ירקות על המנגל - שאלות

ביזול

New member
ירקות על המנגל - שאלות

ראיתי את הפוסט המפתה על המנגל של בצק אלים
http://www.bazekalim.com/2013/04/14/special-bbq-project/
והחלטתי לנסות להכין חלק מהדברים, בעיקר אלה שכללו ירקות על האש. היה נראה קל וטעים.
מסתבר שלהכין ירקות על המנגל לא היה קל כמו שחשבתי.
העגבניות יותר התמוססו מאשר התבשלו, היה ממש קשה להזיז אותם על המנגל כדי שיתבשלו מכל הכיוונים, בלי שיתגלגלו ויתנפצו על הרצפה כמו רימון יד חם, אדום ומכתים מאוד (מזל שאבא לא היה בסביבה כשזה קרה...) וגם כשהורדתי אותן הן עדיין לא היו לגמרי מבושלות בפנים. טבעות הבצל היו חרוכות מבחוץ ולא מבושלות מבפנים, וכמה התפרקו ונפלו לתוך הגחלים כשניסיתי להזיז אותם. הפלפל היה על המנגל 45 דקות ולא היה לגמרי מבושל... פרוסות הקישוא יצאו טובות, פרוסות החציל היו בסדר, קצת יבשות. אז סה"כ לא היה רע, היה בסדר, אבל היו לי ציפיות הרבה יותר גבוהות.

אז מה עשיתי לא בסדר? זה סתם עניין של אימון? האש לא היתה חמה מספיק או סתם לא אחידה? אולי צריך רשת שונה? יש לכם טיפים לנדב לי?
 

tzivi1

New member
כנראה שעשית הכל בסדר... זה פשוט לא נוח להכין

ירקות על האש, ולוקח לירקות המון זמן להיצלות כראוי, הרי הירקות לא ממש על האש, ובתכלס - זה יותר לעשן אותם. גם אני ניסיתי בעבר עם חציל, ששמתי על האש סגור והרעיון היה להוציא את תוכנו ולאכול חם עם טחינה. לקח ה-מ-ו-ן זמן, והבנתי את הפרינציפ... עדיף להכין את הירקות מראש ורק לחמם על המנגל (אם בכלל צריך חימום).
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חושבת כמו tzivi (להכין ירקות מראש בתנור

הביתי), למרות שגיסי, מומחה מנגל ששמעו יצא למרחוק, מצליח להכין ירקות טובים על המנגל.
חושבת שהוא עוטף אותם בנייר כסף.
אנסה לזכור לשאול אותו.
 

חנהפ

Active member
אני מעדיפה להכין את הירקות בתנור -מראש

גם את החצילים הכנתי מראש בגריל, ככה היו לי מתאבנים...
 

ביזול

New member
הממ... אבל כל הקטע זה שהם יקבלו את הטעם

של המנגל. ירקות בתנור אפשר תמיד להכין.
נראה לי שאמשיך להתנסות בקטנה כשיש לי הזדמנויות. יש לנו כמה וכמה צמחונים שיעריכו את זה אם אפתח רפטוואר של אוכל צמחוני על המנגל עבורם.
 

אמרלדה

Active member
ביזול, זה נכון. אבל זה מה שנקרא "בישול איטי".

כדי שירקות יקבלו את טעם הצליה וריח הצליה, הם צריכים זמן וסבלנות. זה משהו שאין כשצריך להאכיל אורחים רעבים.

הפתרון: להדליק את המנגל שעה לפני שהאורחים מגיעים, ולהעמיד עליו מישהו בזמן שאת עורכת שולחנות, מוציאה משקאות, חותכת ירקות ועושה כל מה שמפריע לך לעמוד שם ולטפל בהם.

וכך, כשהאורחים יגיעו והמנגל יתחיל להריץ בשרים, תוכלי להחזיק את הירקות בחימום קל בתנור ולהגיש לצמחונים יחד עם כולם.

אנחנו, למשל, מטורפים על חצילים. אז אם יש סבלנות וזמן ומי שיטפל, שמים על המנגל מראש. ואז באמת מגישים אותם חצויים עם טחינה ליד. אבל אם אין זמן - מכינים בתנור ומגישים כנ"ל. גם זה תמיד עובר בשמחה.
 

ביזול

New member
אם כך, ינוסה בפעם הבאה תודה!

באמת היה מעצבן שכולם לחוצים על האוכל ואני עוד מנסה לקלות חצילים וכל הירקות תופסים את כל המקום... בהחלט אנסה להתארגן עליהם מראש בפעם הבאה.
 

דליה ב

New member
ביזול... מהתמונה נראה לי שזה מנגל חשמלי

מה שאומר חום אחיד, ובנוסף יש לו רשת צפופה יחסית מה שאומר הרבה נקודות מגע
בירק...
נדמה לי שהיא לא ציינה כמה זמן זה לקח (יש שם יותר מידי מלל, אין לי ממש סבלנות לקרוא מידע שאני לא
מתכוונת לעשות איתו שימוש...)
 

ביזול

New member
מהפוסט השתמע שזה מנגל רגיל

אבל לא שמתי לב לרשת, תודה! איפה קונים דבר כזה? אולי יתאים גם הרשת הזאת ש"כולאת" שיפודים בפנים ושאפשר להפוך איתה כמה דברים ביחד? את יודעת למה אני מתכוונת?
באמת יש שם המון מלל, לכן אני בדרך כלל רק מרפרפת על הפוסטים... אבל פה דווקא כן קראתי בפרוטרות, והיא דיברה על זמנים קצרים יחסית. 2-3 דקות מכל צד לירקות החתוכים, 15 דקות לחציל שלם. הזמנים לא היו קרובים לזה אצלנו.
 

דליה ב

New member
נכון שזה לא מצויין,,,

אבל יש תמונה אחת שרואים את כל המנגל (איפה שכתוב על הירקות...) ונראה שיש
שם איזה כבל בצד, וגם לא רואים להבות

אלמנטרי ,ווטסון!

ואין לי מושג איפה קונים רשת כזו, אולי צריך לחפש בשוק בחנויות כלים?
 

shiri67

New member
משתמשים בה לצליית כבדים. רשת כפולה

מחוברת בטבעות בצד אחד שמאפשרות פתיחה.רעיון מעולה להשתמש בה לטבעות בצל.
 
למעלה