יריקת מרק למרחק

karni29

New member
יריקת מרק למרחק

בוקר טוב,

אני מגיעה מהפורום השכן (הנקה) להתייעץ ולהחכים בעניין אכילת ירקות.

ילד ראשון (או נדייק, שפן ניסיונות) בן 6.5 חודשים, אוכל פירות בבוקר נהדר ומסרב לאכול מרק.

ניסינו מרק עם בצל, עגבניה, גמבה, קישוא, גזר, תפ"וא, בטטה, כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, הודו, חזה עוף, אורז - כל פעם שילוב אחר וקטנציק מסרב לאכול.

הוא יורק את המרק או עושה קולות של הקאה והוצאת לשון.

יש למישהי רעיונות? אולי לדרכים אחרות לאכילת ירקות?

שאלה נוספת, מתי אני אמורה להוסיף עוד ארוחה ואיך? הוא מקבל פירות עם שקדיה בבוקר (אח"כ בקבוק חלב שאוב), מרק וחלב שאוב לצהריים, אבוקדו לנשנש אחה"צ, בערב חלב עם 2 כפות דייסה.

תודה רבה,
קרן

mitmit11

New member
אולי המרקם לא נעים לו

נסי לרסק ירקות במזלג או על פומפיה דקה (ירק מבושל) ותראי מה התגובה. ויכול להיות שזה עוד לא מתאים לו. חכי שבועיים שלושה ונסי שוב.

אגב יריקת מרק למרחק זה הכי בקטנה. חכי שתגיעי לרמות של צליפת בורגול משולשת לקיפולים של הכיסא שאי אפשר לנקות בחיים, למרווחים בין המרצפות ולשיער. ויש עוד המון ענפי ספורט כאלה שהם מצטיינים בהם

karni29

New member
לא חשבתי על זה, ננסה לשנות את המרקם

זה ממש משעשע צליפת בורגול משולשת....

והעלה עוד מיליון שאלות אם אפשר :)

אפשר להתחיל לתת כל מיני קטניות כמו בורגול? ממתי אפשר להושיב על כיסא?

המוני תודות!!!

mitmit11

New member
להושיב - כשיושב עצמאית

מודה ומתוודה שאני הושבתי כשהם כבר ישבו לבד ללא תמיכה אבל לא התיישבו בעצמם (אלא הושבו) כי יש לי שני עצלנים שהתיישבו סביב גיל 10 חודשים והיו גם כבדים ופעלתנים מדיל טרמפולינה בשלב מסוים...

לעניין הקטניות - כן למה לא? כמובן דברים סטייל קוסקוס ובורגול. משהו יותר גדול ועגול (עדשים, אפונה, וכו) הייתי טוחנת. כל המוצקים עוד די ראשוניים אצלו אז אל תשתוללי יותר מדי

סיסי 76

New member
נראה לי שעדיף

להניח לזה בשלב זה. הוא כל כך צעיר וחבל ליצור לו חוויה שלילית.
חכו שבועיים ותחזרו לנסות
בכלל, הוא אוכל די הרבה מוצקים יחסית לגילו. אמורים להתחיל לבסס ארוחת מוצקים אחת בגיל חצי שנה, והוא בסה"כ בן חצי שנה ושבועיים, וכבר מקבל 3 ארוחות (האבוקדו זה גם ארוחה)

בינתיים לדעתי תשארו עם ארוחת הפירות שהוא אוכל היטב, ולגבי הצהריים- או שתתנו בקבוק, ובמקביל תנסו דברים אחרים עם טעמים אחרים (נניח ביצה קשה מעוכה עם טחינה, או עם עגבניה מרוסקת, או עם אבוקדו).
מהארוחה של אחה"צ הייתי יורדת לגמרי בשלב זה, וחוזרת אל זה באיזור גיל 8 חודשים.

karni29

New member
המוני תודות!!

נראה לי שנעשה ניסיון אחרון עם עניין המרקם ואם זה לא ילך אולי נוותר בינתיים על הירקות ונשאר עם פירות.

כמו שאמרתי... שפן ניסיונות.

אני ממש מקווה שהוא לא יזכור דבר ממה שקורה כרגע ויסגור איתנו חשבון בגיל 16.

הנה רעיון לשרשור. דברים שאנחנו לא רוצות שהם יזכרו!!

MotheRonit

New member
בטח כבר אמרו אבל השנקל שלי

1. בסך הכל הוא עוד צעיר.
2. תנסי להכין לו מהירקות לביבות/מאפינס (אפויו) ולראות אם זה טעים לו ככה יותר
3. "ארוחה" שלישית הוספנו רק בגיל 8 חודשים. לא לפני. צריך להיזהר לא להעמיס על הקיבה שלהם.

karni29

New member
המאפינס/לביבות רעיון נהדר.. אפשר מתכון :)

עקרונית, את האבוקדו הוא לא אוכל, טועם כפית/שתיים ומורח על הבגדים את השאר.

אני מאפשרת לו שייהנה כי זה לא משאיר כתמים :)

MotheRonit

New member
בלילה של איזה ירקות שבא לך

להוסיף 2-3 כפות קמח (תלוי בכמות של הירקות, את צריכה לראות שהבלילה קצת מתקשה) ולתנור. מכיוון שבשלב הזה עדיין לא מוסיפים ביצה (אולי לפי ההנחיות החדשות כן? אני לא יודעת) אז הייתי הולכת על הלביבות שיש להן יותר סיכוי להתתייצב מאשר מאפינס. אחרי שצד אחד משחים (20 דקות בערך) להפוך בזהירות... מציעה לך בהתחלה לנסות לביבות בטטה. אחר כך קישוא וגזר. ותפוחי אדמה כמובן...

למעלה