ירידה בכמות החלב

אפרושית

New member
ירידה בכמות החלב

שלום רב שבוע שעבר התבשרנו בבדיקות דם מדאיגות של התינוק שלנו. הוא בן 5.5 חדשים ועד עכשיו ההנקה הלכה בסדר גמור, בערך כיומיים לאחר ההודעה חלה ירידה גדולה בכמות החלב אצלי, אם קודם ינק כל פעם צד אחד ועוד השאיר אותי מטפטפת ומשפריצה, עכשיו הוא מחסל שני צדדים וגם אח"כ לפעמים עוד נראה רעב. החזה גם מרגיש ריק יותר. אני נורא משתדלת להיות רגועה יותר אבל קשה. לגבי יציאות המצב נראה בסדר אולי מעט יותר שתן, אבל לא בצורה מדאיגה. האם פשוט להניק ולהניק עד שהמצב יחזור לקדמותו ? או עצה אחרת, גם ככה עצוב לי ועניין החלב לא מוסיף למצברוח, גם רפלקס השחרור לפעמים מסרב להגיע, או מגיע אחרי הרבה יותר זמן מקודם. תודה מראש לעונות

אין ספק שלחץ קשור

לאיחור בהגעת רפלקס שחרור החלב. נשמע מדברייך שהירידה בכמות שאת חווה (שאגב ייתכן ואינה "אמיתית" ויותר בתחושה אצלך) קשורה למצב העכשווי של הלחץ, עצב וסערת הרגשות. האם אפשר מבחינתך להתפנות מעיסוקייך לכמה ימים ולהיות איתו לגמרי? זמינה להנקות? אולי אפילו במיטה? ייתכן וזו קפיצת גדילה. ייתכן וקשור גם לשיניים. אני אוהבת, במצבים כאלה, להתייחס למצב כמו תזכורת לאיפוס כוחות: להכנס למיטה, להוריד פעילות למינמום ההכרחי- מה שלא ממש ממש חשוב פשוט לא חשוב כרגע! ולעבור את זה. לגייס תמיכה מהסביבה (בנזוג, משפחה, חברים) שיבשלו, יכינו, יקנו, ינקו ואת עם התינוק שלך ועם עצמך ו...זהו! עש יעבור זעם. בהצלחה, מקווה שיעבור לכם בשלום!

אפרושית

New member
תודה לשתיכן על העידוד

ורד תודה על התשובה היפה, אשתדל ליישם אותה כמה שאפשר. ונתפלל לטוב

למעלה