יריד אספנות.

בתור אדמור אתה אמור לדעת ../images/Emo15.gif

שהמושג הזה - יריד - נועד במקורו לציין רק דבר אחד: מקום כינוס של עובדי כוכבים. עסקני התלמוד ראו ביריד מקום שישראלי הגון חייב להדיר ממנו את רגליו, אולי כמו מיריד הבלים: "תנו רבנן: עובד כוכבים ההולך ליריד, בין בהליכה בין בחזרה - מותר. ישראל ההולך ליריד בהליכה - מותר, בחזרה - אסור!" ואגב: מאותו מקום בדיוק - של האזהרות מפני מיפגשים עם עובדי כוכבים - בדיוק משם נלקח המושג הארמי השגור עד היום בבתי המשפט שלנו "ערכאות", בלי שאנשים מודעים בכלל מה הן היו במקורן ובאיזה עניין הוזכרו. הערכאות האלה הגיעו בעיקר מהעיסוק ב"ערכאות של עובדי כוכבים". חומר למחשבה למי שעדיין יש לו כמה טענות לבתי המשפט.

אין זמן להרחיב -

אז בינתיים רק על רגל אחת: ערכאות הן האינסטנציות המשפטיות השונות. בקיצור: סוגי בתי המשפט השונים, כל אחד וסמכותו. יתכן ושורש המילה הזו - ע.ר.כ. - אמור להצביע על הערך - או על הערכיות - שלהם, ומכל מקום, אם תהפכי קצת את סדר האותיות של המילה הארמית "ערכאה" - תוכלי למצוא מילה חדשה: "הכרעא", כלומר הכרעה משפטית. הנה, בינתיים, משהו חפיף כדי להיכנס קצת לאווירה.

magy

New member
יריד האספנות

הדבקתי פה לפני מספר ימים..... מאד רוצה לבקר.... נשאר רק היום ומחר...............

שקדי

New member
נדמה לי.......

שיהיה גם בשנה הבאה אז.....שכבר יהיה בטוח ויגור זאב עם שווארמה......שימרי נפשך

magy

New member
התערוכה תהיה

בשנה הבאה, אבל אולי אני, לא אהיה?????? יאלללללה, קח אתר של בדיחות.......ומספרים..... ותפסיק לדאוג לי ... חציתי את המאה, מבלי שידאגו לי.......ועדיין לא קרה לי שום דבר רע. אתה יודע שאפשר למות גם משעמום???????????

magy

New member
תיקון= עברתי את חצי המאה

לא חציתי שום מאהההההההההההההההההההההה

למעלה