ירידת מים

שלוקי1

New member
ירידת מים

לצערי ההריון שלי הסתיים אחרי ירידת מים בשבוע 22+1

איך אפשר לשמור על הריון עתידי? הבנתי כי תפר צווארי אינו הפתרון, כיון שאינו יכול למנוע ירידת מים..
אשמח לשמוע כל עצה!!

שירהד1

Member
מנהל
לצערי, אני לא מתמצאת בתחום הזה,

כך שאין לי הרבה מה לכתוב.
אני יודעת שלפעמים מתרחשות ירידות מים וזה לא משהו שחוזר על עצמו בהריון הבא. כלומר, זה לאו דווקא בכלל אומר משהו על התסריט של ההריון הבא שלך.
האם הרופאים/ות נותנים/ות איזשהו כיוון לעתיד, או שהם חושבים שזה היה משהו חד פעמי? (ואם כבר ענית לי פעם על השאלה הזו, אז סליחה. אני לא זוכרת...).

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה לנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

0יון

New member
משתתפת בצערך

כותבת לך מניסיון של ירידת מים בדיוק בשבוע שלך לפני כ- 3 שנים.
האם היו לך דימומים? בדיקות תקינות? שקיפות? סקירה? חלבון עוברי? צוואר הרחם היה ארוך וסגור?
סליחה על השאלות הקשות, את כמובן לא חייבת לענות. אני רק משתפת אותך בשאלות שאותי שאלו בזמנו כשניסו לחקור מה קרה, כיוון שלעיתים ירידת מים הינה סימפטום של אירועים שקרו קודם לכן.
תפר צווארי אכן לא מונע ירידת מים אלא יכול לסייע במצבים של אי ספיקה צווארית.
מציעה להתייעץ עם הרופא המטפל או אפילו עם רופא להריון בסיכון.
נשבר לי הלב עבורך ואני פה לשאלות נוספות אם תרצי.

שלוקי1

New member
0יון תודה על תגובתך

בשבוע 12 התחילו דימומים, במיון ובקופת חולים לא ידעו להגיד מה הסיבה, רק חזרו על המשפטים "הפלה מאיימת" ו"לידה מוקדמת".. לא נתנו הנחיות מיוחדות חוץ מ.תפילות (וכמה התפללתי!!
)
בסקירה המוקדמת בשבוע 14 וחצי עם הגילוי של מין העובר גילו לי גם כי יש לי המטומה.. ואז הדופק היה על 200 והיתי חסרת אונים לחלוטין.
הסקירה עצמה היתה טובה צוואר רחם ארוך וסגור ורק כנראה ביש מזל ענקי החליט להיות חלק מההריון שככ חיכינו לו.
הרופאים בבית חולים כמובן נאחזו בסיבת של המטומה ולא נתנו שום צאנס לעובר לשרוד ואני לצערי נלחצתי והקשבתי ועד היום חושבת מה אם??.. ולמה זה קרה??

**אשמח לשמוע אם היה לך הריון תקין לאחר מכן? האם היה לך תפר צוואר?

mick nik

New member
לי הומלץ בזמנו על תמיכה מניעתעצ

בזמנו, כשפנינו ליעןץ אצל מומחה להריון בסיכון הומלץ לי על תמיכת פרוגרסטרון בהריון הבא לאחר שלא היו שום אינדיקציות ברורות באשר לגורם לירידת המים.
ההשערה היתה זיהום בעקבות דיקור מי השפיר אבל לא ניתן להצביע על כך בוודאות.
0יון שאלה אותך שאלות נכונות שיכולות להצביע על הכיוון שיוצע לך, למרות שלא תמיד ניתן לדעת מה ימנע הישנות של נפילה בחלק הרע של הסטטיסטיקה.
&nbsp
שולחת חיבוק ומאחר ואני מבינה שאת מכוונת להמשיך קדימה אז גם איחולי להריון תקין שיסתיים בעיתו באושר ובידיים מלאות.

שלוקי1

New member
תודה mick nik על האיחולים

נתנו לי זריקות פרוגסטרון אחרי גילוי ההמטומה.. כנראה שהיה מאוחר מדי.

למעלה