ירושלמיווווות

leavlimor

New member
ירושלמיווווות

מי יודעת על מקום כזה בשכונות החרדיות בירושלים שניתן להשאיל שם בורדות או אפילו להחליף. אם יש אחת כזאת גם פה בפורום שרוצה להחליף בורדות.

שש שבע

New member
לדעתי אם יש דבר כזה שם, זה רק במחתרת

הרבנים יצאו נגד הג'ורנאלים הלאה בצורה גורפת לפני כמה שנים.

yomuledet

New member
למה להשמיץ??? בגלל שכתוב חרדים???

איני קשורה למגזר החרדי אך למה להשמיץ ??? אין שום בעיה בחוברות תפירה!!! רבנים אינם גוף שבא לחסום יצירה!!! - תראו מה קורה ב100 שערים כל הנשים תופרות את הבגדים הכי מושקעים שיש!!! (הכל עניין של טעם אך ההשקעה שלהם בעניין מכניסה את כולנו ןלכיס הקטן!!!) ואם יש תמונה שאינה צנועה לדעת התופרת היא מכסה אותו במדבקה - וזהו! גם לפו הדוב מציירים כיפה ומה יוצא??? פו דוס!!!

שש שבע

New member
מצאת לך על מי להוציא קיטור.

מקרה אני בענינים, וגם לי אסור להחזיק את כל הנ"ל, ההיתר שיש לי להחזיק את כל החוברות האלה, הוא שזה יהיה רק לנשים, ואסור להראות לגברים. וכן, החרדיות תופרות בגדים מקסימים ומושקעים כשהן יודעות לתפור, וכשהן יודעות לעצב. וכדי שתרגעי, 3 התופרות שלי חרדיות. וכן הרבנים לא מסכימים עם כל הג'ורנאלים האלה, ולפני שאת מתנפלת כאילו מישהו משך לך בצמה לכי ותבדקי. יום מקסים גם לך.

sara71

New member
לא הבנתי מדוע אסור לך להחזיק את הנ"ל? את

תופרת שמלות כלה לא? מי אסר עליך וממי קיבלת היתר?

שש שבע

New member
זה לא שייך חרדים או לא. יש הלכה

מותר להסתכל באישה, אם היא שלך, או מיועדת לך, או אתה רוצה לשאת אותה. אבל סתם ככה לשם לשם הנאה אסור, אפילו בבגדים של אישה על החבל. פעם זה היה אולי נשמע מוזר, היום עם כל הפטישים המוכרים זה כבר לא. נכון , אני דוקא מקפידה...להסתכל בנשים :)

שש שבע

New member
לפני כעשר שנים בערך יצאו הרבנים באיסור

על הנ"ל במקביל ניסו להוציא חוברת כשרה, קראו לו "בחוט ומחט" או משהו כזה. היה נורא, הבגדים הוצגו על בובות, מעט דגמים הטעם - נו, ענין של טעם. והכי גרוע, הוא הופיע עם תרגום האידיש. זה דבר שיצא פעם אחת ומזל שכך. בכל אופן, כשאת בעסק הזה, ויש איסור כזה מרבנים ואת שומרת מצוות, את לא מתעלמת מאיסור כזה, ואז מחפשים מה עושים כי אין ברירה, אז ניתן היתר לעוסקות במלאכה, ושזה יהיה רק לנשים, את האמת, עם כל הערומות האלה בג'ורנאלים, אפשר לוותר על פליבוי ושות'. ובאמת כאשר מגיעים גברים למקום ורוצים לעלעל חוברות, אני מבקשת מהם בחיוך שלא . אז הם מכבדים את בקשתי. כן, אני עם שמלות כלה

יש גם ענין של בחירת לקוחות

ברבות השנים אני התחלתי לסרב ללקוחות אחדים בתפירה ובתיקונים מעניני 'צניעות' או איך שלא תקראו לזה, כי זה פשוט לא נעים. טוב אני אולי בניגוד לידידותי הדתיות ודאי אתפור שמלות עם כתפיות, ובגדים לגברים, ואין לי בעיה שיסתכלו בגורנלים. אבל גם אצלי יש גבולות המחשוף, ולא נותנת לגברים למדוד מכנסים בפומבי למרות שהם לעיתים מנסים. אני לא מעונינת שיסתובבו בגדים שאני תפרתי שלא הולמים את כללי הנימוס, ואני לא אתפור דברים וולגרים גם תמורת תשלום.

שש שבע

New member
רוצה דוגמא?

שמלת כלה עם מחשוף גב כל כך ארוך עד שאפשר לרשום את הכלה לאגודת האינסטלטורים..... וזה לא סתם תיאור, זו שמלה שהיתה,

וולגרי- לא לפתוח תשובה זו למי שיש לב חלש

כדי להגדיר וולגרי צריך להשתמש בשפה וולגרית אז : מכנסים שאפשר להוריד רק באצטון מכנסים עם קפ"ק (קפל פות קידמי, את המושג הזה המציאה תלמידה שלי) חצאית שאפשר לבצע משטח צאוור רחם בלי להוריד אותה מחשוף שאין בו צורך בחזיית הנקה מסכות סדו לעומת זאת ובניגוד ליעל, אצלי באים על פתרונם סיכסוכים משפתחיים בנושא דת בעיקר בחתונות ושמחות. כל מי שהיא תדל"שית, מתחזקת, מתחלשת, חרדית, חבדניקית וצריכה פתרונות יצירתים חיניים וצנועים בהתאם למשפחת המוצא והחתן אני תופרת שרוולים שקופים שהם בלוף של שקיפות, כתפיות שהופכות לשרוולים ולהפך, צניעות מסתתרת במחשופים צנועים ולהפך, ועוד כל מיני

שש שבע

New member
יש לי לייקרה בצבע גוף אבל בחיים

לא אעשה שרוול בלוף שקוף, או בלוף מחשוף, זו בעיה של מראית עין. אצלי מגיעות גם דתלש"יות, ואני כן פותחת קצת פה ושם, אל רק כדי שהשפחה לא תתעלף בחתונה. מעבר לזה, אני שולחת אליך בפעם הבאה.

תודה

אני עושה שקוף שהוא אטום בטכניקה שונה, לא אוהבת ליקרה גוף, אלא שכבות שיפון בכיווני חוט שונים, עשיתי לחתונה חרדית,ואנשים התעלפו

שש שבע

New member
אצלי זה רק עם שרוולים, וגם הם מאורך מסוים ,

לא כתפיה שמתחזה לשרוול, ולא שרוולים שקופים. פתח המחשוף לא עמוק מידי,

למעלה