ירייה באפילה...

הדמוקרט

New member
ירייה באפילה...

ג'נסיס. פוקסטרוט. Watcher of the sky. האם יש קשר לרומאן "המלחמה בסלמנדרות" של קארל צ'אפק המופלא? אני מתייחס כאן לצמד השורות: For now the lizard shaded its tail This is the end of man's long union with eath (וסליחה אם אני טועה, אני מצטט מהזכרון ובלי בדיקת שגיאות) זה פשוט מוזר מדי מכדי להיות מקרי!

עמית ע

New member
דווקא ספר אחר

לפי מה שקראתי ברשת על ההשראה למילים של השיר, היא באה דווקא מספר המד"ב "Childhood's End" של ארתור סי קלארק.

הדמוקרט

New member
אוי שיט :)

מי שכן קרא את צ'אפק יכול בטח להבין למה השורה הזאת קפצה לי לראש... ומי שלא קרא - שיקרא! :p

דדאלוס

New member
בתור אחד שקרא את "קץ הילדות"

אז לא כ"כ נראה לי שזו ההשראה, אם כי הכל יכול להיות. חוץ מזה, ברשת כתובים המון דברים. הנה, פה, למשל, כתוב שההשראה יכולה להיות, אולי, מהסיפור "האדם האחרון על פני כדור הארץ" או "חייזרים באו אל הארץ הנטושה". אישית, נראה לי שאין דווקא ספר או סיפור אחד שהוא ההשראה, אלא השיר הוא מעין סיפורון כלשעצמו. אבל לך תדע... (מלבד זה, שסלמנדרות הייתי מחפש דווקא ב-The lamb lies down...
)

Liricooli

New member
שאלה אחרת בקשר לג'נסיס

שמעתי את the battle of the epping forest של ג'נסיס, ושמתי לב שהוסולן, המתופף והגיטריסט לא מנגנים באותו קצב. האם מישהו יודע באילו מקצבים מנגן כל אחד? ויש לי שאלה בקשר ל"חוברת" של הדיסק עצמו- השיר שהזכרתי למעלה (לא רשמתי מטעמי עצלנות) הוא באורך 11 דקות. ב"חוברת של הדיסק הוא "מחולק" ומפריד אותו שיר אחר, שאיני זוכר את שמו (או Aisle of plenty או after the ordeal). לשיר שאיני זוכר את שמו יש ליריקה, אך במקום הליריקה שלו ממשיכה הליריקה של the battle of the epping forest אשמח אם מישהו יעשה לי סדר בבלאגן.. לירי:)

למעלה