ירקות

הילית111

New member
ירקות

הי לכולן שאלה עשיתי היום תפוחי אדמה בשקית קוקי לא היה לי זמן אז שמתי רוטב מצנצנת של קנור רוטב שום ודבש רשום על זה מיועד לעוף אבל שמתי את זה לתפוחי אדמה לא הוספתי שמן אלא רק את הרוטב עם תפוחי אדמה שקילפתי וחתכתי ,לא בישלתי לפני ,וערבבתי היטב בשקית חוררתי אותה וקשרתי היא לא היתה עמוסה מדי השקית מה שקרה לי ולא בפעם הראשונה עם שקית קוקי שתפוחי האדמה נדבקו לשקית חלק גדול מהם .מה לעשות כדי למנוע את זה? ובכלל הרוטב הזה לא יצא טוב באפייה. .. אשמח לקבל מתכון לתיבול בסיסי שטוב לירקות קשים בתנור כמו בטטה תפוח אדמה האם מלח פלפל שמן זית ונניח סויה יכול להתאים ?< יש לי די הרבה ירקות חלק קפואים ואם אני מאדה אותם למשל איזה תבלין או רוטב אפשר לעשות שיעשה אותם טעימים גם לילדים ולא משעמם כלומר לא רק מלח פלפל ושמן זית ואם אני עושה רוטב לירקות ולא אוכלים את הכל היום עדיף לשים את הרוטב בצד ? יש לי למשל שעועית ירוקה קפואה או אפונה וגזר קפואים ואני לא רוצה לעשות פשטידה מחר תודה וסופש נעים

נירהמ1

New member
היי הילית - את יכולה להכין מרינדה

מ: 1/4 כוס שמן זית 2 כפיות פפריקה מתוקה 1/2 כפית פלפל שחור גרוס כמה שיני שום כתושות 1 כף חומץ בלסמי, או 1 כף חרדל 2 כפות סילאן, או דבש מעט טימין - תערבבי הכל, תמרחי היטב את תפוחי האדמה במרינדה ותאפי. בהצלחה,

IliAsh

New member
בוקר אור הילית
!

אני מכינה ירקות בתנור עם חומרים בסיסיים בלבד: מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי,טימין ורוזמרין ושמן זית. מערבבת את הכל בידיים עד שמצופה היטב ואופה. זמן האפיה נקבע לפי גודל הפלחים/קוביות של הירקות. לפעמים אם אנחנו רוצים שיהיה מוכן מהר (כ-30 דקות) אז חותכים ממש דק כ-0.5 ס"מ. לי אישית אין נסיון עם שקיות קוקי, לכן לא יודעת איך פןטרים את עניין ההידבקות. אני אוהבת להכין מעט מכל דבר, מקסימום שישאר למחרת ולא יותר. תכיני פעם-פעמיים עד שתראי איזו כמות מספיקה בדיוק, תמיד עדיף לאכול טרי. במקרה של שעועית ואפונה אני נוהגת להכין אותן ברוטב עגבניות כתוספת לאורז לבן, אך אפשר לשלב גם באורז/דגנים אחרים+ירקות וגם במרקים זה יילך נהדר. את השעועית אפשר גם להקפיץ עם סויה(בדרך כלל שעועית עדינה). מקווה שעזרתי
שבת שקטה ונעימה
! אלנה

למעלה