ירידה בהשפעה

softouch

New member
ירידה בהשפעה

היי
סטודנטית. עדיין. לוקחת ריטלין LA 20MG כבר 4.5 שנים (4-6 ימים בשבוע), ומרגישה שההשפעה לאחרונה פתאום עוברת מהר.
אם לוקחת ב10 למשל, אז בשעה 14-16+- בצהריים כבר לא ממש מרגישה השפעה בכלל. וגם מתקשה לשבת אחר הצהריים ללמוד.
ואני ממש לא עייפה! אז זא לא הסיבה. לדוגמה, לצאת לרוץ או ללת לחוגים, ולנקות את הבית, ולהפגש עם חברים, אין שום קושי.
מרגישה שאין השפעה מבחינה פיזית, וגם בזה שפתאום קשה לשבת במקום, ולקרא, ולעשות משהו אחד, ולהתרכז במטלות, להתעלם מרשרושי רקע כמו קולות דיבור מסביב וכו.
עד היום הרגשתי שהמינון בערך מספיק לי, ולאחרונה לא. האם זה אומר שצריך לעבור לתרופה אחרת, או לSR\קונצרטה? או מינון יותר? או שפשוט פתחתי סבילות\התרגלות של הגוף?
יש לציין שבזמן ה4 שעות הראשונות שלאחר הכדור, עוזר מאוד מאוד, יכולה לשבת לפתור תרגילים וללמוד ולהקשיב בשיעורים ובשיחות, ולעשות כל המטלות ולעמוד בזמנים של הסדר יום.
כשהשפעה עוברת, מתנהלת יותר "מבולגן". מנסה לחזור לעניינים ולסדר יום (לימודים, מטלות בית, עבודה וכו') ע"י אכילה ושתיי אבל זה לא עוזר. אני אוכלת מסודר גם במהלך ההשפעה.
הממ, אולי זה קשור לקצת עליה, של 4-5 ק"ג ? שאז לא מספיק הכדור?

iritki

New member
יש קשר למשקל אבל גם תקופה עמוסה יכולה להשפיע

קישור למינונים כתלות במשקל: http://www.ritalin.co.il/47516/מינוני_ריטלין

וגם יכול להיות שהימים שלך יותר עמוסים למשל ? או שרמת הקושי בקורסים עלתה ? זה גם יכול להיות שפשוט בעבר היה בסדר להוריד הילוך אחר הצהריים ועכשיו תקופה עמוסה ו"אסור/ אי אפשר" להרשות את זה.

softouch

New member
כן

אמת. תקופה עמוסה תובענית. וקורסים קשים. בעבר יכולתי בצהריים להתעסק בענייני. היום לא. אין דבר כזה זמן מנוחה\פנאי, רק בלילה, בארוחת צהריים והערב. בזמן הפנוי צריך ללמוד ולפתור תרגילים כי אחרת נכנסים לפער. לרוב הולכת לישון ב1-2 בלילה, כי מורחת זמן וכל מטלה לוקח לי זמן רב לסיים כי לא מצליחה להתרכז ועושה אותה בהמשכים.

iritki

New member
אה ואולי לקחת עוד כדור אחר הצהריים ?

כמובן בהתייעצות עם רופא מטפל.
הרופא שלי אישר לי שבימים עמוסים מאוד, אם לקחתי כדור בערך ב7-8 בבוקר אז ההשפעה שלו פגה 6-8 שעות לאחר מכן שזה נניח בין 14-17 אחר הצהריים, ואני במילא צריכה ומתכוונת להיות ערה ומרוכזת עד 22-23 אז אני יכולה בבצהריים לקחת עוד כדור.
למזלי אני מסתדרת רוב הימים גם בלי לקחת שני כדורים וחשוב שהכדור לא יפריע לך לשינה איכותית ושתצליחי להירדם - אבל זה אפשרי.
כשאני לוקחת שני כדורים ביום אז אני לא רעבה בערב ובקושי אוכלת - חשוב להקפיד לאכול בכל זאת.

softouch

New member
האמת

שהנוירולוג שלי הביא לי מרשם גם לריטלין הרגיל (30 כדורים) לאותם ימים מיוחדים, ואמר שאם לקחתי בבוקר, וצריכה ללמוד בערב, למשל לפני מבחן או יום תובעני, אז אין שום בעייה לקחת ריטלין קצר של 4 שעות באיזור 3..
השאלה האם עדיף la 20 מ"ד + 10 -קצר בצהריים,
או שפשוט עדיף לעבור ל30la ? האם זה יתן אותו אפקט ?
הייתה תקופה לפני שנה שלקחתי 30, ומידי פעם 20, היה לי קשה לקבוע מה יותר טוב. ובסוף נשארתי על 20 (כי עדיף להסתפק בכמה שפחות הרי, זה לא בריא..)

למעלה