יריקה לבאר

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

jgut

New member
יריקה לבאר

יש אצלנו סוסה שבאופן קבוע יורקת לבאר ממנה היא שותה.
באופן מעשי, היא מחרבנת בשוקת וגם בכלי תערובת. בשביל לפתור זאת הגביהו לה את השוקת. אבל אז היא עברה לכלי תערובת. לפחות מזה היא לא תתייבש.
הנושא הזה גרם לי לחשוב על ההתנהלות של סוסים שונים בתאים. יש כאלה כמו דו שהם מאוד מסודרים ותמיד עושים את העניינים שלהם בנקודה הכי רחוקה מהמזון.
יש אחרים כמו דאנס שהתא שלהם ניראה תמיד כמו באמצע מלחמה (הוא מעיף את החציר בכל התא, מחרבן בכל מקום ואם היה לו עוד חפצים הוא היה מפזר אותם גם כן).

למה הם עושים זאת? מילא הסוסים המבולגנים. אבל למה יש סוסים שמתעקשים לחרבן דווקא בכלי מים\תערובת? האם זה קורה להם כל פעם בטעות?

ואם כבר פתחתי את הנושא, איזה עוד התנהגויות מוזרות נתקלתם בהם בהקשר זה?

popi199

New member
הייתי בטוחה שאת

הולכת לדבר על לקוחות כפויי טובה שבנושא הזה יש לי יותר מה לומר מאשר על סוסים שמחרבנים בשוקת....

לנו גם הייתה סוסה שאהבה לעשות בידה, אבל חוץ מבאמת להזיז את השוקת שזה יהיה לה פחות אסטרטגי אני לא רואה הרבה פתרונות. הסוס שלי היה מטנף את הכלי תערובת אז אני פשוט שמה לו את הכלי על הרצפה ואם מטונף שוטפת.

גם הסוס שלי מאוד נקי, קקי ופיפי תמיד בחוץ, החמור קצת בלאגניסט אבל הקקים שלו קטנים אז לא מרגישים.
הסוס השני שלי עושה פיפי רק במקום אחד באורווה שזה משגע אותי כי יש המון אורווה ובגלל שהוא משתין בדיוק באותו מקום מאוד קשה לי לאוורר ולייבש את המקום... חוץ מזה יש להם התנהגויות דיי רגילות...

jgut

New member
אפשר לפתח את זה לכיוון של הלקוחות...

גם לקוחות זה דבר מעצבן.

popi199

New member
ממש מעצבן

אני אחכה שמישהו אחר ירים את הכפפה, יש לי ככ הרבה סיפורים אני יכולה לכתוב ספר על אנשים שחושבים שהשמש זורחת להם מהתחת.

jgut

New member
רוצה שאני ארים את הכפפה?

כי יש לי סיפורים משלי...

popi199

New member
ועכשיו נזכרתי בעוד קטע הזוי

של הסוס שלי, הוא עושה פיפי רק באורווה שלו בבית, הוא מעדיף לפעמים להתאפק שעות עד שמגיעים הביתה מאשר לעשות בחווה.

הורסמאן

New member
השערה

סוסים לא אוהבים לתת שתן כשאין ריפוד כי משפריץ להם על הרגליים.
יכול להיות שבמקרה של הסוס הזאת, גם גללים מפריעים לה, (כי אולי נפל לה על ההוק כמה פעמים) והיא קלטה במשך זמן שכשהיא עושה בכלי, זה לא פוגע בה.
אני הייתי מנסה באמת להקשות עליה ע"י הזזה של כלי שתיה/אוכל למקום לא נוח, אך בו בזמן, הייתי תולה לה כלי במקום מאוד נוח שתוכל להמשיך להשתמש בו. מה שנקרה WIN WIN, היא גם לא תלכלך את הכלים וגם תחסכו ריפוד עם פחות גללים באורווה.

jgut

New member
יש לה מספיק ריפוד

ודווקא היא מכולם, בין הסוסות הבודדות אצלנו שמשתינה בעמדת איכוף המבוטנת. כך שכניראה עניין הרפד הוא לא מה שמפריע לה.
זה חוזר על עצמו במספר חוות ובמספר תאים. אגב, טוענים שהיא היתה עושה זאת בזמנו כשהיתה בגדרה.
ההצעה של לתלות לה כלי אחר, היא אכן אופציה. בדיוק דיברנו על זה היום שאולי נבדוק האם היא תשתמש בו.

הורסמאן

New member
המממממ

הריפוד לא משנה לגללים.
לרוב הסוסים, לשתן הוא משנה מאוד.
ההשערה היא שאולי במקרה שלה, גללים על ההוק מפרעים לה...

jgut

New member
רעיון מעניין

יש דרך לבדוק זאת?
חשבתי להסתכל על המבנה של הרגליים האחוריות, אבל חוץ מזה אין לי עוד רעיונות.

הורסמאן

New member
לא המבנה

אם יש לה היסטוריה עם קיבה רכה, זה יכול להתאים ל"תיאוריה".
זה לא אומר שכל סוס שהיה לו שילשול יתחיל לחפש כלים להשתמש בהם, :) אבל זה יכול לספק הסבר תיאורתי לשאלה ששאלת.

giri

New member
ממש הופתעתי מהתוכן

הייתי בטוחה שיהיה פה איזה דיבור על אנשים...

לג'וניור היה קטע, שהוא היה מחרבן משהו בין חמש לשש פעמים באימון, ודווקא בתא כמעט לא. מצד שני הוא לא היה משתין בשום מקום חוץ מבתא, ופעם הוא התנהג כל כך מוזר ברכיבה שהתחלנו לחשוש שיש לו קוליק, אז הפסקנו את השיעור והתחלתי לקרר, ואז אחרי עוד כמה דקות הוא פשוט נעמד והשתין את הכינרת בערך
אח"כ הוא התנהג נורמלי. כנראה שהוא היה מוזר כי הוא התאפק נורא.

לגבי למה הם עושים את זה - אין לי מושג, אבל זה נראה לי הרגל שקשה לשנות, אז הייתי בהחלט מנסה את מה שהורסמאן הציע.

Half Halt

New member
היה לי סוס שמאוד אהב

לגרד את החלק האחורי של הרגליים האחוריות על כל מיני ברזלים ואינסטרומנטים.
כפועל יוצא הוא היה מצליח לקלוע כמה פעמים ביום לתוך מריצה/שוקת/דלי/תא אחר וכו...
אולי זאת הסיבה, אם זה התחיל רק עכשיו תוודאי שאין לה שום טפיל או פטרייה חדשה על האזור הזה ברגליים.

jgut

New member
זה משהו כבר ותיק אצלה...

זה סתם עלה ביום שישי כי בדיוק ניקו לה את התא וניזכרנו בחוויות ממנה.
אני מנסה לחשוב האם היא אוהבת לגרד את החלק האחורי ולא מצליחה להיזכר, אז כניראה שלא.

למעלה