ירושלמים יקרים...

יובל 20012

New member
ירושלמים יקרים...

מדוע העיר ירושלים כל כך קשה...?

עזבנו אותה לפני מספר שנים למרכז הארץ עקב קושי לרכוש דירה בשכונה טובה וחוסר בתעסוקה.

שוקלים לחזור אליה, אך

מחירי הדיור בשמים, ביחס לערים במרכז הארץ ואפילו בצפון ת"א. האם בירושלים אפשר לרכוש רק בשכונות הרחוקות והנחשבות פחות טובות מסיבות שונות? האם אתם יודעים שמחירי פסגת זאב / רמות דומים למחירים בר"ג? וגבעת משואה לגבעתיים? האם באמת אתם חושבים שזו הדרך להחזיר את הבנים שפרשו מהעיר?

אין תעסוקה, כמה שחיפשנו טרם מצאנו, אנו אנשים אקדמאים משכילים, שאין להם כל כך הרבה אפשרויות בירושלים. גם ניר ברקת לא רוצה לעזור.

האם באמת הרכב האוכלוסייה הוא שנותרו רק כמאה אלף חילונים בירושלים? האם יש עוד בתי ספר יסודיים חילוניים שגדלים או אצל כולם הכיוון הוא של איחוד בתי ספר וסגירתם?

הבנו שהעיר נהייתה גם ענייה יותר, אני צודק?

amit1270

New member
ניר ברקת לא רוצה לעזור? אני אדבר איתו

חלק מהבעיות שציינת ידועות לנו, אבל לא ממש בשליטתנו, ולא כל כך ברור לי למי אתה מפנה את התלונות. מי קובע את מחירי הדירות בעיר? האם ראש העיר לבדו יכול לשנות את זה (ומי אמר לך שהוא לא מנסה)?

לגבי החינוך החילוני - בשנה-שנתיים האחרונות דווקא נרשמת עלייה קלה במספר תלמידי בתי הספר היסודיים בחינוך הממלכתי (בממלכתי-דתי יש עלייה כבר מספר שנים).

"העיר נהייתה ענייה יותר" - באיזה טווח זמן? מדובר במגמה שנמשכת מאז שנות ה-90 לפחות, וביחוד בעשור 1995-2005 (מי היה ראש העיר אז?), שבו ירושלים ירדה מאשכול 6 לאשכול 4 בדירוג הכלכלי-חברתי. מאז לא נרשם שינוי, ולא ידוע לי על שיפור או החמרה במצב. העירייה טוענת שהגידול במספר המשרות בעיר הוכפל בשנה-שנתיים האחרונות, אבל לא בדקתי.

boaz n

New member
יש בתי ספר ממלכתיים במגמת גידול בכמות

למשל ידוע לי שברמות יש גידול, בסאלד יש גידול ובפולה בן-גוריון יש גידול.

לעניות דעתי, מי שרוצה להישאר ואכפת לו ממנה יוכל למצוא דירה. קצת להתפשר.
הכל עניין של רצון ואכפתיות. לפעמים גם צריך שיהיה לך קצת אכפת מהעיר שגידלה אותך ולהסתכל יותר על היתרונות מאשר החסרונות.
אם לחילונים שעזבו היה יותר מהדברים האלה ולא היו מוותרים בכל-כך מהירות - מצבנו היה טוב יותר.

למעלה