יריעה קטנה

כלואה

New member
יריעה קטנה

אי אפשר להשתחרר.(7 שנים אחרי, עדיין כלואה.) תמונות סתורות מהחיים. סדורות כבתערוכה. לא תמיד רציתי להיות צלמת מפורסמת, זה בא לי בשלב מאוחר. עמלתי קשות, למדתי את המקצוע, תרתי אחר מקומות, נופים, רגעים ובמיוחד אנשים מיוחדים לצלם אותם. רציתי להיות צלמת. חלמתי ליום שבו אוכל להתגאות בתערוכה ששמי מתנוסס בה. יום בהיר אחד שינה את כל העתיד שתכננתי לעצמי. מוזיאון אחד אליו נכנסתי, מוזיאון אחד יותר מידי. ראיתי שם כאב, ראיתי שם דמעות של ילדה קטנה, ראיתי שם עבר, ראיתי שם את עצמי ונבהלתי. בתור צלמת עם עתיד (כך לפחות חשבתי), לא בדקתי את תוכי והם הופיעו להם ביום בהיר אחד, תמונות סתורות, פוטו מונטאז שלם. הוא לא היה מרהיב, די מבהיל. יד נוגעת, פנים זרות, פנים מוכרות, חורים שלמים בחיים, כאילו שמת נגטיב עם פוזטיב יחדיו ואתה מנסה לפענח את התמונה במלואה. לימדו אותי שאומן אמיתי הוא אומן חופשי, אומן אמיתי הוא זה אשר מגלה ופותח את עצמו, רואה את תוך תוכו, בכדי שיוכל להבחין בפרטים הקטנים של החיים. לתפוס את הרגע. ביום אחד תפסתי כמה רגעים, בחיי. רגעים מודחקים, שאיני יודעת איך הצלחתי להסתירם כל כך עמוק.כי יש בי מודעות עצמית, יש בי ראיה פנימית. בכל זאת הצלחתי להפתיע אף את עצמי. *נגיעה זרה שחווה ילדה קטנה מנער מתבגר שאת מיניותו אך מגלה. *משחק מחבואים קבוע שבו המסתור הכי מיותם מתגלה כלא בטוח.הוא תמיד מצא אותך, התנחמת בכך. העדפת זאת. להיות הקורבן ושאף אחת אחרת לא תפגע. * על מיטה מוצעת וסרוחה זרקו אותך, סטרו בך כדי שתשתקי. *דם, ראית אותו, ידעת שלשווא שמרת גופך ועתה לנצח הוא מזוהם. המבט המטורף בעיניו, לעולם לא אשכח אותו. לעולם! עיניים- הם הדבר הבסיסי עבור צלמת. היום בו עלו התמונות הסתורות מחיי, הוא היום בו נסגרה הדלת אל העתיד, אל החלום ובמקום להמשיך להדחיק את העבר, מצאתי את עצמי מדחיקה את עתידי. תם נשלם-ונשכח ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ בכל פעם שאת שוכבת שם על המיטה שוב, את פותחת רגליים- ועוצמת עיניים.

ענת~~

New member
צר לי לשמוע וכואב על כאבך.

אבל האמנות, דווקא האמנות, יכולה להיות שק האיגרוף הטוב ביותר לכאבים האלו. אמנות היא רגש טהור, אמת פנימית בלי תלות חיצונית, שבאה בלי ניסוח, בלי הבנה, בלי כוונה. כמו שאמרת, החופש. ולא בהכרח החופש של שמש מחייכת וציפורים שרות, או אסתטיקה, או משהו מתון ומתחשב בצופה. אמנות היא האמת של הרגש ושם הכל מתקבל. הצילומים שלך יכולים לנשוך שפה כי כואב לך ויכולים לצרום כי צורם לך בפנים. שם זה השטח הפרטי שלך. לא גן עדן ולא קריירה, אלא אמת. ואת יכולה לצלם ולהדפיס - אך ורק בשביל עצמך. רק כי זה הכלי שלך הכי טבעי כנראה, כי אותו את רוצה כל כך ועליו את בוכה כל כך. ענת

אישה , כלואה, לא!!! אל תסכימי!!!

בבקשה, אל תסכימי לוותר על העתיד שלך הרי בזה את נותנת למי שעשה לך כל כך רע לעשות זאת שוב ושוב!!! למה? לא מגיעים לך חיים טובים? את לא אשמה!!! את הקורבן! לא בחרת בזה! תרימי את הראש.... תבקשי עזרה, תשתפי, תטפלי בעצמך לא חבל???

אוףףףףף

אתמול פקחתי עיניים.. נתתי לכל האור להיכנס פנימה! היום יש לי שמש מבפנים! שלא תעיזי לוותר על הרגשת החופש הזו! אפשר לעשות את זה! אפשרררררררררררררר.. צעד אחד קטן עשית כבר בעצם סיפור המעשה. עכשיו עוד אחד קטנטן בכיוון הזה. אם את רוצה כייון, יד, קול אנושי שבהחלט מבין - דברי איתי.

עיניים

New member
../images/Emo141.gif לפקוח עיניים,,,,,,

ככה, לקום בבוקר, לפקוח עיניים ולראות את השמש המאירה אותך מבפנים, עושה את השמש שבחוץ - לחיוורת,,,, בוקר לך, מלא חום ואור

עיניים

New member
אפשר !!!

די לך לראות במו עינייך את התהליך שעבר על פסי. יש לך כלי אדיר: האמנות. כפי שהאמנות הביאה אותך להיזכר בעבר הנורא - היא גם תעזור לך לצאת משם! לעולם לא לוותר. לעולם לא לאבד תקווה. העתיד קורא לך, מושיט לך את ידו, אל תפני לו עורף. תפקחי עיניים - אל תעצמי אותן

אחלה שספרת

למרות שנורא כואב לשמוע. במיוחד התמונות הקשות האלה. גם אני מצלם. צילמתי במזרח תמונות קשות. תמונות של ילדים בלי עתיד. ילדים שההורים מכרו אותם.... בכל התמונות העניים כבויות. פסי - אחלה מה שאת עושה!!! ולך כלואה מכל הלב לעמוד מול הכאב לפרק לחלקים ולהרוג אחד אחד. דניאל

כלואה

New member
קראתי אתכם

לא מהיום, כך מהצד. חבורת אנשים מיוחדת אתם. ואז קראתי את סיפורם של פסיפלורה וגלית, ההודעה המקורית שלי לא אמורה הייתה לספר על עצמי, אלא להגיב על כל התגובות. הייתי שם כל כך הרבה פעמים, במקום בו את-פסיפלורה מדברת על השחרור שלך. כל כך הרבה! כשחשבתי שהנה זה נגמר, שהנה את נרפאת, את נקיה, את מתחילה מחדש. הבל הבלים! ברגע האינטימי שלך, ההתמסרות הזאת שעליה פסיפלורה מדברת, אסורה. אף אחד לא יכול לנחש כלפי חוץ שעברת אונס והתעללות בילדותך, אולי רק עין בוחנת מאוד.אפילו אני לעיתים שוכחת..(כותבת בגוף שני). זה לא ששוכחת, אלא מתקשה לשייך את עצמי, עברו כבר שנים מאז. כשנלחמים בשיניים כמו זאבים, בסוף נהיים כמותם. בודדים. התגובה שלי אליכם היא שאי אפשר להשתחרר, אלו רק אשליות בדרך. אני מוקפת חברים. מחזרים לא חסר, אך בכל פעם שמגיעים לקטע האינטימי הכל משתבש, את לא מתמסרת כפי שכבר ציינה פסיפלורה, כי אסור לך. ואין את מי להאשים מלבד את עצמך- כי את לא משתחררת. כי חשבת שנרפאת. הכל אשליה. את מסווה זאת מכל העולם ועם הזמן מסווה זאת אף מעצמך. היה מישהו בחייך שהצליח להעניק לך תקווה, אמונה קטנה. על ידי הסבלנות העיקשת שלו וכשנפרדנו ההרגשה היא כאילו צנחת אחורה והתקווה נעלמת. כל מה שאני זוכרת מרגעיי האינטימיים זה את התגובות הפיזיות הטבעיות שלי. כל הגוף רועד, מנסה לשלוט על זה ולא מצליחה, רצון להקיא ורצון לברוח מפאת הבושה. לא תמיד ברחתי, אבל היו גם רגעים כאלו, לא מעטים.לפעמים נשארתי בכדי להתמודד, אך מה שיצא. שתמיד תמיד נגעלתי- מעצמי. לגבי האומנות, קשה לי איתה. אני חייבת לציין שהענקתם לי מחשבה לחזור לעסוק בה, אבל איך חוזרים לעסוק במשהו שלמדת רבות ואת לא זוכרת כלום ממנו? יותר מזה, איך חוזרים למשהו שהוציא ממך את כל הזוהמה, הפך את חייך למערבולת, שינה אותך לגמרי וגרם לך לא לאהוב את עצמך יותר? תודה על התגובות. אני יודעת שהם באו ממקום טוב בפנים. אני פשוט לא יודעת עד כמה אתם מבינים.תרשו לי שאלה נוספת, שקשורה בעניין הפורום הזה: מה המילה אינטימיות אומרת/מזכירה לכם? אני בטוחה שלי היא אומרת משהו שונה.

קורין1

New member
את טועה כלואה......

את ורק את מחליטה אם להשאיר את ה"שד" או לסלק אותו. את ורק את יכולה להתגבר עליו ולנצח אותו. אם תאמיני בכוחות שלך, את תצליחי. נכון, אף פעם אי אפשר לשכוח את מה שקרה, הוא יצוץ ויעלה ברגעים מסויימים בחייך, אבל הכאב יהיה שם אם תתני לזה להשפיע עלייך. תתמודדי איתו והוא יתכווץ לממדים שלא יכאיבו לך יותר. מקורין שלמדה לחיות עם השד

ענת~~

New member
כלואה כתבתי לך הרבה דברים

מקריאת דברייך אני מקבלת את התחושה שאת כל כך כועסת על כך שמה שקרה - קרה. כועסת על המציאות יותר מאשר על האדם המרושע שעשה לך את הדברים האיומים האלו. כועסת על זה שהשלית את עצמך לתת קצת אמון באותו אחד סבלני שעזב, כועסת על האמנות שהביאה אותך להזכר במה שהיה. אני מבינה את הכעס הזה שיש לך על המציאות של חייך שהתרחשה כמו שהתרחשה, אבל חושבת שכעס כזה הוא התחלתי ויש עוד שלבים אחריו שיכולים להביא אותך למצב של השלמה ורגיעה יחסית. נראה לי שאת לא המשכת מעבר לכעס הזה על המציאות ונשארת בשלב הזה ולכן בעצם אין לך שקט בכלל. כמו שאמרת, במשך שנים את בכלל לא זכרת שמשהו כזה קרה, וגם בהמשך אחרי שכבר נזכרת כתבת שאת מסווה זאת מהעולם ומעצמך. ההדחקה הזאת של ההתמודדות עם המציאות שומרת אותך במצב של הכרה מאוד התחלתית. אחרי כל כך הרבה שנים את עדיין כועסת על השליח שהביא לך את המסר (הצילום) ונמנעת בעצם מלעסוק במסר הזה ובהשלכות שלו על חייך. כמו שאמרת, את נלחמת כמו זאב, מכבה שריפות. אבל עוד לא התחלת לנסות לטפל במה שבעצם יוצר את השריפות. ניסית לעשות את זה בכוח. ניסית לכפות על עצמך להישאר במצב האינטימי למרות תחושות הקבס שעלו בך, ניסית לכפות שינוי על הסימפטום בלי שטיפלת בגורם. והגורמים הם מאוד עמוקים וממשיים הדחקה לא תמחוק אותם. דבר לא ימחוק אותם, אבל אולי יש דברים שיעזרו להם להטמע בצורה קצת יותר הרמונית בחיים שלך, אולי יש אנשים שיכולים לעזור לך לעשות את זה קצת יותר קל ממה שזה עכשיו. כל פעם קצת. כפי שאת מתארת את הדברים, להכנס מבחינתך למצב אינטמי כעת, יהיה ממש כמו חווית אונס מחדש ולפי דעתי אל תנסי בכלל ללכת בדרך הזאת עכשיו. זה כמו טיפול בהלם. לדעתי כדאי לך לגייס מעט תקווה (מספיק ממש קצת
) ולמצוא מטפלת או מטפל מנוסה שיעזור ויכוון. לאט לאט ללמוד לבטוח בו. ולאט לאט לעשות דברים. לא לעשות שום דבר שמרגיש לך כמאיים עד כדי סחרחורת. בצעדים זעירים ללכת. רוצה לומר לך שלא הצילום הוא זה שהפך את חייך למערבולת. לא הצילום הוא ששינה את חייך ולא הוא שגרם לך שלא לאהוב את עצמך. הצילום הוא דבר בלי שום מודעות וכוונה. הוא אפילו לא עצם או אובייקט. מה ששינה את חייך ויצר בהם את המערבולת הזאת זה האדם שעשה לך את זה. זה הדבר שקרה לך. הוא עשה את זה ועכשיו חייך נתונים במערבולת. ואת צריכה (רק הצעה, כמובן שאת לא צריכה, את יכולה אם את רוצה לנסות) ללמוד את טכניקת השחיה במערבולות על מנת שתוכלי לחיות את חייך ולא לעסוק בכיבוי שריפות ובאימה כל הזמן. את אומרת שלא ניתן להתחיל מחדש ואני מסכימה. את הספר של החיים לא ניתן להתחיל מחדש ולמחוק משהו מהדפים הקודמים גם לא ניתן. אבל אפשר לפתוח דף חדש בספר הזה. והדף החדש הזה תמיד יהיה מושפע ותמיד תהייה בו ההכרה בהתרחשויות שקרו בדפים הקודמים לו. לא, לא ניתן להעלים צלקות, לא ניתן למחוק את העבר. אבל אפשר ללמוד לחיות בצורה הטובה ביותר במציאות הקיימת ולנסות בהתמדה ליצור מציאות טובה יותר. אפשר לעשות שינוי לאט לאט. תמיד יהיו נפילות ותמיד יהיו נסיגות ולשלמות אף אחד לא מגיע. החיים הם קשים וצריך להלחם. לפעמים בהתרחשויות חיצוניות, לפעמים להלחם בעצמך לפעמים להלחם באחרים. אבל כל מטרת הלחימה הזאת היא החיים עצמם. איך חוזרים לעסוק במשהו שאת לא זוכרת? מרעננים את הטכניקה. פיתוח שחור לבן והדפסה אפשר לעשות בבית עם ציוד ממש זול, עבודה בצבע אפשר להיעזר במעבדה מקצועית. בשביל להזכר בטכניקה יש המון ספרים ויש גם פורום כאן בתפוז ואפשר גם להרשם לחוג באיזור שלך אם קל לך יותר הנחייה ישירה של מורה. יש מצלמות דיגיטליות לא יקרות שעושות את תהליך היצירה עוד יותר אישי ומיידי. מידע קל להשיג בימינו ואם תרצי אוכל לעזור לך בעניין הזה יש לי קצת רקע בצילום, והתפיסה האמנותית לא הולכת לאיבוד לעולם בשל חוסר שימוש. התפיסה האמנותית לא צוברת אבק. אבל גם כאן, אם תחליטי לחזור לצלם, תעשי את זה לאט ובעדינות, אל תעשי דברים שזורקים אותך למצב שבו את מרגישה חסרת ישע. תתחילי מדברים רכים, אל תעמיסי על עצמך יותר משאת יכולה לסחוב. כל פעם קצת. אני לא יודעת אם תרצי חיבוק, אבל אני אציע אותו בכל מקרה. בידידות, ענת

בכאב קוראת את הדברים.

פתחת לנו צוהר לעולמך, העזת, סיפרת, שיתפת. לכי עכשו עשי צעד יותר גדול, ובקשי עזרה מקצועית, שתפתח ותחשחרר אותך מעצמך.

ארזזז36

New member
כלואה שכמוך ../images/Emo24.gif

עובדה, שבניגוד למצופה כבר היה שם גבר אחד, וחיבק ואהב ונתת לו לגעת בנשמה שלך. באמת שלך סימן שזה אפשרי. יש מפתח אני מאמין שלכל אחד יש אהבת אמת שמסתובבת שם בעולם ומחפשת אותו השאלה אם יש את האומץ לזהות אותה כשהיא באה תזכרי תמיד שיש אנשים שיכולים לעזור לך אפילו פה, בפורום, יש המון כתפיים , שאם תבחרי, לא יתנו לרגליים שלך לגעת באדמה ויעטפו אוך בחום עד שתצעקי די המון כתפיים שאת יכולה להרטיב בדמעות .. המון דפים למלא ולרוקן חלקית את הרעל שעצרת בך כל כך הרבה שנים חם פה, כמעט כמו גהנום :), אבל זה משפחה של חום . שבי איתנו

למעלה