ירח דבש לתאילנד

missdaizy1

New member
ירח דבש לתאילנד

שלום לכולם,
אני ובעלי סגרנו טיסה לבנגקוק לירח דבש שלנו ב-13.9 למשך חודש.. ננחת בבנגקוק ומשם ניקח ישר טיסה לפוקט לאיים...
מכאן אני לא יודעת כל כך איך להמשיך לנווט.. אנחנו מחפשים ירח דבש רגוע עם מלונות מפנקים, לא חייב להשתגע בוילות מטורפות, אבל שאכן יהיה איכותי, נקי, ומפנק..
כנראה שנלך על הצד של אנדמן ואם נחליט אז נמשיך לקופנגן וקוסמוי...
אשמח לקבל את עזרתכם או המלצתכם על מלונות, איפה הם ממקומים, רצוי בחופים קצת מבודדים ולא בהמולה ובמסיבות..
והאם כדאי להזמין את המלונות האלה מראש ולסגור הכל קודם מהארץ..? ואם לא אז האם זה קשה להתנייד עם מזוודות ולחפש בתי מלון..

תודה רבה..

prizman

New member
הדרך הטובה ביותר לדעתי היא

להכין רשימה של מלונות מומלצים.
משהו שממש נראה לכם להזמין מראש ל 4 לילות בערך ואז או להאריך שהות
או להזמין את המלון הבא כבר מתאילנד יומיים מראש. זה יכול להיות טלפונית,
אינטרנטית או דרך סוכן.
לא מציע לסגור לו"ז לחודש מראש אבל גם לא לשוטט בירח דבש עם מזוודות
בין בתי מלון.

צודק 100%

תעשו רשימה של בתי מלון שנראים לכם.
הצצה בספרי מטיילים תעזור בהחלט.
אני בירח הדבש שלי הזמנתי כמעט את הכל מראש רק כי אחד הדברים שאני הכי הכי שונא זה ללכת עם מזוודות ולחפש בית מלון.
והכי מתסכל זה שאתה לא מוצא מה שאתה רוצה או אם כבר מצאת הכל מלא. ממליץ לסגור מראש גם טיסות פנים וגם מלון , מקסימום אתם לא מרוצים? שמים את המזוודות בחדר עושים סיבוב ומחפשים מלון אחר
ולא נתקעים עם מזוודות ומתחילים לחפש . יש היום המון אתרים עם כל המידע הדרוש כולל תמונות מהחדרים כך שלא צריכה להיות בעיה.

בהצלחה

missdaizy1

New member
תודה רבה..

אני גם שונאת ללכת עם המזוודות..
אז איך הייתם ממליצים לחלק את הטיול..? חשבנו לנחות בבנגקוק ומשם לקחת טיסה לקוסמוי.. ולעשות גם את קוטאו..
ואחרי כל זה לקחת טיסה לצד השני קופיפי וכו'..
קראתי גם שיש את רייליביץ' שיש לו צדדים טובים יותר וטובים פחות, אשמח למידע על זה..
וקראתי גם שיש את קולנטה.. אשמח גם לפירוט על זה :)

ואם יש לכם מלונות ממולצים..

תודה רבה, סופ"ש מעולה..

sani48

New member
מסכים עם החברים

רק תקחו בחשבון שבתקופה הזו יכול להיות הרבה גשמים,אז במקומכם לא הייתי סוגר הכול מראש,כדי לשמור על הגמישות של הטיול(במידה ובמקום שתיהו,המזג אויר יהיה סוער מדי,שיהיה לכם את האופציה לעבור למקום אחר),לגבי החלוקה של הטיול,אז אישית אני לפני האיים הייתי טס לצפון,אבל אם אתם רוצים רק איים הפעם,אז תתחילו באמת בקוסמוי(בסטפמבר יש בדרך כלל מזג אויר יותר טוב בקוסמוי מאשר בפוקט,אבל זה גם עיניין של מזל),תיהו שם עד שימאס לכם,אחרי זה אתם יכולים לקחת מעבורת לקופנגן,להיות שם גם עד שימאס לכם,על קוטאו אם אתם לא בעיניני צלילות לדעתי אפשר לוותר, אחרי זה אתם צריכים לקחת מעבורת חזרה לקוסמוי,ומשם טיסה לפוקט(אבל לפני שאתם עוברים לשם,תבררו איך המזג אויר),במידה ואתם מחליטים להישאר בפוקט,מציע לכם ללכת שם לאחד החופים השקטים ולא לחוף פאטונג,שזה החוף המרכזי,והוא לא משהו מבחינת יופי(רב הזוגות שהולכים לשם,בדרך כלל חוזרים מאוכזבים),חופים יותר מומלצים הם-קאטה,קארון,ויש עוד הרבה,שתסיימו עם פוקט תעברו לקופיפי,מדובר על אי קטן,ללא הרבה אטרקציות,אם תרצו להעריך באמת את החופים היפים שיש באזור,תצטרכו לקחת סירה אלהם,ולא להישאר רק בחוף המרכזי,למשל חוף מיה בי,אחרי זה תקחו מעבורת לריילי ביץ',מדובר על חצי אי,שהולכים בכמה דקות הליכה,ריילי מערב זה הצד היפה יותר,אין שם הרבה מקומות לינה,ואלה שיש,די יקרים,בריילי מזרח(עשר דקות הליכה משם),החוף לא לרחצה,ולכן שם המקומות לינה יותר זולים,יש עוד חוף שנימצא רבע שעה הליכה מריילי,רק שזה חוף הרבה יותר יפה,והוא ניחשב אחד החופים הכי יפים בתאילנד,החוף ניקרא חוף פרה ננג,זה בעצם הסיבה העיקרית ששווה בכלל לישון באזור,אז אם אתם מחליטים להגיע לריילי,כל בוקר שאתם הולכים להישתזף בים,עדיף לכם ללכת לפרה ננג,ולא להישאר בריילי,דרך אגב בפרה ננג יש רק מלון אחד,והוא לעשירים בלבד(בסביבות 600 דולר ללילה),המינוס בריילי שאין שם הרבה אטרקציות,וגם אין הרבה מקומות בילוי(יש קצת ברים,אבל די יבשים),תקחו בחשבון שאם יש גשמים,גם בקופיפי וגם בריילי,אתם תשתעממו מאוד,לגבי מלונות מומלצים,מה התקציב שלכם?

missdaizy1

New member
וואאאוו תודה רבה על המידע...

בגדול חשבנו להתחיל בקוסמוי, בבופ-הוט... אני לא ממש מצליחה למצוא מלון שם אני לא מבינה בזה ממש.. התקציב שלנו לחודש
הוא בגדול 20,000 לא כולל הטיסות מהארץ, כולל טיסות פנים..
מה בנוגע לקרבי? איך מגיעים מקרבי לריילי? והאם כדאי לישון בקרבי ולא בריילי..?
אנחנו נוותר על פוקט, בא לנו יותר להתבודד ולא להיות בין כל ההמולה והמסיבות, כנראה בגלל זה נוותר גם על קופאנגן.. ונעשה רק קוסמוי וכמה לילות בודדים בקוטאו..

תודה רבה על העזרה..

sani48

New member
לגבי התקציב

הכוונה שלי היתה כמה אתם רוצים להשקיע ללילה במלון,ולא מה התקציב שלכם בכללי
,בבבופ-הוט לא ישנתי,אבל לדעתי חוף לאמי(גם חוף שקט בקוסמוי)יותר יפה,אם תרצו ללכת ללאמי,אז הנה מקום נחמד-
http://www.sawadee.com/hotel/samui/thaihousebeach/
לגבי קראבי,אתם לוקחים מהשדה תעופה מונית לאוננג(נסיעה של משהו כמו 40 דקות),מאוננג סירה לריילי(רבע שעה),כמו כן תדעי שבעיר של קראבי לא מומלץ לישון,ההיתלבטות צריכה להיות בין אוננג(עיירת חוף)לריילי ביץ',באוננג יש קצת מה לעשות בערב,וגם יותר מבחר של מסעדות,ובתי מלון,אבל החוף ים שם די מעפן,בריילי לעומת זה יש במרחק הליכה,את חוף פרה ננג,שכמו שציינתי מקודם זה אחד החופים הכי יפים שיש,כך או כך המרחק בין ריילי לאוננג זה רבע שעה עם סירה,אז מה שלא תחליטו זה לא קריטי,אני אישית תמיד העדפתי לישון בריילי,לגבי זה שאתם חושבים לוותר על קופנגן בגלל המסיבות,זה טעות גדולה בעיני,קופנגן זה לא רק אי של מסיבות,חוץ מהמתחם הקטן של הדרין(איפה שכל הישראלים תקועים להם),יש המון חופים יפים ושקטים שם(חלקם אפילו בתולים),למשל Thong Nai Pan,סך הכול מכל האיים המתוירים,לדעתי זה דווקה אחד האיים שהכי פחות יתקלקל,וולא כדאי לפספס,בפוקט גם לא חסר חופים שקטים,למרות שאישית אני גם לא מת על האי הזה,אבל למי שחשוב הרבה אטרקציות,אז שם יש הכי הרבה מה לעשות,דרך אגב במידה ותחליטו לישון בריילי ביץ',הנה מקום טוב-
http://www.sawadee.com/hotel/krabi/railaybay/

קרלטון

New member
ולגבי ריילי ביץ' לעומת אאו-נאנג

כיוון שריילי מאוד מוגבל גיאוגרפית במספר הגסט האוסים / ריזורטים שיכולים להיכנס שם וכמובן אטקרטיבי עקב החוף המרשים, ניתן לקחת בחשבון שבתקציב נמוך - ממוצע קל יותר למצוא מקומות טובים לישון באאו-נאנג מאשר שם, וכפי שנכתב מדובר בשיט קצרצר לריילי.

missdaizy1

New member
איזה בלאגן...

אוקיי...
נתחיל בקוסמוי, אני שם בבופ-הוט... ואם נניח אני לא מוותרת על קופנגן, לאן כדאי לי ללכת?
משם אני לוקחת טיסה לצד השני, אני רוצה להתחיל בקופיפי ואחרי זה קרבי ורייליביץ', ונראה לי שבאמת נלך על הצד הזה של ריילי, ולא נישן בקרבי
או בחוף הזה שציינת שנשמע גם טוב..
אנחנו פשוט כל כך אבודים, אני לא יודעת מאיפה להתחיל, הזמנו את הטיסה, עכשיו אנחנו לא יודעים איך להתארגן מבחינת הטיול עצמו.
ומה שהכי הכי חשוב זה שאנחנו לא רוצים סירבולים של לסחוב מזוודות ממקום למקום ולגרור אותם איתנו ממקום למקום..

ומה זה טיול 42 האיים או משהו כזה..

ממש תודה על העזרה, כל דבר עוזר

sani48

New member
אין לך מה להילחץ

תאילנד זה מדינה שמאוד קל להיסתדר בה,כך שהכול אמור להיות מאוד פשוט(רק תעשי קצת שיעורי בית חח),לגבי קופנגן,החוף שציינתי מקודם( Thong Nai Pan)זה אחד החופים הכי יפים שם,ויש עוד הרבה חופים יפים ושקטים,כמו כן אם את רוצה אחרי זה לעבור לקופיפי,תקחי מקוסמוי טיסה לפוקט(אין שדה תעופה בקופיפי),ומשם מעבורת לקופיפי,ואם תרצי להתחיל בריילי ביץ',אז תקחי מקוסמוי טיסה לקראבי,משם תגיעי לריילי איך שהסברתי לך מקודם,אחרי זה תקחי מעבורת לקופיפי,חוץ מזה,אם אתם לא רוצים שיהיה לכם טרטורים עם המזוודות ממקום למקום,אז תיהיו כמה שיותר מתוכננים,ותלמדו איפה כל מקום נימצא,שלא תתחילו לעשות סתם עיקופים מיותרים,כמו כן גם במידה ואתם לא מיתכונים להזמין את המלונות מראש,אז לפחות שיהיה לכם כמה שמות של מלונות טובים,וכתובת,שיהיה לכם כוון,דרך אגב,אני אישית תמיד העדפתי תיק גב על מזוודה,אבל תעשו את השיקולים שלכם,לגבי טיול 42 האיים,זה טיול שעושים אותו מקוסמוי,צירפתי לך מידע על כל האטרקציות בקוסמוי,שמרטין הנכבד רשם,שיהיה לך לעזר-
מה יש לעשות בקוסמוי

יום טיול שייט '42 האיים'

National Marine Park
הוא שמורת טבע ימית גדולה, שכוללת איים רבים ולא מיושבים, שמורות אלמוגים ועוד

איסוף מהמלן ב-07:30 בבוקר ונסיעה קצרה למזח

הטיול כולל שנורקלים בשמורות אלמוגים (המון דגים), שייט בקייאקים, נקודת תצפית על הלגונה הירוקה, ביקור באי עם קופי בר ובמהלך הטיול עוצרים ב-5 איים שונים.

חזרה למלון בסביבות השעה 17:00

טיול 'ג'ונגל ספארי'

איסוף מהמלון בשעה 09:00 בבוקר

הטיל כולל נסיעה בג'יפים פתוחים, ביקור בפסל 'ביג בודהא', מומיית הנזיר החנוט, גן הבודהא הקסום (לדעתי שיא הטיול, הסבר בהמשך), מפל המים 'נאם מואנג' (מואנג בתאילנדית הוא סגול, בשל הצבע של הסלעים) וספארי פרק עם מופע פילים, מופע תנינים, ומופע קופי עבודה

במהלך הטיול מבקרים ב-5 נקודות תצפית באי

Magic Garden

גן הבודהא הקסום נמצא בראש ההר הגבוה בקסומוי, בלב הג'ונגל הטרופי

במהלך מאות השנים שבהם נזירים התאילנדים שהו במערות המדיטציה שעל ההר, הם חצבו בסלעים צורות של חיות, לוחמים ורקדנים וזורם שם נחל קטן והמקום באמת קסום.

סרט קצר (40 שניות) על המקום
http://www.youtube.com/watch?v=Ruj-aewyZo8

אומגות בג'וגנגל

ריחוף בין עצי הג'ונגל ב-7 תחנות אומגה.

שעות איסוף: 09:00, 12:00 ו-15:00

משך הפעילות: כשעתיים

לאחר הפעילות ניתן להנות משחייה במפל המים במקום או לשכב בערסלים שתלויים בין העצים

אתר האינטרנט של חברת הטיולים:
http://canopyadventuresthailand.com/

סרט קצר (3 דקות) שמראה על האומגות
http://www.youtube.com/watch?v=NoXhdpcTQbM

סרט באיכות טובה יותר (5 דקות) אבל דובר תאילנדית ללא תירגום...
http://www.youtube.com/watch?v=19m4ez_4UzE&feature... ed

מקדשים ואתרים מומלצים

Wat Phra Yai and Big Buddha
Kunaram Temple - Mummified Monk
The Leam Sor Chedi
Wat Sila Ngu
Wat Plai Laem
Wat Kiri Wongkaram

להגיע לחופים מדהימים ופינות חמד שתיירים לא ממלאים אותם.

ישנם שני אזורי מפלים:
Hin Lad Water fall
Namuang Waterfall

כדאי לצפות בשקיעות מדהימות מאזור המזח של
The Big Buddha

אטרקציות
חוות נחשים
מופע פילים
קופים
בנג`י
טרקטרונים
מופע טיגריסים ונמרים עם ציפורים / תוכים
פארק הפרפרים. פרפרים מרהיבים כולל מוזיאון החרקים

בערב אפשר ללכת למופע קברט של ליידי בוייס נמצא במרכז ללא תשלום (מחייב רק קניית משקה או שייק ב-100 באט לאדם (כ-3 דולר). המופע נמשך כשעתיים והוא מתאים לכל המשפחה

missdaizy1

New member
תודה רבה!!! איזה כיף, וכמה שאלות..

כל הדברים האלה נוגעים לקוסמוי??
ואם כן, אז יש איזור מסויים בקוסמוי שכדאי להיות בו שקרוב לכל זה? או שיש איסוף מכל מקום..?
והאם סוגרים את הדברים האלה מהארץ? או שם דרך המלון..?
כי אנחנו רוצים להיות בבופ-הוט, ואם יש לך מלונות מומלצים שם אני אשמח לשמוע לראות.

והעדיפות אגב, היא כן לסגור מלונות מהארץ.. מאחר ואנחנו לא מכירים איזורים ומקומות אני מעדיפה לדעת לאיזה איזור אני נוסעת ולא להתחיל לחפש שם.

sani48

New member
כן

ולגבי בופ-הוט,כמו שציינתי בהודעות הקודמות לא ישנתי שם,אבל אני מאמין שגם משם יש הסעות לכל האטרקציות, אישית אני מעדיף את חוף לאמי,שלדעתי יותר יפה,וגם כן שקט ללא יותר מדי עומס של אנשים,לגבי ההזמנה של האטרקציות,את לא צריכה להזמין מהארץ כלום,יש לך המון משרדי נסיעות בקוסמוי,תבחרי אחת מהם,ותזמיני מהם,ולגבי מה שרשמת בסוף,זה נחמד שהמלונות מוזמנים מראש,אבל בתקופה שאתם נוסעים המזג אויר לא יציב,ולפעמים במצב כזה עדיף לשמור על אפשרות לשינויים,למשל עכשיו בפוקט יש גשמים חזקים,והצפות,כך שמי שהגיע לשם,והזמין מלונות מראש,אין לו ברירה אלה להישאר שם( או פשוט לוותר על מה שהוא שילם,ולעבור לאי אחר),אז תצטרכו לעשות את השיקולים שלכם

missdaizy1

New member
נכון, הגיוני...

אוקיי אז עכשיו הבנתי קצת יותר..
אני לא זוכרת איפה, נראה לי באחד המדריכים קראתי שבלאמי יש הרבה זונות ומסעדות לא משהו, יכול להיות שאני טועה כי זה מאוד מבלבל ככה שאני לא יודעת לאיזה כיוון ללכת
על בופ-הוט שמעתי הרבה המלצות בגלל זה נתפסתי קצת יותר עליו.

נגיד ואנחנו מחליטים ללכת גם לקופנגן, לאיזה איזורים ממולץ להגיע? אם אנחנו מעוניינים בשקט וובקצת ריחוק מכל הבלאגן?

sani48

New member
בלאמי

דווקה יש אחלה מסעדות,ולגבי הזנות,ברב המקומותבילוי שהייתי בכל קוסמוי,ראיתי לא מעט נערות עובדות,בבבופ-הוט לא יצאתי אף פעם לאף פאב שם,אז לא יודע מה הולך שם,לגבי קופנגן,אמרתי לך כבר פעמיים איזה חוף לדעתי הכי יפה שם,חוץ מזה יש לך עוד המון חופים יפים כגון- האד יאו,האד סאלאד,בוטל ביץ' ועוד הרבה,מציע לכם גם לעשות טיול מסביב לאי עם רכב,וגם טיול עם סירה שמגיעה לכל מיני חופים יפים שאי אפשר להגיע אלהם דרך היבשה,תעשו חיים

למעלה