת מים- לסלק, לסלק ולסלק בסוף זה נגמר. אצות חוטיות- תתנחם בזה שבקיץ הן מתפגרות לבד.

asher lev

New member
ירקת

כשאני כותב ירקת אני מתכוון שאין אצות מעל שנראות בעיין אבל כל הדפנות מלאות ירוק והמיים ירוקים כך שרואים את הדגים רק כשהם עולים למעלה. איזו סוג אצה זה? אמרו לי שיש צורך במנורת UV אבל ראיתי כמה והם נורא יקרות יש למישהו רעיון איפה אפשר לקנות בזול יחסית ומה המחירים? (יש לי משאבה שפועלת כל הזמן וזה גם לא עוזר.)

קודם כל, נסה בפורום דגים.

שנית, כדאי להחליף את הפילטר ואם אתה מאכיל את הדגים בבריכה- תפסיק. אפשר להכניס גם צמחי מים מזדקרים שאוהבים הרבה חנקן, למשל אירוס ענף. ככה תרעיב את האצות למוות.

oferessel

New member
תנסה באתר DAG

בפורום "בריכות דגים וצמחי מים", יש שאלה דומה.

תכניס למים משהו מנחושת

זה תרופת סבתא אבל זה עובד. זה יכול להיות אפילו משהו בגודל של כפית. בהצלחה

רוּפֵן

New member
זוכר שהיו מטפלים בבעיה זו, עם..

גופרת הנחושת - מינרל בצבע כחול. תוכל לנסות להשיג אותו כטבליות ב'חנויות טבע'. מוכרים אותם כתרופה/שיקוי הומאופטי לטיפול בדלקות ועוד.. אם יש לך גם דגים בבריכה, אתה חייב לנקוט במשנה זהירות עם החומר הזה, על אף שכטבלית הוא מגיע בריכוז מאוד נמוך. כלומר, תתחיל עם טבלית אחת, באזור מסוים בבריכה, ותראה מה קורה סביב לאזור, לאחר מספר ימים. זוכר שבעבר, היו מטפלים עם 'גופרת הנחושת' גם בטפילים הנמצאים על דגים, אך היה צורך לשמור על מינון נמוך ומדוייק של ה"מים הכחולים"..

רוּפֵן

New member
בד"כ מטפלים בתופעה זו, ם חומר הנקרא

גופרת הנחושת - מינרל בצבע כחול. תוכל לנסות להשיג אותו כטבליות ב'חנויות טבע'. מוכרים אותם כתרופה/שיקוי הומאופטי לטיפול בדלקות ועוד.. אם יש לך גם דגים בבריכה, אתה חייב לנקוט במשנה זהירות עם החומר הזה, על אף שכטבלית הוא מגיע בריכוז מאוד נמוך. כלומר, תתחיל עם טבלית אחת, באזור מסוים בבריכה, ותראה מה קורה סביב לאזור, לאחר מספר ימים. זוכר שבעבר, היו מטפלים עם 'גופרת הנחושת' גם בטפילים הנמצאים על דגים, אך היה צורך לשמור על מינון נמוך ומדוייק של ה"מים הכחולים"..

גופרת הנחושת קטלנית לחלזונות.

אם יש חלזונות במים שימוש בחומר זה יחסל אותם, מה שלא יתרום לאיכות המים.

למעלה